Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Psiutka380']Wiesz ze miałam zamiar? Ale tak za miesiąc, dwa. Teraz mam inne wydatki. Dzisiaj byłam w weta na szczepieniu następne 55zł poszło:diabloti:[/quote]

ahhh szczepienia... u mnie już tylko raz na rok :evil_lol: ale za to wystawy...:roll:

a aparaty lumixy polecam :loveu:

Posted

[quote name='Psiutka380']Ja następne mam za dwa miesią na wściekliznę. A potem następne już 29.03.09r
A jakich szamponów lub odżywek na wystawę używasz?[/quote]

szampon zywkły champion 2w1 z odżywką dr. seidla i hery do białej sierści.

a sierść ma śliczną :loveu:

Posted

[quote name='Psiutka380']Muszę wypróbować tylko czy jest Hery do sierści brązowej?[/quote]

podejrzewam że dobra karma wystarczy :razz: jak dla mnie do innych kolorów niż biały i czarny takie szampony są niepotrzebne po prostu, bo takie kolory mają różne odcienie a czarny powinien być czarny a nie szary a biały biały a nie żółty jak u mojego : P
i szampon do sierści kolorystycznej nie czyści tylko wzbogaca kolor, dodatkowo do szczeniaka tylko i wyłącznie szampon dla szczeniaków.

Posted

Szampony do kolorowych czyszczą I wzmacniają kolor ja polecam All System Super Whithening.
A szczepienia po co co rok rozymiem jak to pierwsza powtórka po pierwszych szczepieniach .Ale potem wystarczy raz na 2-3 lata,szczepionki teraz tyle działaja a poco obciążać psa,ja nie zamierzam.

Posted

To zależy od weta, Mudik. I od szczepionki. Mnie już wet umuwił na wizytę 29.03.09 więc pójdę. A All System widziałam na krak-vecie muszę skończyć ten szampon co mam ale musze sprawdzić czy mają dla szczeniąt.
Muszę wszystkich szamponów popróbować i potem kąpać Taresa w najlepszym dla niego.

Posted

[quote name='Mudik']Szampony do kolorowych czyszczą I wzmacniają kolor ja polecam All System Super Whithening.
A szczepienia po co co rok rozymiem jak to pierwsza powtórka po pierwszych szczepieniach .Ale potem wystarczy raz na 2-3 lata,szczepionki teraz tyle działaja a poco obciążać psa,ja nie zamierzam.[/quote]

hmm, mamy wyznaczone corocznie szczepienie, nie wiem. :shake:

na temacie o szamponach wybielających czytałam że nie czyszczą :roll:

Posted

Aaaaa...:diabloti:
Wet Taresa to pan Darek. Najlepszy przyjaciel taty. Niestety jest poważnie chory więc poszliśmy gdzie indziej. No i za rok też tam. Nie wiadomo czy pan Darek wróci do pracy...:-(

Posted

[quote name='Psiutka380']Aaaaa...:diabloti:
Wet Taresa to pan Darek. Najlepszy przyjaciel taty. Niestety jest poważnie chory więc poszliśmy gdzie indziej. No i za rok też tam. Nie wiadomo czy pan Darek wróci do pracy...:-([/quote]

pewnie rak jak u większości ludzi teraz:shake:?

Posted

Nie, odchudzał się, schudł 40 kilo w bardzo krótkim czasie i wątroba mu nie wytrzymała...
Wątroba się zregeneruje ale coś tam mu jeszcze jest. Poprostu coś z jelitami. To przez odchudzanie. Jak go widzialam to był żółty!
Poprostu coś z brzuchem, dokładnie nie wiem. tata nie mówi za dużo.

Posted

[quote name='Asia & Ginger']My też szczepimy się co roku, szczepionką pięcioważną, koszt 40-45 zł. ;)[/quote]

ile lekarzy i psów tyle opinii:roll:
[quote name='Psiutka380']Nie, odchudzał się, schudł 40 kilo w bardzo krótkim czasie i wątroba mu nie wytrzymała...
Wątroba się zregeneruje ale coś tam mu jeszcze jest. Poprostu coś z jelitami. To przez odchudzanie. Jak go widzialam to był żółty!
Poprostu coś z brzuchem, dokładnie nie wiem. tata nie mówi za dużo.[/quote]
może i weterynarz, ale zawsze lekarz :shake:

Posted

To jest ogólny trend w europie ,tylko trudno to wchodzi no bo wtedy producenci i veci też stracą jednak sporo kasy.
A co do szanponów on nie jest wybielający tak brzmi ale to do koloru i on tylko ma optyczne wzmacniacze koloru. Wybiela np White Bio Groom-u .
Na stronie All systemu możesz poczytać. A o szczepieniach było kilka wątków na dogo .

Posted

[quote name='Mudik']To jest ogólny trend w europie ,tylko trudno to wchodzi no bo wtedy producenci i veci też stracą jednak sporo kasy.
A co do szanponów on nie jest wybielający tak brzmi ale to do koloru i on tylko ma optyczne wzmacniacze koloru. Wybiela np White Bio Groom-u .
Na stronie All systemu możesz poczytać. A o szczepieniach było kilka wątków na dogo .[/quote]
iv san bernard też jest do wybielania zażółceń i ogólnie usuwania przebarwień:razz:
na szczepieniach ani trochę się nie znam :shake: