dog_master Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Niektore psy umieja sztuczke, podczas ktorej skacza jak pileczka do gory ;) Np tu, pod sam koniec, http://pl.youtube.com/watch?v=BRwsAXMseYI 01:20, ostatnie ok. 3-5s filmu. Jak tego nauczyc? Moj Kubuś umie wskakiwac mi na rece, czesto tez doskakuje mi w zabawie do rak, do zabawki, ale tylko tak... przelotem... ;) Tzn przemieszczajac sie, jak w agility - probowalam robic to z miejsca, probuje zlapac, staje na dwoch lapkach, mimo, ze obiekt pozadania jest zbyt wysoko lub tez przykurcza lapy, mierzy sie do skoku i boi sie, no bo co, w ziemie sie wybije? ;) Chodzi mi o taki podskok :] Jak tego psa nauczyc? Nie mam mozliwosci wylapania klikerem, bo pies mi na codzien raczej tak nie skacze ;) Quote
dog_master Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Eh, nikt nie wie? Nikt tu nie zaglada...? :( Nie macie skaczacych pileczek w domu? ;) Quote
tusia. Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Miałam gdzieś taką stronę z poradami fachowymi, ale gdzieś zapodziałam. Jak znajdę to dam znać. Quote
dog_master Posted February 15, 2008 Author Posted February 15, 2008 Ooo super by bylo :) Bo ja nie mam pojecia, co z tym zrobic ;] Quote
PATIszon Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Kurcze, ja nie widze na tym filmie podskokow jak pileczka.....:roll: Quote
dog_master Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Ostatnie kilka sekund ;) Porownanie do pileczki to moje tworcze okreslenie, bo nie wiem, jak to nazwac. Chodzi mi o skok w miejscu, z 4 lap :] Quote
roksiakb Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 haha, mój Basterek sam się tego nauczył :-) poprostu narzeczony go tego nauczył - jak sobie razem tańczyli :-) sam tak podskakiwał, a Basterek go udawal, i nauczył sie teraz sam skacze, jak człowiek lekko przykuca, i klaszcze w ręce Quote
asia&smyk Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 A ja nie wiem o co chodzi i w tym filmiku nie mogę się doszukać żadnych podskoków przypominających piłeczkę. :shake: :eviltong: Masz może jakiś inny filmik z tą sztuczką? Quote
dog_master Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Ostatnie kilka sekund filmu, pies podskakuje w miejscu :] Czesto to widzialam, ale nie pamietam juz gdzie, zaraz poszukam Quote
Rybka_39 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Kobieto nie ucz tego:eviltong:, ja niestety mojego nie musiałam uczyć....a raczej oduczać:evil_lol:. Takie skakanie to chyba częste jest u terierów? Quote
Claudia_Jazz Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 U mojego nie. Mam ten sam problem, a chcę nauczyć Jazza skakania na skakance. :/ A ten filmik... Że gdzie, przepraszam? Ostatnie sekundy to czarne NIC. Z resztą to filmik o dog frisbee więc ciężko o coś takiego. I dlaczego to się znajduje w podkategorii flyball? Quote
Guest papillonek Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 No też bym bardzo chciała nauczyć tego psa,bo mi to potrzebne do skakania na skakance.Czytałam ,że trzeba być bardzo wylewnym ,skakać razem z psem,ale mój pies jakoś no nie wiem..to na niego nie działa :/ Quote
Recommended Posts