yewcia1 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Kay jest psem bardzo wesołym i ogromnie towarzyskim, jednak bardzo nie lubi przebywać sam. Praktycznie do wszystkich jest pozytywnie nastawiony, potrafi nawet kilka sztuczek ( bardzo ładnie służy). Kay jest wykastrowany, zaszczepiony p/ wsciekliźnie, ma czipa. Jeżeli ktoś okaże mu zainteresowanie i serce on odpłaci się tym samym. Kay ma pewną wadę jest ogromnie łakomy i lubi wygody. Kay ma 7lat Mam 7-letniego psa mieszanka ras shih-tzu z pudlem, koloru białego, jest wykastrowany i szczepiony p/wsciekliźnie. Od 3 miesięcy szukam dla niego domu - znalazłam się w sytuacji patowej i muszę go oddać. Za miesiąc wyjeżdżam do pracy za granicę i mam bardzo poważny problem co zrobić z Kay'em. Jest on bardzo towarzyski i nie lubi przebywać sam kontakt [email protected] Quote
justynavege Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Moze dla sprostowania :) Psiak nei jest moj ;) by szybko zalozyc watek skopiowane zostały słowa włascicielki Quote
halbina Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Mona4 o nim wie? ona takie maleństwa uwielbia... Quote
Ulka18 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Czy ten piesek nie byl juz kiedys na pwp? Justynko, wiemy, ze piesek nie jest Twoj...przeciez bys go nie oddala. Quote
yewcia1 Posted December 8, 2007 Author Posted December 8, 2007 halbina napisał(a):Mona4 o nim wie? ona takie maleństwa uwielbia... Chyba nie :shake::shake::shake::shake::shake::shake: Quote
justynavege Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 halbinko raczej nie wie jeszcze....... Ulka :lol: nie mam zielonego pojecia czy byl na Pwp , polegam tylko na informacjach od tej pani Quote
Alpina Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Yewcia dam cynk Ewadr - ona działa cuda w adopcji shih- tzu... Wysłałam jej właśnie linka... Quote
yewcia1 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Alpina napisał(a):Yewcia dam cynk Ewadr - ona działa cuda w adopcji shih- tzu... Wysłałam jej właśnie linka... Dzięki Alpinko:loveu: Jak na Twoje oko fachowe on taki bardziej shitzuzowaty czy mniej? Quote
solito Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Sąsiadka z mojego bloku mówiła jakiś czas temu, że chciałaby pudelka ze schroniska... /bo ma już jednego/ - ciekawe czy chciałaby go /bo mówiła o suczce... ale, jeżeli jest wykastrowany...:roll:/ Quote
yewcia1 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Justyna a w jakiej miejscowości jest maluszek? Quote
justynavege Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Piesek jest z Bielawy czyli sąsiad Solito cytuje kolejne info od Pani "Kay praktycznie jest dobrze nastawiony do wszystkich: kazdy może go pogłaskać, jest ufny. Bardzo lubi towarzystwo ludzi. Jeżeli chodzi o inne zwierzęta to szczerze mówiąc nie wiem, ponieważ Kay zawsze wyprowadzany jest na smyczy. Mogłam tylko zaobserwowac jego zachowanie u (gorzej było gdy chodziło o jedzenie...jak juz wspomnialam jest on potwornym łakomczuchem) " Quote
solito Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Justyna, to może daj mi jakieś info o pani... /i do pani/ na PW Quote
yewcia1 Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Czy jest jakieś forum shizaków? Może allegro ktoś pani zasugeruje a tekst mozna pozyczyc Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Słuchajcie kochane cioteczki - kroi się super domek dla Kaya ale trzebaby go jakoś dowieść do Ktowic lub Krakowa. Dzisiaj wieczorem wszystko się wyjaśni więc napiszę jak i co - no chyba, żeby był super domek bliżej... Tylko mała uwaga - samce shih- tzaków raczej wolą być same lub z suczkami - dwa - jak to samce, mogą się chcieć tarmosić a shih- tzak z pudlem nie ma szans bo ma krótką kufę i się nie obroni ani nie ugryzie do krwi a pudel i owszem...Jak się "złapią" dwa shih- tzu to się nic nie dzieje -najwyżej trochę piór poleci ale jakby pudel go przyatakował, to czarno to widzę dla shih- tzaka. To taka lużna uwaga, bo może być jak najlepiej... yewcia on ze zdjęcia to jest bardziej shih- tzu niż pudel...Z pudla to ja w nim mało widzę...Na bank ma więcej z shih- tzu. Ogon, uszy, głowa, kufa no i gatunek sierści shih- tzu.No i w ogóle budowę ma shih- tzu...Nawet sie zdziwiłam że napisałyście że to mieszaniec z pudlem...Czasem shih- tzu bez papierów wygląda mniej na shih- tzu niż on...:) Ale to tylko zdjęcie... Quote
yewcia1 Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Alpinko jak dobrze, ze jesteś:loveu::loveu::loveu: Więc czekamy na wieści:lol: Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Mogę prosić więcej zdjęć na PW albo jakiś kontakt do tej Pani? Co prawda domek chce trochę młodszego pieska ale skoro ten jest wesoły i lubi się bawić to nie widzę problemu. Chciałabym namiary na właścicielkę bo chcę zapytać jaki jest do dzieci... W domku jest kilkuletni chłpczyk ale nie bójcie się, dziecko jest nauczone kontaktu z psami.Chodzi o to aby pies nie był agresywny do dziecka... Yewcia a jeśli się zgodzą to czy mógłby go ktoś podrzucić do Katowic lub Krakowa? Czekam na PW. Quote
yewcia1 Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Alpina napisał(a):Mogę prosić więcej zdjęć na PW albo jakiś kontakt do tej Pani? Co prawda domek chce trochę młodszego pieska ale skoro ten jest wesoły i lubi się bawić to nie widze problemu. Chciałabym namiary na właścicielkę bo chcę zapytać jaki jest do dzieci... W domku jest kilkuletni chłpczyk ale nie bójcie sie dziecko jest nauczone kontaktu z psami.Chodzi o to aby pies nie był agresywny do dziecka... Alpina na wszystkie pytania odpowie justyna - pewnie wieczorem, ja namiarów nie mam , a justyna pewnie pojawi się ok 21 Quote
Alpina Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 OK.Yewcia Solito a co z sąsiadką? Tu odpadłby transport. Napisz czy się zdecydowała na niego a ja czekam na Justynę. Quote
solito Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Alpina napisał(a):OK.Yewcia Solito a co z sąsiadką? Tu odpadłby transport. Napisz czy się zdecydowała na niego a ja czekam na Justynę. Jeszcze nie udało mi się jej złapać... Może dziś wieczorem... Dam znać! Quote
solito Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Ta sąsiadka z mojego bloku /p.Ania/ chciałaby go wziąć!:lol: Ale chciałaby go jeszcze zobaczyć "na żywo". P.Ania dostała maila do tej pani właścicielki, żeby się z nią umówić. Więc, Alpinko, na razie wstrzymujemy akcję, bo możliwe, że sprawa będzie załatwiona pozytywnie!:razz: Quote
justynavege Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 dopiero teraz dotarłam tu :oops: Alpinko :) miło Cię widzieć niestety do tej pani mam tylko maila przekazałam go Gosi ( solito ) Quote
yewcia1 Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Kaj się przypomina, szukamy szybk domku. Quote
Alpina Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Dobra OK. W razie czego Kay ma i tak załatwiony domek :) Czekamy na decyzje Pani sąsiadki. Solito - buziaczki! Dla Yewci i Justynki również...:) Quote
Recommended Posts