Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hi wam mam pytanie dotyczace utrzymania siersci w czystosci u powder puff-ow :D

wlasnie nabylam nowego psa....kremowego powdera :D :wink:

i mam pytanie jak je myjecie po spacerkach???

jak pada to jest przeciez katastrofa! :evil: caly jest czarny...a nie moge go kapac 4 razy dziennie...a mokry i nie suszony wyglada jak kura.. :-?

macie moze jakies pomysly...???

Posted

Ja jak nie mam czasu to spłukuję i suszę suszarką (gdybym tego nie robiła, to pewnie miałabym jednego wielkiego kołtuna) :lol: hihi

P.S.

Wiadomość z ostatniej chwili (no może nie najświeższa... ale :wink: 19.04 pokrylam Milvę!!! Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Posted

ooo :D super....MILVA zostanie mama!! :P a kim pokrylas??(jakim psem :wink: )

A co do spacerow...to robisz to kilka razy dziennie??? :o to suszenie itd???

chyba to moj ostatni powder! :D :wink:

Posted

Milva bedzie miała małe półsiostrzyczki i półbraciszki mojej Kc:)) czyli Gingery`s BLACKBERRY DYNOMITE.Ja mojej wycieram łapki recznikiem podsychaja same i potem wyczesuje piach.A jeżeli zmoknie..ale raczej do tego nie doprowadzam to suszarka w ruch:)

Posted

Heeeeeej;)

Jak jest mocno pobrudzona to splukuje (rozczesuje) i susze - jesli jest mokra to (rozczesuje) i tez susze (boje sie, ze moze sie podziebic). Generalnie jednak staram sie zeby nie mokla ;) ze wzgledow czysto praktycznych :lol: :lol: :lol: :wink: Regola to szybkie spacerki pod daszkiem :wink: Rozczesywac musze bo przy takiej ilosci wlosow jest to konieczne bo inaczej sie koltuni...

Oczywiscie nie musze wspominac ze pp kapac powinno sie co tydzien, 10 dni?? :evilbat:

Co do ojca to Flashka mnie ubiegla w wyjasnieniach :D Mam nadzieje ze chociaz w polowie beda dorownywac KC :roll:

Jesli w ogole Milva zaszla - dzisiaj jest 8 dzien od krycia... I jeszcze nic nie wiem czy sie zapylila czy nie :cry: Musze poczekac az zrobie jej usg - ale jestem bardzo niecierpliwa... :lol:

Posted

forma zalana... :wink: nie martw sie... :D na bank zaszla...

ja to juz w powietrzu czuje... :wink:

ale fajnie....... :D :D :D :multi: :laola: :lilangel: :B-fly: :beerchug:

Posted
forma zalana... :wink: nie martw sie... :D na bank zaszla...

ja to juz w powietrzu czuje... :wink:

ale fajnie....... :D :D :D :multi: :laola: :lilangel: :B-fly: :beerchug:

oby, oby ;) 8)

Mam nadzieje, ze po szczeniakach Milva szybko odzyska kondycje wystawowa ;) Bardzo bym tego chciala :D Bo trzeba inne championaty pokonczyc... :wink:

• 1 year later...
Posted

Swoją droga to ja mam refleks szachisty:lol:- myślałam, że Dominika powiększyła rodzinke o powderkę:evil_lol:- tak to bywa z odświeżanymi topikami:lol:

• 4 weeks later...
Posted

To ja mam pytanie i wrzucam je tutaj, bo w GALERII jest tak pięknie ze nie moge jej dluzej zasmiecac swoimi pytaniami..... Jak pielegnowac wlos u PP? Jakimi preparatami? Jak czesac : czy na sucho czy tylko na mokro? Czym czesac??? Prosze o rady, bo byc moze juz wkrotce stane sie najszczesliwsza posiadaczka malego PP a ze stalo sie to dosc nagle to jeszcze nie zdazylam Was o wszystko wypytac. Czy sa jakies ksiazki o grzywaczach i gdzie mozna je kupic?

Posted

JUta szkół pielęgnacji jest tyle co właścicieli, ale są dwie żelazne zasady.
Kapiel najrzadziej raz na 10 dni i regularne czesanie miedzy kapielami tylko na mokro.
Ja uzywam do pielegnacji kosmetyków Iv San Bernard. Przeszłam przez kilka szamponów, ale najbardziej pasuje mi Szampon KE Avocado oil no oli . Uzywam odżywki zielone jabłuszko a do ochrony włosa stosuję olej palmowy plus co 3-4 kąpiel lanoliny z All Systemu.

Rozczesuję sierś na mokro stosując roztwór wody i niewielkiej porcji odżywki.

Tasia chodzi w oleju palmowym miedzy kapielami, więc rozczesywanie nie jest tak częste, ponieważ wówczas włos jej się nie kołtuni.
Rewelacja w pielegnacji jest równiez u nas napar z swietlika, który stosuje do przemywania oczu, gdy pojawia się znich nie ładny wyciek.

Posted

Miniaga - wow.... Widze ze bede miala juz niebawem ciekawe urozmaicenie w zyciu, hihi.... A gdzie to wszystko mozna kupic, te olejki i cala reszte??? Rozumiem, ze do rozczesywania stosuje sie rozrobiony roztwor i spryskuje sie psa i potem czesze. Ja juz nawet kupilam taki komplet : szampon dla psow dlugowlosych, odzywke po kapieli i jakis aerozol rzekomo natluszczajacy "demelant actif" firmy Jean Pierre Hery. Czy to jest dobre? Bo jak nie to kupie cos innego. Ale jak zyje to nieslyszalam o oleju palmowym dla piesow... Gdzie go kupic? A czym czesac? Jaki grzebien, o jakich wymiarach, gesty czy rzadki? A czy moje lozko i kanapy wystarcza czy ma byc jakies konkretne poslanko? Moze grzywacze lubia cos specjalnego, maja jakies upodobania, itp.... Ludzie.... musze sie streszczac bo za 2 miesiace /tak mysle/ pojawi sie u mnie takie boskie cudo a tu tyle pytan i tyle niewiadomych !!!!!!!!!

Posted

Juta-spokojnie:lol:masz kupę czasu.Co do kosmetyków to czeka Cię przetestowanie kilku firm- więc radzę raczej na początek nie kupować dużych opakowań- mimo ,że wychodzą taniej- ale nie dla każdego psa ten sam kosmetyk się sprawdza . Ja korzystam z zakupów w sklepie internetowym "Krakvet" i jestem jak na razie bardzo zadowolona - solidnie i szybko, obfita oferta karm i kosmetyków, nie zdażyło mi sie dostać produkt przeterminowany. Dla stałych klientów zniżki, dostawa do domu gratis pow. 99,- co nie jest trudne zważywszy chociażby na ceny dobrych firmowych kosmetyków czy karm:-).
Podejrzewam,że spanko będzie tylko pro forma:lol:, grzywacze uwielbiają spać w łóżeczku razem z pańcią/ pańciem:evil_lol: a dopilnowanie aby tego nie robiły to sprawa raczej dosyć trudna- chyba że zamknięcie drzwi do sypialni przed nosem:evil_lol: / [SIZE=1]oczywiście właściciela grzywacza, wtedy całe łóżeczko jest dla boskiego grzywaczka[/SIZE]:lol:/.