Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja też się niemoge doczekać! Już chce jechać! A tu jeszcze 5mcy !!! Ile to czasu!
[B][COLOR=#ff0000]Patikujek[/COLOR][/B] kto to jest Metruś???

Posted

[quote name='magda_drakkar']Ze mną to bynajmniej nie będzie możliwe:razz::diabloti:
[/quote]
Ze mną też :grins:

Asiu, to wiadomo jakie ceny tych 2-osobowych pokoi:razz:?
Na wszelki wypadek przypominam, że będzie to okres całego zlotu, w pokoiku jedna osoba+ pies :lol: ( no chyba, że ktoś się dołączy, ale moja mama woli być sama w pokoju ;) )

Posted

[quote name='Asia&gordonisko']Asiu, to wiadomo jakie ceny tych 2-osobowych pokoi:razz:?
Na wszelki wypadek przypominam, że będzie to okres całego zlotu, w pokoiku jedna osoba+ pies :lol: ( no chyba, że ktoś się dołączy, ale moja mama woli być sama w pokoju ;) )[/quote]
Dzwoniłam. :cool3:
Są w sumie dwa pokoje 2-osobowe i jeden pokój 1-osobowy (ale spokojnie zmieszczą sią w nim 2 osoby, bo jest tam rozkładana kanapa).
Jeden pokój 2-osobowy jest już zajety, przyjeżdżają jacyś ludzie, którzy są stałymi gośćmi.
Dwa pozostałe pokoje cenowo wyglądają tak:
- pokój 2-osobowy - 70 zł
- pokój 1-osobowy - 35 zł
Nie ma żadnych dodatkowych opłat (typu energia, woda).

O psa wolałam nie pytać, nie chcę tej Pani straszyć, że chcemy opanować cały ośrodek, nie chciałam też żeby pytała mnie o ilość psów. :-o :evil_lol:
Więc albo spytamy na miejscu, albo będziesz brała psiaka na noc do domku. Czy takie rozwiązanie wchodzi w grę?

Do ośrodka będę jeszcze dzwonić, bo Pani ma podliczyć ile wyjdzie całkowity koszt wynajęcia ośrodka na te 6 dób. Zobaczymy czy wyjdzie tyle samo co mi. :cool3: :lol:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Dzwoniłam. :cool3:
Są w sumie dwa pokoje 2-osobowe i jeden pokój 1-osobowy (ale spokojnie zmieszczą sią w nim 2 osoby, bo jest tam rozkładana kanapa).
Jeden pokój 2-osobowy jest już zajety, przyjeżdżają jacyś ludzie, którzy są stałymi gośćmi.
Dwa pozostałe pokoje cenowo wyglądają tak:
- pokój 2-osobowy - 70 zł
- pokój 1-osobowy - 35 zł
Nie ma żadnych dodatkowych opłat (typu energia, woda).

O psa wolałam nie pytać, nie chcę tej Pani straszyć, że chcemy opanować cały ośrodek, nie chciałam też żeby pytała mnie o ilość psów. :-o :evil_lol:
Więc albo spytamy na miejscu, albo będziesz brała psiaka na noc do domku. Czy takie rozwiązanie wchodzi w grę?

Do ośrodka będę jeszcze dzwonić, bo Pani ma podliczyć ile wyjdzie całkowity koszt wynajęcia ośrodka na te 6 dób. Zobaczymy czy wyjdzie tyle samo co mi. :cool3: :lol:[/quote]
No to super :multi: Przekażę mamie.... Ona z największą chęcią wynajęłaby ten 1-osobowy :)
Czyli 35zl/ na dobę ?
Tak, mogłabym w takim przypadku brać Bardka do siebie na noc :lol:
A więc idę powiedzieć mamie :multi:

Posted

Proponuję wprowadzić małe zmiany na pierwszej stronie:cool3:
Asia&gordonisko+1 osoba+pies
Czyli mam liczyć tak...
35x6=210 ( pokój mamy na cały zlot)
180+210= 390 zł ( domek + pokój mamy)
i 390+ 30= 420 (wszystko + Bardo)
czyli cały zlot mnie wyniesie 420 zł+ jeszcze dopłata za energię i wodę :razz:?
Czy coś w moich obliczeniach się pokiertało i nie tak będzie to wyglądać?

Dzięki za wszelkie poprawki:eviltong:

Posted

[quote name='gossia']No ja też się niemoge doczekać! Już chce jechać! A tu jeszcze 5mcy !!! Ile to czasu!
[B][COLOR=#ff0000]Patikujek[/COLOR][/B] kto to jest Metruś???[/quote]

psiak ze schroniska, ulubieniec Pati :cool3:

Posted

Że nie mam konta w banku i nie mogę sama zapłacić za siebie mama zapłaci od razu za siebie i za mnie ( chyba, że trzeba osobno :eviltong: to zapłaci raz za siebie, raz za mnie:cool3:) Jak ma zapłacić to zależy tylko i wyłącznie od organizatorów- jak im wygodniej :)

Posted

[quote name='Asia&gordonisko']Proponuję wprowadzić małe zmiany na pierwszej stronie:cool3:
Asia&gordonisko+1 osoba+pies
Czyli mam liczyć tak...
35x6=210 ( pokój mamy na cały zlot)
180+210= 390 zł ( domek + pokój mamy)
i 390+ 30= 420 (wszystko + Bardo)
czyli cały zlot mnie wyniesie 420 zł+ jeszcze dopłata za energię i wodę :razz:?
Czy coś w moich obliczeniach się pokiertało i nie tak będzie to wyglądać?

Dzięki za wszelkie poprawki:eviltong:[/quote]
Dobrze liczysz. :cool3: ;)

[quote name='Asia&gordonisko']Że nie mam konta w banku i nie mogę sama zapłacić za siebie mama zapłaci od razu za siebie i za mnie ( chyba, że trzeba osobno :eviltong: to zapłaci raz za siebie, raz za mnie:cool3:) Jak ma zapłacić to zależy tylko i wyłącznie od organizatorów- jak im wygodniej :)[/quote]
Jeśli chodzi o wpłatę, to możemy zrobić to na 2 sposoby: albo Twoja mama płaci nam i ja rezerwuję pokój, albo Twoja mama dzwoni do ośrodka i sama rezerwuje pokój i wtedy płaci tej Pani z ośrodka.
Mi to w sumie obojętne. ;)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Dobrze liczysz. :cool3: ;)

Jeśli chodzi o wpłatę, to możemy zrobić to na 2 sposoby: albo Twoja mama płaci nam i ja rezerwuję pokój, albo Twoja mama dzwoni do ośrodka i sama rezerwuje pokój i wtedy płaci tej Pani z ośrodka.
Mi to w sumie obojętne. ;)[/quote]
Aha. Mama raczej wolałaby nie dzwonić, więc zapłaci pewnie Wam.
Czyli w najbliższym czasie ma wpłacić 420 zł na konto podane na pierwszej stronie?

Posted

[quote name='Asia&gordonisko']Aha. Mama raczej wolałaby nie dzwonić, więc zapłaci pewnie Wam.
Czyli w najbliższym czasie ma wpłacić 420 zł na konto podane na pierwszej stronie?[/quote]
Wpłatę należy dokonać do końca kwietnia, można rozbić na dwie raty jak chcecie. Za psiaka płacimy na miejscu. ;)

[quote name='Karilka']Możliwe, że wezmę jeszcze ze soba 2 psa - sznaucerka miniaturkę ale to jest pod znakiem zapytania.:roll:[/quote]
A skąd ten psiak? Twój nowy? :cool3:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Wpłatę należy dokonać do końca kwietnia, można rozbić na dwie raty jak chcecie. Za psiaka płacimy na miejscu. ;)
[/quote]
Dobrze :lol:

Posted

Prawdopodobnie niepojade! :( Dziś uciekł nam pies i mnie przewrócił i zaczoł skakać na mie itd. Mama powiedziała że Lejda mi tak samo zrobi i niema mowy żeby mnie póściła :( A tata jej jeszcze dogadał! Chociaż wiem że Lejda jest spokojna i mi nic niezrobi! A ta Bokserka to chyba po rottweilerze ! Jeszcze spróbuje namówić mame żebym pojechała z moim młodym Seterkiem! Którego już niebawem będe miała! No ale napewno się niezgodzi! Na wieczór albo jutro powiem czy mnie wypisać! Albo na wszelki wypadek niech będe na liście może się zdecyduje mama pod koniec lipca!
Oj rospiasałam się ale to co! Aż mi się płakać chce :(:(:(:(:(:(

Posted

[quote name='gossia']Prawdopodobnie niepojade! :( Dziś uciekł nam pies i mnie przewrócił i zaczoł skakać na mie itd. Mama powiedziała że Lejda mi tak samo zrobi i niema mowy żeby mnie póściła :( A tata jej jeszcze dogadał! Chociaż wiem że Lejda jest spokojna i mi nic niezrobi! A ta Bokserka to chyba po rottweilerze ! Jeszcze spróbuje namówić mame żebym pojechała z moim młodym Seterkiem! Którego już niebawem będe miała! No ale napewno się niezgodzi! Na wieczór albo jutro powiem czy mnie wypisać! Albo na wszelki wypadek niech będe na liście może się zdecyduje mama pod koniec lipca!
Oj rospiasałam się ale to co! Aż mi się płakać chce :(:(:(:(:(:([/quote]
Gossia... Jeśli nie masz panowania nad psem lepiej nie jedź z tym psem. Nie wiadomo, czy nie odbije mu szajba na zlocie.
To było raz, a dwa...
Czy rodzice Twojego nowego seterka są rodowodowi? Bo powiedziałaś, że dopuścicie ich do siebie aby potem były szczeniaczki...
trzy... zainstaluj sobie Firefoxa, bo musisz troszkę popracować nad ortografią...
aha i cztery... Nie radzę jechać z młodym seterkiem. Jeszcze nałapie chorób, bo będzie młodziutki.
Jeśli koniecznie chcesz jechać, to bez psa.

Posted

Jako że w sierpniu będę w Pniewach (jakieś 25km od Sierakowa) Jeśli mogę wproszę się kiedyś do was z Kelly jednego dnia was odwiedzić i poznać ;) No chyba że mnie nie chcecie :P

Posted

[quote name='Okamia']Jako że w sierpniu będę w Pniewach (jakieś 25km od Sierakowa) Jeśli mogę wproszę się kiedyś do was z Kelly jednego dnia was odwiedzić i poznać ;) No chyba że mnie nie chcecie :P[/quote]

Każdy jak najbardziej mile widziany;)

Posted

[quote name='gossia']Prawdopodobnie niepojade! :( Dziś uciekł nam pies i mnie przewrócił i zaczoł skakać na mie itd. Mama powiedziała że Lejda mi tak samo zrobi i niema mowy żeby mnie póściła :( A tata jej jeszcze dogadał! Chociaż wiem że Lejda jest spokojna i mi nic niezrobi! A ta Bokserka to chyba po rottweilerze ! Jeszcze spróbuje namówić mame żebym pojechała z moim młodym Seterkiem! Którego już niebawem będe miała! No ale napewno się niezgodzi! Na wieczór albo jutro powiem czy mnie wypisać! Albo na wszelki wypadek niech będe na liście może się zdecyduje mama pod koniec lipca!
Zawsze możesz jechać bez psa. ;)
W jakim celu chcecie rozmnażać swoje nierodowodowe psy? Bo chyba nie dla polepszania rasy? :roll:

[quote name='rose']Herspri + TZ całość zapłacona;)[/quote]
Zaczerwieniam. :multi: :p

[quote name='Okamia']Jako że w sierpniu będę w Pniewach (jakieś 25km od Sierakowa) Jeśli mogę wproszę się kiedyś do was z Kelly jednego dnia was odwiedzić i poznać ;) No chyba że mnie nie chcecie :P[/quote]
Chcemy! Chcemy! Zapraszamy! :cool3: :multi: :p

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Łechecheche...:mad: Ludzie, przecież ten pies jest nienormalny. :shake:
A jeszcze gorzej gdy jest z nim Tora. Toż toto skacze po głowach. :-o :diabloti:
[/quote]
Moja Tora zrobiła się porządną damą :loveu: Już nie skacze po głowach i nie zadaje się ze szczeniakami :evil_lol:

[quote name='gossia']No ja też się niemoge doczekać! Już chce jechać! A tu jeszcze 5mcy !!! Ile to czasu!
[B][COLOR=#ff0000]Patikujek[/COLOR][/B] kto to jest Metruś???[/quote]

[quote name='gossia']
Chce mieć malutkie Seterki dla mnie! Niebęde sprzedawać! Bo jeszcze mój wójek chciał! On jest leśniczym!

Ej jak nieumiecie czytać to nieczytajcie! Napisałam że moja Bokserka mnie przewaliła i zaczeła gryźć jest agresywna! To napisałam dla śmiechu że po Rottweilerze ! Chyba wiem jak wygląda Bokser!![/quote]

[quote name='gossia']Jeju no o czym wy myślicie!! Moje Seterki będą po rodowodowym ojcu! I będą wykastrowane i wysterilizowane! Więc niemusićie się bać! Będzie ok:) Bde miaa 2 z nich 2 wjek wemie i 1 przecie ten co dopuszczaam![/quote]

[quote name='gossia']Noto nie niemusze się wam spowiadać jak na spowiedzi! Najwyżej nieprzyjade na zlot i już! Bo poco mi przyjechaĆ jak każdy ma do mnie jakieś wąty!!!![/quote]
Może szkoda strony na cytowanie takich głupot....ale takich głupot dawno nie czytałam. Ogarnia mnie strach i przerażenie jakie społeczeństwo jest niedoinformowane i naiwne. Uważaj bo zrobi się wam niedługo schronisko, jak będziecie wszystkie szczeniaczki zatrzymywać, bo jak się urodzi 10 to jestem pewna, że wszystkich nie rozdacie.

Poza tym nie jestem organizatorem, ale uważam, że osoby, które mają 11 lat nie powinny się wybierać na zlot. Takie jest moje zdanie i nie boję się go wyrazić. 15,16 lat i więcej to już może być, ale nie 11 letnie dziecko :shake: Po prostu sobie tego nie wyobrażam....że miałyby być na zlocie osoby, które dzieli ode mnie ponad dekada..... Może jestem niesprawiedliwa, ale mi takie coś nie odpowiada.

Do końca marca miałam napisać czy jadę, ale nadal to nic pewnego, więc się nie zapisuje. Dodam tylko, że jak czytam wypowiedzi takich 11 letnich dzieci wybierających się na ten zlot to mi wszelkie chęci przechodzą. Mimo tego, że chętnie zobaczyłabym się z Asią, AgąCzips, Patikujkiem, Karą, Rose, Komarem, Olkiem i Orzechem :cool3: