Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to nie o to chodzi

wiesz jakie sa reguly adopcji na dogomanii? to nie tak hop siup. jezeli masz dobre zamiary nie rob nadzieii ludziom na kilku watkach, bo to, ze Ty uwazasz dany dom za dobry, nie znaczy, ze przejdzie "dogomaniacka" kontrole - np odnosnie sterylizacji itd.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIestety Figa znów szuka domu. Okazało się że rodzice nic nie wiedzieli o planowanej adopcji.:angryy:
Przeklejam post z forum klubu

Witam!
jak juz wiecie, suczka Figa znalazla nowy dom, po tym jak ktos z Cavano zalozyl jej temat na dogo. Właścicielka suczki miaa zostac Beata, kolezanka z naszej grupy początkującej. Juz pisala, ze suczke wezmie, juz kupila jej zabawki, miala zakladac galerie, wkleila kilka zdjec suczki. Miala zabrac ja na trenig zpaisac do grupy poczatkujacej.
Co sie okazalo?
Dzis dosatje maila od wlascicielki Figi. wklejam cala tresc.
"Hej!
>Mam zle wiesci, jak pewnie juz wiesz Twoja kolezanka zawiodla na calej
>linii, nie dosc ze przez caly czas podawala sie za osobe dorosla, to
>jeszcze okazalo sie ze jej mama dowiedziala sie o calej sprawie w dniu
>kiedy jej przywiozlam psa. Na dodatek nikt nie raczyl mnie poinformowac
>o tym ze to 100% na jakie miala zostac wzieta okazalo sie klamstwem,
>wiec przejechalam kilkaset kilometrow po Fige, ona przezyla mase stresow
>i tylko cudem (jak na razie) uniknela schroniska.
>Jest wiec wciaz do wziecia, ale teraz bede najpierw osobiscie sie
>spotykac z osobą, ktorej mam oddac tego kochanego psa.
>Pozdrawiam, papa"

Wiec, dziewczyno, co jest z Toba do cholery? Jak mozna tak zorbic. Nie powiedziec rodzicom o nowym psie, suczka prawqie trafiła do schoroniska. Ile Ty masz lat? Jak masz 14cie i nie wiesz jak sie postepuje w zyciu, to nie rob nic. Przysporzylas tylko niewinnemu psu tyle zmartwien, mi, nam wszystkim i jej wlascicielce zorbilas tylko nadzieje. Zastanow sie nad sobą. wiesz, jak jest mi teraz głupio wobec tej Pani?? Zatsnowiłas się nad tym choc raz?

Tym samym wnosze o ponowne założenie wątku Idze na dogo, tym razem jej właściceilka dokładniej sprawdzi przyszłych nabywców.
Niestety ja nie umiem tego sama zrobic.
pozdrawiam

Autorką postu który przekleiłam jest Prittstick -koleżanka obecnej opiekunki Figi.

Posted

Już się nie będę tu produkować bo na cavanowskim forum wyraziłam swoją ekhm złość :angryy:

Beata - nie jesteś już takim totalnym dzieckiem, zastanów się nad swoim zachowaniem. Mam nadzieję, że Twoi rodzice powiedzieli Ci co sądzą o wymyślaniu bajeczek o przygarnianiu psa i o odwoływaniu tego w ostatniej chwili. Dla mnie to jest po prostu szczeniactwo ! Jak sobie to wyobrazałas?? Ze powiesz rodzicom o Fidze jak już do Wsd przyjedzie?? :angryy:
Przyarnięcie PSA to nie jest takie hop-siup tylko decyzja na lata i nie może jej podejmować 14-latka bez konsultacji z resztą rodziny!
Nie wiem po co to zrobiłas... Żeby przypodobać się ludziom, że chcesz przygarnąć suczkę w potrzebie?? Naprawdę Ż-A-L.

Biedna Figa :placz::placz::placz:
I jej obecna właścicielka wyprowadzona w pole przez beztroską Beatę...

Posted

Bedzix napisał(a):
Jest zupełnie inaczej niż piszecie..:shake: Jest mi przykro, że uważacie, że to wszystko moja wina na forum cavano napisała z grubsza jak było..

I uważasz że wciąż jesteś wiarygodna? :shake:

Posted

Własnie poczytałam sobie co wymysliłas za historie na forum Cavano...normalnie druga Amiczka:angryy: Skąd bachory maja teraz taką wyobraźnię....:shake:
Gdzie mozna poprosic aby ta dziewczyna bana dostała???
Co sie ostatanio dzieje na dogo to masakra z tymi dzieciakami:angryy:

Posted

przeczytałam cały wątek i powiem, że jestem w szoku.
Jak mogło dojść do takiego nieporozumienia ?
niesamowite.
Ja (mam 16 lat), kiedy brałam mojego Mopa przez dogomanię, także załatwiałam wszystko sama...Ale nie podawałam się za kogoś dorosłego ;]
No po prostu nie do wiary.

Ps. trzymam kciuki, aby się znalazł nowy - dobry - domek !!

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dziękuje Ci bardzo. Tylkojest problem. Nie umiem tego ustawic u siebie. Tzn skopiowałam na komputer, ale jak chciałam umiescic jako popis to było napisane ze jest za duze. EHh. Przy okazji skasowałam sobie swoj avatar i nie umiem tego znowu pomniejszyc. Matko- troche technologi i sie człowiek gubi.:D

Posted

UWAGA UWAGA

Dzis napisała do mnie dziewczyna, która ma Figę na tymczasie. Napisła, żebym skasowała wszystkie ogłoszenia, ona to juz zrobiłam, bo posatnowiła zatzrymac Figę. Suka ma juz 9 miesięcy i nie wyobraża sobie jej oddac. Także, tak czy inaczej, Figa ma dom na zawsze.
Dziekuje za pomoc.
Kurde, a taki ładny banerek dostałam:P

administrator moze zamknac temat:)

Guest ursa81
Posted

WSPANIALE !!!! Czort z bannerkiem :evil_lol: Ważne, że psiunka ma domek! :multi:
:smilecol: