DOMINIKA Posted April 25, 2004 Posted April 25, 2004 Hi wam mam pytanie dotyczace utrzymania siersci w czystosci u powder puff-ow :D wlasnie nabylam nowego psa....kremowego powdera :D :wink: i mam pytanie jak je myjecie po spacerkach??? jak pada to jest przeciez katastrofa! :evil: caly jest czarny...a nie moge go kapac 4 razy dziennie...a mokry i nie suszony wyglada jak kura.. :-? macie moze jakies pomysly...??? Quote
Ania i Psy Posted April 26, 2004 Posted April 26, 2004 Ja po prostu spłukuję piach prysznicem i tak zostaw3iam.Napisz coś więcej o psiaku. Quote
Dudek Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 Ja jak nie mam czasu to spłukuję i suszę suszarką (gdybym tego nie robiła, to pewnie miałabym jednego wielkiego kołtuna) :lol: hihi P.S. Wiadomość z ostatniej chwili (no może nie najświeższa... ale :wink: 19.04 pokrylam Milvę!!! Zobaczymy co z tego wyjdzie... Quote
DOMINIKA Posted April 27, 2004 Author Posted April 27, 2004 ooo :D super....MILVA zostanie mama!! :P a kim pokrylas??(jakim psem :wink: ) A co do spacerow...to robisz to kilka razy dziennie??? :o to suszenie itd??? chyba to moj ostatni powder! :D :wink: Quote
flashka-g Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 Milva bedzie miała małe półsiostrzyczki i półbraciszki mojej Kc:)) czyli Gingery`s BLACKBERRY DYNOMITE.Ja mojej wycieram łapki recznikiem podsychaja same i potem wyczesuje piach.A jeżeli zmoknie..ale raczej do tego nie doprowadzam to suszarka w ruch:) Quote
Dudek Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 Heeeeeej;) Jak jest mocno pobrudzona to splukuje (rozczesuje) i susze - jesli jest mokra to (rozczesuje) i tez susze (boje sie, ze moze sie podziebic). Generalnie jednak staram sie zeby nie mokla ;) ze wzgledow czysto praktycznych :lol: :lol: :lol: :wink: Regola to szybkie spacerki pod daszkiem :wink: Rozczesywac musze bo przy takiej ilosci wlosow jest to konieczne bo inaczej sie koltuni... Oczywiscie nie musze wspominac ze pp kapac powinno sie co tydzien, 10 dni?? :evilbat: Co do ojca to Flashka mnie ubiegla w wyjasnieniach :D Mam nadzieje ze chociaz w polowie beda dorownywac KC :roll: Jesli w ogole Milva zaszla - dzisiaj jest 8 dzien od krycia... I jeszcze nic nie wiem czy sie zapylila czy nie :cry: Musze poczekac az zrobie jej usg - ale jestem bardzo niecierpliwa... :lol: Quote
DOMINIKA Posted April 27, 2004 Author Posted April 27, 2004 forma zalana... :wink: nie martw sie... :D na bank zaszla... ja to juz w powietrzu czuje... :wink: ale fajnie....... :D :D :D :multi: :laola: :lilangel: :B-fly: :beerchug: Quote
flashka-g Posted April 27, 2004 Posted April 27, 2004 My czekamy do skonczenia INTERA..i tesh sie pokryjemy:)Na pewno jakimś pięknym i utytułowanym tatusiem:) Quote
Dudek Posted April 28, 2004 Posted April 28, 2004 forma zalana... :wink: nie martw sie... :D na bank zaszla...ja to juz w powietrzu czuje... :wink: ale fajnie....... :D :D :D :multi: :laola: :lilangel: :B-fly: :beerchug: oby, oby ;) 8) Mam nadzieje, ze po szczeniakach Milva szybko odzyska kondycje wystawowa ;) Bardzo bym tego chciala :D Bo trzeba inne championaty pokonczyc... :wink: Quote
Nesjanna Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Witamy nowego pieska na forum :multi: tak, tak napisz nam coś więcej .... Quote
AnkaW Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Hej hej [B]Dominika[/B], ale sobie super zajęcie do domciu sprowadziłaś :lol: :lol: :loveu: powodzenia ;) Cześć [B]Go$ka[/B]. Witaj na forum :multi: Quote
Iwona Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Swoją droga to ja mam refleks szachisty:lol:- myślałam, że Dominika powiększyła rodzinke o powderkę:evil_lol:- tak to bywa z odświeżanymi topikami:lol: Quote
Juta Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 To ja mam pytanie i wrzucam je tutaj, bo w GALERII jest tak pięknie ze nie moge jej dluzej zasmiecac swoimi pytaniami..... Jak pielegnowac wlos u PP? Jakimi preparatami? Jak czesac : czy na sucho czy tylko na mokro? Czym czesac??? Prosze o rady, bo byc moze juz wkrotce stane sie najszczesliwsza posiadaczka malego PP a ze stalo sie to dosc nagle to jeszcze nie zdazylam Was o wszystko wypytac. Czy sa jakies ksiazki o grzywaczach i gdzie mozna je kupic? Quote
miniaga Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 JUta szkół pielęgnacji jest tyle co właścicieli, ale są dwie żelazne zasady. Kapiel najrzadziej raz na 10 dni i regularne czesanie miedzy kapielami tylko na mokro. Ja uzywam do pielegnacji kosmetyków Iv San Bernard. Przeszłam przez kilka szamponów, ale najbardziej pasuje mi Szampon KE Avocado oil no oli . Uzywam odżywki zielone jabłuszko a do ochrony włosa stosuję olej palmowy plus co 3-4 kąpiel lanoliny z All Systemu. Rozczesuję sierś na mokro stosując roztwór wody i niewielkiej porcji odżywki. Tasia chodzi w oleju palmowym miedzy kapielami, więc rozczesywanie nie jest tak częste, ponieważ wówczas włos jej się nie kołtuni. Rewelacja w pielegnacji jest równiez u nas napar z swietlika, który stosuje do przemywania oczu, gdy pojawia się znich nie ładny wyciek. Quote
miniaga Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Efekty tych wszystkich tortur na Tasminie narazie mnie nie porażają Quote
Juta Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Miniaga - wow.... Widze ze bede miala juz niebawem ciekawe urozmaicenie w zyciu, hihi.... A gdzie to wszystko mozna kupic, te olejki i cala reszte??? Rozumiem, ze do rozczesywania stosuje sie rozrobiony roztwor i spryskuje sie psa i potem czesze. Ja juz nawet kupilam taki komplet : szampon dla psow dlugowlosych, odzywke po kapieli i jakis aerozol rzekomo natluszczajacy "demelant actif" firmy Jean Pierre Hery. Czy to jest dobre? Bo jak nie to kupie cos innego. Ale jak zyje to nieslyszalam o oleju palmowym dla piesow... Gdzie go kupic? A czym czesac? Jaki grzebien, o jakich wymiarach, gesty czy rzadki? A czy moje lozko i kanapy wystarcza czy ma byc jakies konkretne poslanko? Moze grzywacze lubia cos specjalnego, maja jakies upodobania, itp.... Ludzie.... musze sie streszczac bo za 2 miesiace /tak mysle/ pojawi sie u mnie takie boskie cudo a tu tyle pytan i tyle niewiadomych !!!!!!!!! Quote
Iwona Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Juta-spokojnie:lol:masz kupę czasu.Co do kosmetyków to czeka Cię przetestowanie kilku firm- więc radzę raczej na początek nie kupować dużych opakowań- mimo ,że wychodzą taniej- ale nie dla każdego psa ten sam kosmetyk się sprawdza . Ja korzystam z zakupów w sklepie internetowym "Krakvet" i jestem jak na razie bardzo zadowolona - solidnie i szybko, obfita oferta karm i kosmetyków, nie zdażyło mi sie dostać produkt przeterminowany. Dla stałych klientów zniżki, dostawa do domu gratis pow. 99,- co nie jest trudne zważywszy chociażby na ceny dobrych firmowych kosmetyków czy karm:-). Podejrzewam,że spanko będzie tylko pro forma:lol:, grzywacze uwielbiają spać w łóżeczku razem z pańcią/ pańciem:evil_lol: a dopilnowanie aby tego nie robiły to sprawa raczej dosyć trudna- chyba że zamknięcie drzwi do sypialni przed nosem:evil_lol: / [SIZE=1]oczywiście właściciela grzywacza, wtedy całe łóżeczko jest dla boskiego grzywaczka[/SIZE]:lol:/. Quote
Agama Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Juta czeka Ciebie jeszcze dostosowanie karmy dla ulubienca ipreparatow wplywajacych na kondycje a co za tym idzie na siersc Quote
Recommended Posts