INU Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Już stawy ciut sztywniejsze, już mordka siwieje... To znaki nieomylne, że pies się starzeje. I patrzy na szczeniaki coraz doroślejsze, i wie, że wkrótce w stadzie zajmą jego miejsce, prawa i obowiązki przejmując na siebie, a on po wiernej służbie znajdzie się w psim niebie. I poczeka spokojnie, tak długo jak trzeba, aż i pan za swym pieskiem podąży do nieba, bo to jest w pieskim świecie rzecz ogólnie znana, że psie miebo niepełne bez pana. Lecz warunkiem dla pana, żeby w niebie gościł, jest to, by nie odmawiać psu godnej starości. By staruszek miał miskę i swój ciepły kąt. Finiulko, czekaj na mnie:-( Quote
INU Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Nikt tu ostatnio nie zagląda, ale ty wiesz, że pamiętamy... Quote
INU Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Kochana, tak smutno bez Ciebie:-(:-(:-(... Quote
INU Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Finiu, 39 dzień bez Ciebie:-(:-(:-(. A dla mnie to tak długo.... Quote
INU Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Wczoraj miałam ciężki dzień... Znów myślałam o Tobie... I płakałam... Ale wcale się tego nie wstydzę... Bo tak ludzie okazują smutek... I powiem głośno i wyraźnie... BRAKUJE MI CIEBIE! I wciąż zadaję sobie pytanie... Wciąż na nowo... Dlaczego tak szybko? Chodź wiem, że 16 lat to nie mało... To dla mnie zbyt krótko... By się tobą nacieszyć... I myślę o Twoich oczach... W których widać było twoją mądrość... I o ogonku... Wiecznie w ruchu... I o Twojej sierści... Mięciutkiej... I wciąż nie mogę uwieżyć, że Ciebie nie ma... Quote
INU Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Finiu, czy to musi tak boleć? Czy już nigdy nie pogodzę się z tym, że Cię nie ma? Jedno wiem na pewno. NIGDY CIĘ NIE ZAPOMNĘ! Quote
Ola164 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 I ja też.... Teraz Hemiltonku dbaj o swoją pancie a Finia niech Ci w tym pomaga... Quote
sota36 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Nie zapomnisz, ale to miejsce jest po to, by przetrwac! i pamietac! Bo pamiec jest najpiekniejsza! to podzieka za to, ze pewnien psiak kiedys odbarzyl nas miloscia i przywiazaniem.... i odszedl.... Quote
INU Posted January 25, 2008 Author Posted January 25, 2008 Skopiowane z http://teczowymost.atspace.com/ " Ta część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia, wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca. A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem..." Quote
Psiutka380 Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 Strasznie mi przykro... Pimpek tak właśnie zginęłą. Miałą 19 lat i odeszłą przy porodzie... Co ja mogę powiedzieć... Wspieram cię mentalnie... Dałaś tej suni wspaniałe lata życia... Trzymaj się. Finiu [']<*>{'}(*) Quote
McDzik Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Wielkie wspolczucia i zniczyk dla Fini .. [*] Quote
INU Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Finiu, to już 41 dzień bez Ciebie... Quote
Psiutka380 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 I tak odlicznie bedzie do końca dni kiedy spotkacie się za TM. Finiusia miała piekne życie które jej podarowałaś. ['] Quote
INU Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Tak trzeba, bo pamięć to najpiękniejsze co mi po niej zostało... Quote
Dinka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Inu twoja mysia jest z toba.. :-( Pamietamy... [*] Quote
INU Posted January 30, 2008 Author Posted January 30, 2008 Finiu, przeprasza, że zaglądam tu tak rzadko... 45 dni bez Ciebie... Quote
Recommended Posts