Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']Nie bo nie mam aparatu cyfrowego.[/quote] czas najwyższy sobie sprawić : P Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Wiesz ze miałam zamiar? Ale tak za miesiąc, dwa. Teraz mam inne wydatki. Dzisiaj byłam w weta na szczepieniu następne 55zł poszło:diabloti: Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']Wiesz ze miałam zamiar? Ale tak za miesiąc, dwa. Teraz mam inne wydatki. Dzisiaj byłam w weta na szczepieniu następne 55zł poszło:diabloti:[/quote] ahhh szczepienia... u mnie już tylko raz na rok :evil_lol: ale za to wystawy...:roll: a aparaty lumixy polecam :loveu: Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ja następne mam za dwa miesią na wściekliznę. A potem następne już 29.03.09r A jakich szamponów lub odżywek na wystawę używasz? Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']Ja następne mam za dwa miesią na wściekliznę. A potem następne już 29.03.09r A jakich szamponów lub odżywek na wystawę używasz?[/quote] szampon zywkły champion 2w1 z odżywką dr. seidla i hery do białej sierści. a sierść ma śliczną :loveu: Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Muszę wypróbować tylko czy jest Hery do sierści brązowej? Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']Muszę wypróbować tylko czy jest Hery do sierści brązowej?[/quote] podejrzewam że dobra karma wystarczy :razz: jak dla mnie do innych kolorów niż biały i czarny takie szampony są niepotrzebne po prostu, bo takie kolory mają różne odcienie a czarny powinien być czarny a nie szary a biały biały a nie żółty jak u mojego : P i szampon do sierści kolorystycznej nie czyści tylko wzbogaca kolor, dodatkowo do szczeniaka tylko i wyłącznie szampon dla szczeniaków. Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Przecież wiem, dla mojego mam dla szczeniaków szampon. Ale beapharm ma szampon dla różnej odcieni brązu. A ja bym chętnie wypróbowała coś z kosmetyków Espree. Quote
Mudik Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Szampony do kolorowych czyszczą I wzmacniają kolor ja polecam All System Super Whithening. A szczepienia po co co rok rozymiem jak to pierwsza powtórka po pierwszych szczepieniach .Ale potem wystarczy raz na 2-3 lata,szczepionki teraz tyle działaja a poco obciążać psa,ja nie zamierzam. Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 To zależy od weta, Mudik. I od szczepionki. Mnie już wet umuwił na wizytę 29.03.09 więc pójdę. A All System widziałam na krak-vecie muszę skończyć ten szampon co mam ale musze sprawdzić czy mają dla szczeniąt. Muszę wszystkich szamponów popróbować i potem kąpać Taresa w najlepszym dla niego. Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Mudik']Szampony do kolorowych czyszczą I wzmacniają kolor ja polecam All System Super Whithening. A szczepienia po co co rok rozymiem jak to pierwsza powtórka po pierwszych szczepieniach .Ale potem wystarczy raz na 2-3 lata,szczepionki teraz tyle działaja a poco obciążać psa,ja nie zamierzam.[/quote] hmm, mamy wyznaczone corocznie szczepienie, nie wiem. :shake: na temacie o szamponach wybielających czytałam że nie czyszczą :roll: Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Tinka ja też co roku. Tylko wet mi powiedział że następna szczepionka, ta za rok będzie też na wściekliznę w jednym zastrzyku. Czyli nie potrzeba 2 szczepień. Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 ja miałam ostatnio dwie oddzielnie... Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']A ile za szczepionkę płacicie?[/quote] mama płaci :evil_lol: a weterynarz to mój wujek i hodowca grama lub ciocia. Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Aaaaa...:diabloti: Wet Taresa to pan Darek. Najlepszy przyjaciel taty. Niestety jest poważnie chory więc poszliśmy gdzie indziej. No i za rok też tam. Nie wiadomo czy pan Darek wróci do pracy...:-( Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']Aaaaa...:diabloti: Wet Taresa to pan Darek. Najlepszy przyjaciel taty. Niestety jest poważnie chory więc poszliśmy gdzie indziej. No i za rok też tam. Nie wiadomo czy pan Darek wróci do pracy...:-([/quote] pewnie rak jak u większości ludzi teraz:shake:? Quote
Asia & Ginger Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 My też szczepimy się co roku, szczepionką pięcioważną, koszt 40-45 zł. ;) Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Nie, odchudzał się, schudł 40 kilo w bardzo krótkim czasie i wątroba mu nie wytrzymała... Wątroba się zregeneruje ale coś tam mu jeszcze jest. Poprostu coś z jelitami. To przez odchudzanie. Jak go widzialam to był żółty! Poprostu coś z brzuchem, dokładnie nie wiem. tata nie mówi za dużo. Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Asia & Ginger']My też szczepimy się co roku, szczepionką pięcioważną, koszt 40-45 zł. ;)[/quote] ile lekarzy i psów tyle opinii:roll: [quote name='Psiutka380']Nie, odchudzał się, schudł 40 kilo w bardzo krótkim czasie i wątroba mu nie wytrzymała... Wątroba się zregeneruje ale coś tam mu jeszcze jest. Poprostu coś z jelitami. To przez odchudzanie. Jak go widzialam to był żółty! Poprostu coś z brzuchem, dokładnie nie wiem. tata nie mówi za dużo.[/quote] może i weterynarz, ale zawsze lekarz :shake: Quote
Psiutka380 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Chciał jeździć konno ale był za gruby. Zmieńmy temat. Co robi Gram? Quote
Unbelievable Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 [quote name='Psiutka380']Chciał jeździć konno ale był za gruby. Zmieńmy temat. Co robi Gram?[/quote] a co ma robić o tej porze? :evil_lol::evil_lol: śpi oczywiście :razz: Quote
Mudik Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 To jest ogólny trend w europie ,tylko trudno to wchodzi no bo wtedy producenci i veci też stracą jednak sporo kasy. A co do szanponów on nie jest wybielający tak brzmi ale to do koloru i on tylko ma optyczne wzmacniacze koloru. Wybiela np White Bio Groom-u . Na stronie All systemu możesz poczytać. A o szczepieniach było kilka wątków na dogo . Quote
Unbelievable Posted March 30, 2008 Author Posted March 30, 2008 [quote name='Mudik']To jest ogólny trend w europie ,tylko trudno to wchodzi no bo wtedy producenci i veci też stracą jednak sporo kasy. A co do szanponów on nie jest wybielający tak brzmi ale to do koloru i on tylko ma optyczne wzmacniacze koloru. Wybiela np White Bio Groom-u . Na stronie All systemu możesz poczytać. A o szczepieniach było kilka wątków na dogo .[/quote] iv san bernard też jest do wybielania zażółceń i ogólnie usuwania przebarwień:razz: na szczepieniach ani trochę się nie znam :shake: Quote
Recommended Posts