Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kibaa']Jak na komórkę to dobrze fotki. :razz:
I oczywiście pomiziaj odemnie młodą. :loveu:[/quote]

Eee tam... Mi się one strasznie nie podobają , ale , zeby jakieś było chociaż...
Pomiziana
[quote name='crazydaisy']Jak na komórkowe to całkiem niezłe te fotki, a tutaj Czikusia bardzo mi się podoba [URL]http://images35.fotosik.pl/44/0688bb2fc545ff12med.jpg[/URL] taka... ale o co chodzi?? :evil_lol:[/quote]
Foty jakie sa takie są , wazne , że są :evil_lol:
:loveu:

Posted

[quote name='***Paulina***']a ile ma twój aparat w komórce???:cool3:[/quote]

A diabli wiedzą:evil_lol:
A teraz wiadomość z prawie ostatniej chwili !

Tylko proszę nie dołujcie:cool1: Nie mówcie , że robię źlę itd.

Dziś na sapcerku z Cziką i mamą przyplątał się do nas mały piesek. Warczał na Czikę dlatego wziełam ją na ręcę , a mam pogłaskała psa. To poprosiłam , zeby potrzymała Czikę , bo ja też chcę :) I co?? Ja się schylam , a pies siup na kolana i śpi ! Od razu wiedziałam - telefon do babci ! No i piesek jest u babci. Tylko , że boks jeszcze nie wybudowany dlatego jest na..łańcuchu. Dostał już mleczka i piciu . Nie dołujcie mnie tym , że na łańcuchu pies.
Jest trochę wyższy od Cziki ( wygląda jak lekko przerośnięty chomik o szczenięcej barwie owczarka niemeickiego krótkowłosego) W budzie włożyłam mu ciepły koc i strasznie piszczał gdy ja i mama odjeżdżałyśmy. Jutro z rana dwonię do babci jak pies...

Posted

[quote name='***Paulina***']No to super:multi: Twoja babci ma psa:multi:
Masz może jego fotki ( takie z komórki chociaż)???[/quote]

Nie mam fotek , bo mama zaniosła Czikę i zadzwoniła do babci , wzięła koc , smycz i obrożę . A ja fonika przy sobie nie miałam :(
Dziś dzwoniłam do babci. Baruś w nocy był grzeczny , wtedy kiedy my pojechalismy to zaraz przestał piszczeć , dziś trochę popiskiwał , ale teraz śpi w budzie ! A rano babcia mu dała jedzonko oczywiście :lol:

UWAGA UWAGA :
APARAT ODNALEZIONY!!!:multi:
Mój tata zrobił mi kawał i schował:mad:

:diabloti::diabloti:

Posted

[CENTER]To super że aparat jest :multi:
Pokaż nam fotki tego psiaka :cool3:

Jeżeli buda nie jest ocieplana, to niech babcia w miare możliwości bierze go na noc do domu (wystarczy jedno pomieszczenie w którym będzie siedział). ;)[/CENTER]

Posted

Ooo, no to świetnie :multi: To nic, że psiak przejściowo jest na łańcuchu o ile ma zapewnioną dobrą opiekę. ;) No i nareszcie jest aparat! :D

Posted

Jak dobrze, że aparat jest! :multi::multi:
I super, że psiak znalazł domek u twojej babci :multi: Tylko szybko zdejmijcie mu ten łańcuch :eviltong:

Posted

[quote name='Owczarkowa'][CENTER]To super że aparat jest :multi:
Pokaż nam fotki tego psiaka :cool3:

Jeżeli buda nie jest ocieplana, to niech babcia w miare możliwości bierze go na noc do domu (wystarczy jedno pomieszczenie w którym będzie siedział). ;)[/CENTER]
[/quote]

Nie wiem kiedy będą fotki , bo nie mam :(
W budzie jest ciepły , gruby koc i gdyby Arni nie zepsuł ocieplenia to by był jeszcze styropian , ale Arni zawsze odwalił coś (*) Ale i tak był kochany... Babcia nie zgadza się na psa w domu... Nigdzie ... Tak była wychowana . Tylko Czika może tam wchodzić.
Paulina - No fajnie , że się znalzł , ale tatę to ukatrupię !
Justys - Tylko na łańcuchu zostanie , aż do wiosny ponieważ teraz nie ma jak wkopać tego boksu :( Ale jak ja będę przyjeżdżać to go spuszczę i będziemy się bawić.
MT - No z łańcucha będzie spuszczony dopiero na wiosnę ... =( Nie wiem czemu moja babcia nie zgadza się , żeby pies biegał luzem =(
Bary ma świetną opiekę - jedzenie , ciepła buda i kontakt z człowiekiem.

Posted

[CENTER]To jak będziesz u babci to zabieraj go na spacery i postaraj się żeby chociaż ten łańuch był długi. A jak nie to może zamiast łańcucha go przypiąć na lince (kupić taką 10metrową i najwyżej skrócić trochę) ?[/CENTER]

Posted

[quote name='Owczarkowa'][CENTER]To jak będziesz u babci to zabieraj go na spacery i postaraj się żeby chociaż ten łańuch był długi. A jak nie to może zamiast łańcucha go przypiąć na lince (kupić taką 10metrową i najwyżej skrócić trochę) ?[/CENTER]
[/quote]

Jadynie jakie spacery mogę mu zlatwić to po podwórku , bo po wsi chodzą głodne psy które rzucają się na inne psy i nawet ludzi:shake:
Ale kilka razy z nim wyjdę . A ile taka linka kosztuje??:oops:

Posted

[quote name='Owczarkowa'][CENTER]Około 25 zł.[/CENTER]
[/quote]

mi sie wydaje ze nawet tańsze są:) ja mojemu za 11 chyba kupiłam:) ale cienka jest wiec do przywiązania za bardzo by sie nie nadawała

Posted

[quote name='Sweetaśna']mi sie wydaje ze nawet tańsze są:) ja mojemu za 11 chyba kupiłam:) ale cienka jest wiec do przywiązania za bardzo by sie nie nadawała[/quote]

Zobaczymy co będzie;)
Łańcuch jest anwet długi , może nie dziesięć metrów , ale dosyć długi :)
A tu apre fotek psów podobnych do Barego :
[IMG]http://sosnowiec.schronisko.net/images/content/1173198010-dafi.JPG[/IMG]

[IMG]http://milanowek.schronisko.net/images/content/1195497654-list%5B1%5D.%20009.jpg[/IMG]

Ale Bray jest tylko jeden:loveu:

Posted

Fajnie, że aparat się odnalazł, a jeszcze fajniej, że Twoja babcia przygarnęła psiaka. Kiedyś widziałam w jakimś sklepie specjalne linki dla łańcuchowych psów.
Pzdr.

Posted

[quote name='kaskaSz']Fajnie, że aparat się odnalazł, a jeszcze fajniej, że Twoja babcia przygarnęła psiaka. Kiedyś widziałam w jakimś sklepie specjalne linki dla łańcuchowych psów.
Pzdr.[/quote]

Hej !
A możesz gdzieś mi na internecie znaleźć??
Anita - tylko nie wiem kiedy będę u babci. Miałam byc 4 stycznia , ale babcia wtedy nie będzie , bo ja o 15 jadę na konie , a że to po drodze to chcieliśmy zajechać , a tak...

Edit:
Jutro jadę do zoologicznego zobaczyć linki , a jak nie będzie to mam już upatrzoną [URL="http://www.obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=1009"]Tą[/URL]

Posted

O [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1827&action=prod"]taką[/URL] miałam na myśli. Tylko, że tam pisze, że do czasowego uwiązania...

edit: no o takiej samej jak pokazałaś myślałam ;)

Posted

[quote name='kaskaSz']O [URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=1827&action=prod"]taką[/URL] miałam na myśli. Tylko, że tam pisze, że do czasowego uwiązania...

edit: no o takiej samej jak pokazałaś myślałam ;)[/quote]

Tam pisze:
Linka stalowa powlekana. Do czasowego przypinania psa w ogrodzie lub przy budzie, idealnie zastępująca łańcuch. U w a g a !!! [B][I][U]Powszechne niestety w Polsce trzymanie psa stale na uwięzi jest formą dręczenia zwierzęcia[/U][/I][/B] ! Długości: 3m, 4,5m, 6m, 9m.

Pies będzie trzymany na uwięzi do wiosny

Posted

Dziś są przybliżone 3 urodziny Barego :multi:
Mam wieści o nim :
,,Bary boi się petard , w nocy chował się w budzie . Dzis zjadł już śniadanko i obiadek " A wczoraj babcia mówiła , że już się do niej łasi. :multi:
No to 100 lat Bary !:evil_lol: