modliszka84 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 ten stray to od tej baby z ksawerowa? Quote
piechcia15 Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 tak, ma czas do soboty i w sobotę jedzie gdzieś pod warszawę Quote
Guest Ciocia Gosia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Piechcia to w takim razie przyjadę z kotem! Nie no żartuje. Kot zostanie w domu a ja postaram się być na czas. Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 a to twój mężuś nie może cię wyrzucić w Pabianicach i pojechać do domu do kota?albo jechać do domu po pracy i sama przyjedziesz Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Madzik napisz mi jeszcze raz w jakich godzinach będziesz do dyspozycji w sobotę? 10-13 dobrze pamietam czy inaczej? i Gosia tez mi jeszcze napisz, czy ty cały dzień będziesz czy konkretnie? Quote
kasia14 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Mnie nikt nie pyta.... :( a ja będe caaaały :) Quote
modliszka84 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [B]bądźcie jutro u mnie o 19 bo na 18.30 mogę się nie wyrobić [/B] Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 w sobote bede po 9 do max 13.30 A jutro na 19 to mi nie pasuje bo nie bede od 18sie błakac z dzieckiem po pabianicach - to najwyzej zadzwonie i mi pow co ustaliłyscie Chyba ze mi sie cos przesunie albo młody bedzie chciał połazic po sklepach to podjade Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 bo pytam tylko tych co nie wiem:) Magda spoko, nic na siłę, zadzwonisz to ci powiem co jest ustalone:) Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 matko idę jutro do tej nieszczęsnej TV co ja mam tam mówić, żeby nie wyjść na debila?:(:) od ilu lat wogóle jest schronisko??15? Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 a mam takie głupie pytanie.... Albo zadzwonie i sie zapytań co sie wstydzę ;) Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 dawaj tutaj:) przełamuj bariery:):):) nie ma głupich pytań, sa tylko głupie odpowiedzi:) nieźle pojechałam cooo :D:D Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 konktetnie na co przeznaczona bedzie zebrana kasa? Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 no właśnie i to trzeba przemyśleć, tzn ja muszę jakoś sensownie to sobie w głowie ułożyć i powiedzieć w tv, bo to już nie jest tak jak tu z bazarkami, że robimy z tą kasą co chcemy. To pieniądze społeczeństwa i fundacji. Na wszystko muszą byc faktury i sprawozdanie na stronie schroniska i w gazetach, nie wiem czy do UM też sie coś pisze? To wszystko oczywiście zależy od tego ile będzie tych pieniędzy, ale myślałam o sterylizacjach kotów, albo psów biednych ludzi, a takich jest pełno. Tylko wtedy też nie można wziąć lecznicy którą by się chciało, tylko trzeba zrobić przetarg, kto da najlepszą opcję. Jeśli robilibyśmy sterylki to chciałabym w Dobroniu bo mają dla mnie szczególny cennik i w cenie jednej sterylki one mi zrobią 3. Ale myślę że kupi się karmę i to wszystko?co myślicie?nie wiem jak to zorganizować?jak to logicznie ludziom wytłumaczyć? Quote
kasia14 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Zależy ile zbierzemy.... jeśli większą sumę to można podzielić 50 :50 znaczy - jedna część na schronisko tj. właśnie karmę, puszki, ew. kilka zabawek bo ostatnio brakuje - zresztą z pewnością troche dostaniemy takich rzeczy w sobotę. Myślę, że sterylki kotek i suk ludzi biednych są dobrym pomysłem - spoleczeństwo daje i społeczeństwu nie jako byśmy to oddały. Tylko musiałyby być tego jakieś określone warunki, żeby ludzie nas w butelke nie zrobili i żeby refundacja faktycznie trafiła do osoby, której nie stać na wykonanie zabiegu.... Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 no właśnie bo to znowu będą musiały być talony, a z tym będzie chyba duże zamieszanie. Denerwuje mnie że nie możemy tego już teraz sprecyzować, no ale to logiczne że jak zbierzemy 200zł to nie zrobimy z tego sterylizacji. Najwyżej powiem tak w tv że cel zostanie ogłoszony po zakończeniu akcji i po podsumowaniu kasy, że albo karma albo sterylki. Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 karma dla schronu to tj schron sobie nie radził i psy głodne były Sterylki dla biednych extra pomysł Przecież zawsze mozna pojechać i zobaczyc gdzie i jak ktoś mieszka plus dzikie kotki A moze do tego domki drewniane dla kotów osiedlowych tam gdzie sa karmicielki to beda dogladac je i zostaną namacalne ślady po akcji Mysle ze tak mozesz pow ze cel po akcji rozwazamy to i to i zależy jaki bedzie odzew to podzielimy to Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 myślę, że domki to za droga sprawa, lepiej zainwestować w te sterylki.No nic idę jutro na żywioł, będę chrzanić jak potłuczona i będzie co ma być:D:) Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 za 200-250 mozna kupic juz fajne wieloosobowe domki A moze na ogłoszenia? TYLKO KIEPSKO Z FAKTURA BO NP ALEGRO NIE WYSTAWIA Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 nie nie nie juz nie wymyślajmy. Sterylki to sprawa priorytetowa. Im więcej tego zrobimy tym mniej pracy będzie w przyszłości. Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 2 sterylki =1 domek dla x kotow bo zima potrafia niezle sie zcisnac Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='piechcia15']nie nie nie juz nie wymyślajmy. Sterylki to sprawa priorytetowa. Im więcej tego zrobimy tym mniej pracy będzie w przyszłości.[/QUOTE] Biedny w skarbonke nie wrzuci a pozostali sterylki nie zobacza a tak... By cos było dla publiki gazet etc Quote
piechcia15 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Magda nas bublika i gazety nie obchodzą. Jeśli nawet zrobimy dwie sterylki to masz co najmniej 10-15 kotów rocznie mniej. Myślę że odnośnie domków to trzeba się porozglądać, może ktoś ma jakieś niechciane meble, a ktoś styropian, a jeszcze inny ktoś nie ma co robić w domu i budki gotowe. Quote
Madzik77 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 tak tylko która spółdzielnia takie samorobki pozwoli mam postawić A media sa b wazne bo ludzie musza WIDZIEC ze coś za ta kase zrobiliśmy Jasne ze sterylki sa mega wazne ale tego nie widać i beda musieli wierzyć na słowo a fajnie byłoby ta akcje zrobić za rok i zebrać więcej No ale ja sie nie upieram to propozycja do przedyskutowania albo głosowania Quote
Guest Ciocia Gosia Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Madzik 77, może same coś wymyślimy jeśli chodzi o domki? Moim zdaniem sterylki to najważniejsza rzecz. Na tym trzeba się skupić. A ja jestem ostatnio wolny meteor i ciągle gdzieś latam. Męża nie ma, w podróży służbowej- auto moje :) Quote
Recommended Posts