Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kupujemy Owczarka Niemieckiego. Chciałam się zapytać jaką karmą go karmić? Chciałabym mu zapewnić dobry start w życiu a wydaje mi się, że Prdigree nie będzie odpowiednią karmą... 4% mięsa! Pies o ile mi się wydawało jest mięsożerny a nie roślinożerny. Więc jaka karmą będzie odpowiednia dla tej rasy ale w przyzwoitej cenie?

Posted

To zależy jaką cenę masz na myśli. Ile jesteś skłonna zapłacić za 15 kg worek?

Co do Pedigree i innych marketowych karm masz rację - to śmieci. Purina Dog Chow nie jest w sumie lepszej jakości.

Jeśli chodzi konkretnie o tę rasę, spróbuj zapytać w dziale o ONkach, tam jest chyba konkretny wątek o żywieniu.

Posted

PROFormance :cool3:

15 kg karmy - bardzo dobrej dla ONka, sama tym karmie - kosztuje 170 zł.
Mojej dorosłej suce 15 kg starcza na pond miesiac, jak jadła RC czy Bento na miesiac jej nie wystarczało 15 kg :roll:
Karma dobra, naprawde polecam:razz:

Posted

[quote name='Psiutka380']Dobrze już zacznę. Do tej pory dawałam jej Ekuanuba Small. Czy wiecie może czy jest Ekuanuba Small Senior??[/QUOTE]

Jest Eukanuba Small&Medium Senior. Karmiłam nią jakiś czas moją sunię i jest całkiem dobra. Jeśli suczka jest przyzwyczajona do Eukanuby i dobrze jej służy, to na pewno będzie ok.