Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Ciocia Gosia
Posted

Piechcia to w takim razie przyjadę z kotem! Nie no żartuje. Kot zostanie w domu a ja postaram się być na czas.

Posted

Madzik napisz mi jeszcze raz w jakich godzinach będziesz do dyspozycji w sobotę? 10-13 dobrze pamietam czy inaczej?

i Gosia tez mi jeszcze napisz, czy ty cały dzień będziesz czy konkretnie?

Posted

w sobote bede po 9 do max 13.30 A jutro na 19 to mi nie pasuje bo nie bede od 18sie błakac z dzieckiem po pabianicach - to najwyzej zadzwonie i mi pow co ustaliłyscie Chyba ze mi sie cos przesunie albo młody bedzie chciał połazic po sklepach to podjade

Posted

no właśnie i to trzeba przemyśleć, tzn ja muszę jakoś sensownie to sobie w głowie ułożyć i powiedzieć w tv, bo to już nie jest tak jak tu z bazarkami, że robimy z tą kasą co chcemy. To pieniądze społeczeństwa i fundacji. Na wszystko muszą byc faktury i sprawozdanie na stronie schroniska i w gazetach, nie wiem czy do UM też sie coś pisze? To wszystko oczywiście zależy od tego ile będzie tych pieniędzy, ale myślałam o sterylizacjach kotów, albo psów biednych ludzi, a takich jest pełno. Tylko wtedy też nie można wziąć lecznicy którą by się chciało, tylko trzeba zrobić przetarg, kto da najlepszą opcję. Jeśli robilibyśmy sterylki to chciałabym w Dobroniu bo mają dla mnie szczególny cennik i w cenie jednej sterylki one mi zrobią 3.
Ale myślę że kupi się karmę i to wszystko?co myślicie?nie wiem jak to zorganizować?jak to logicznie ludziom wytłumaczyć?

Posted

Zależy ile zbierzemy.... jeśli większą sumę to można podzielić 50 :50 znaczy - jedna część na schronisko tj. właśnie karmę, puszki, ew. kilka zabawek bo ostatnio brakuje - zresztą z pewnością troche dostaniemy takich rzeczy w sobotę. Myślę, że sterylki kotek i suk ludzi biednych są dobrym pomysłem - spoleczeństwo daje i społeczeństwu nie jako byśmy to oddały. Tylko musiałyby być tego jakieś określone warunki, żeby ludzie nas w butelke nie zrobili i żeby refundacja faktycznie trafiła do osoby, której nie stać na wykonanie zabiegu....

Posted

no właśnie bo to znowu będą musiały być talony, a z tym będzie chyba duże zamieszanie. Denerwuje mnie że nie możemy tego już teraz sprecyzować, no ale to logiczne że jak zbierzemy 200zł to nie zrobimy z tego sterylizacji. Najwyżej powiem tak w tv że cel zostanie ogłoszony po zakończeniu akcji i po podsumowaniu kasy, że albo karma albo sterylki.

Posted

karma dla schronu to tj schron sobie nie radził i psy głodne były Sterylki dla biednych extra pomysł Przecież zawsze mozna pojechać i zobaczyc gdzie i jak ktoś mieszka plus dzikie kotki A moze do tego domki drewniane dla kotów osiedlowych tam gdzie sa karmicielki to beda dogladac je i zostaną namacalne ślady po akcji Mysle ze tak mozesz pow ze cel po akcji rozwazamy to i to i zależy jaki bedzie odzew to podzielimy to

Posted

[quote name='piechcia15']nie nie nie juz nie wymyślajmy. Sterylki to sprawa priorytetowa. Im więcej tego zrobimy tym mniej pracy będzie w przyszłości.[/QUOTE]
Biedny w skarbonke nie wrzuci a pozostali sterylki nie zobacza a tak... By cos było dla publiki gazet etc

Posted

Magda nas bublika i gazety nie obchodzą. Jeśli nawet zrobimy dwie sterylki to masz co najmniej 10-15 kotów rocznie mniej.
Myślę że odnośnie domków to trzeba się porozglądać, może ktoś ma jakieś niechciane meble, a ktoś styropian, a jeszcze inny ktoś nie ma co robić w domu i budki gotowe.

Posted

tak tylko która spółdzielnia takie samorobki pozwoli mam postawić A media sa b wazne bo ludzie musza WIDZIEC ze coś za ta kase zrobiliśmy Jasne ze sterylki sa mega wazne ale tego nie widać i beda musieli wierzyć na słowo a fajnie byłoby ta akcje zrobić za rok i zebrać więcej No ale ja sie nie upieram to propozycja do przedyskutowania albo głosowania

Guest Ciocia Gosia
Posted

Madzik 77, może same coś wymyślimy jeśli chodzi o domki? Moim zdaniem sterylki to najważniejsza rzecz. Na tym trzeba się skupić.

A ja jestem ostatnio wolny meteor i ciągle gdzieś latam. Męża nie ma, w podróży służbowej- auto moje :)