Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malgooska napisał(a):
Lepiej, że teraz się wycofała niż potem sunia ponownie musiałaby przechodzić ciężkie chwile u nieodpowiednich ludzi....

Ślicznotko hopaj do domku!

co racja to racja ;)

Posted

Babsi czyli Misia od dziś jest w nowym domu!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

GoniaP napisał(a):
Babsi czyli Misia od dziś jest w nowym domu!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

A JA PROSZE - NAPISZ COS WIECEJ ???? :) :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Napisała do mnie babeczka w sprawie Misi...
Miałam 2 Misie wystawione na allegro, więc pisze do Niej i pytam 'Której Misi?"...
Ona przysyła mi zdjęcie małego, starszego, rudego kundelka...
Dzwonię do Pani Wandy i pytam, czy Misia jeszcze jest... Ona potwierdza, że tak...
W międzyczasie dzwoni do mnie zainteresowana Pani i sobie rozmawiamy... Bardzo miło z resztą.
No i mówi mi, że mają sunię labradorkę, 4 ha terenu, nowy dom i 2 dzieci, w tym jedno maleńkie... No i że chcieliby łagodna psinkę, która może być stara i brzydka, byle by tylko ją uratować...
REWELACJA :loveu:
Babeczka mowi mi, że będzie przejeżdżać obok schroniska w sobotę. Dzwonię zatem do Wandy, która mówi, że w sobotę Jej nie ma... Załamka...
No to oddzwaniam do babeczki i mówię, że klapa...Proponuję Jej pobudkę w niedzielę o 7 rano i wycieczkę 100km w jedną stronę. Ku mojemu zaskoczeniu zgadza się i umawiamy się w Szamotułach na konkretną godzinę...
Spóźnili się 5 minut...
Przy bramie schroniska przywitała nas horda psów, no i duża Misia (Babsi)...
Ponieważ była pora karmienia kwitliśmy tam dobre 10 minut, no więc opowiadam rodzince o Miśce.... Pani kręcą się w oczach łzy.
Pani Wanda wreszcie nas wpuszcza i okazuje się, że małej Misi już dawno nie ma.... Ale jest duża Misia i wskazuje na Babsi...
Państwo chodzą, patrzą, miziają psy.
Duża Misia chodzi krok w krok za nimi. W pewnym momencie zatrzymujemy się przed boksem krzyczkowych suniek, opowiadam im o ich metamorfozie, a Miśka nic, tylko swoim cielskiem siada na Pani stopie :evil_lol:
No i Pani stopniała, Pan się rozczulił, dzieciaki piszczały... Pani przykucnęła z dzieciątkiem na ręku a Misia dawaj, zabiera się za lizanie stopy małego...
Reszty możecie się domyślić. :loveu:

Miśka będzie mieszkać zatem pod Poznaniem, w domu z wielkim terenem wokół, z kumpela labradorką. Będzie pod opieką weta, przyjaciela Rodziny...

A ja muszę tylko uzbierać 40 Euro za jej chip i paszport, w który została wyposażona by pojechać do Niemiec... To cena jej szczęścia w Polsce, pod moim nosem...
Czy ktoś mógłby mi w tym pomóc??

Posted

Goniu a ile masz cazsu na to .....jak nam dasz troche to cos pożebramy co tu na watku ....

a tymaczasem .........bardzo ale to bardzo :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:sie ciesze ...taka niespodzianka ciudowna

Posted

ANETTTA napisał(a):
Goniu TY masz dobra reke do szukania domu a moze masz kogos na oku kto szuka takiego cuda

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10443792#post10443792

on wybitnie nie ma szczescia powraca do schronu jak bumerang dobrze ze chociaz kastrat

a i mamy EMIROWą mloda sunie bernardynice w katowiacch przepiekną ,.słodziutka ..czeka na sterylkę .......

Przeceniasz mnie Anetko....
Misia czekała na dom ponad rok :shake:

Posted

No domyslam sie, zle postawilam pytanie, przepraszam. Ja zwracalam koszty za trzy przeze mnie zaadoptowane psy - dlatego pytam, poniewaz uwazam ze nie jest nic zlego w tym ze te koszty trzeba od nowych panstwa wyegzekwewac.

Posted

Alaa napisał(a):
No domyslam sie, zle postawilam pytanie, przepraszam. Ja zwracalam koszty za trzy przeze mnie zaadoptowane psy - dlatego pytam, poniewaz uwazam ze nie jest nic zlego w tym ze te koszty trzeba od nowych panstwa wyegzekwewac.
Zgadzam się z Tobą... Ale Panstwo przyjechali po mikro Misię a wyjechali z mega psem.... Nie byli przygotowani finansowo... a obroże, którą przywieźli mogliby założyć Misi na .... tylną łapę...

Posted

Ok , przepraszam jeszcze raz za moja sugestie, ja po prostu jestem zdania ze co sie nalezy to sie nalezy. I z tego, co piszesz to panstwo nie naleza do ubogich. Wiem ze czlowiek sie cieszy z udanej i nieprzewidzianej adopcji ale mimo wszystko jestem zdania ze powinni zwrocic Wam poniesione przez Was koszty.
Jak nie teraz to pozniej.

Posted

Alaa napisał(a):
Ok , przepraszam jeszcze raz za moja sugestie, ja po prostu jestem zdania ze co sie nalezy to sie nalezy. I z tego, co piszesz to panstwo nie naleza do ubogich. Wiem ze czlowiek sie cieszy z udanej i nieprzewidzianej adopcji ale mimo wszystko jestem zdania ze powinni zwrocic Wam poniesione przez Was koszty.
Jak nie teraz to pozniej.
Znów masz rację.... Ale poznaniacy mają w przeważającej większości węże w kieszeni...
Trudno się do tego przyzwyczaić... ale ja się cieszę, że wzięli zmarnowaną Miśkę, która wymaga regularnej opieki i na cito dentysty... Wolę zwrócić Fundacji Pani Wandy 4o Euro i wiedzieć, że nowi Państwo zabezpieczą Miśkę zdrowotnie i "miłościowo".... I za kilka dni, jak tam pojadę, chcę sfotografować Panią na Włościach z mega uśmiechem na pysiu....

• 2 weeks later...
Posted

Wizyta poadopcyjna jeszcze się nie odbyła, bo w Fundacji Emir zdarzyła się tragedia. W tej chwili wytężamy wszelkie siły i środki by pomóc tym, którzy pomagają na co dzień bez wytchnienia. Proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.

Posted

GoniaP-ojej-o tragedi nic nie slyszalam:oops:
Oczywiscie wierze ,ze ukaze sie pozniej zdjecie panny w nowym domku.
Wtedy to mozna zakonczyc proces adopcyjny.