Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponad dwa tygodnie temu pracownik otrzymał od straży miejskiej zgłoszenie o umierającym psie, który leży przy drodze. Gdy dojechał na miejsce zobaczył obraz nędzy i rozpaczy. Suka owczarka niemieckiego, potwornie wychudzona, prawie łysa z chorą skórą i dużym guzem na brzuchu. Mimo kiepskiego stanu suka wyraźnie cieszyła się na jego widok. Wstała, podeszła do niego i przywitała merdaniem ogona.
Gdy ją zobaczyłam po raz pierwszy byłam załamana. Elza bo tak została nazwana wyglądała strasznie. Nigdy nie zapomnę jej wielkich oczu wpatrzonych we mnie. Elzunia tak bardzo chciała wyjść z klatki i przytulić się. Niestety wtedy musiałam ją zostawić w klatce.:placz:
Dzisiaj po raz pierwszy poszłyśmy na spacer. Mogę napisać jedno. Elza jest cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowna, kochana, grzeczna. Tego psa nie da się nie kochać. Sunieczka jest bardzo energiczna i skora do zabawy.
Teraz Elzunia jest w dużo lepszym stanie niż na początku. Przytyła, stan jej skóry powoli się poprawia, sierść zaczyna odrastać. Gdy jej stan na to pozwoli guz zostanie usunięty a sunia wysterylizowana. Elzunia ma ok. 6 lat, choć wygląda na dużo więcej.

Oto Elza.

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale biedaczysko...Dobrze ze siedzi z Fredziem w boksie,napewno i jej sie poszczęści
Troszke trzeba ją doprowadzic do porządku i jaką mordke ma smutna i spuszczony ogonek :(

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Czy Elzunia będzie miała zabieg usuniecia guza będąc w schronisku?

Tak. Pani doktor robi wszystko, żeby sunia jak najszybciej doszła do siebie i przeprowadzenie zabiegu było możliwe.

Posted

Elza już po operacji. Była operowana w środę. Sunia czuje się świetnie. Na dzisiejszym spacerze chciała biegać i szaleć. Nie wiedziała dlaczego nie pozwalam jej na to nie pozwalam. Elza jest cudowną i ko0chaną sunią:loveu:. Jutro wstawię kilka fotek z dzisiaj.

Posted

Elzunie nie chce jeść żadnej karmy dla psów ( poza smakołykami, które uwielbia). Za to uwielbia kanapki. Widać, że sunia do tej pory musiała walczyć z innymi psami o jedzenie. Gdy leży w gabinecie i jest sama to zjada tylko to co jej smakuje, jednak gdy do gabinetu wchodzi inny pies Elza rzuca się na to co zostawiła wcześniej i połyka w całości.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Elzunie nie chce jeść żadnej karmy dla psów ( poza smakołykami, które uwielbia). Za to uwielbia kanapki. Widać, że sunia do tej pory musiała walczyć z innymi psami o jedzenie. Gdy leży w gabinecie i jest sama to zjada tylko to co jej smakuje, jednak gdy do gabinetu wchodzi inny pies Elza rzuca się na to co zostawiła wcześniej i połyka w całości.

To sunia ma szansę na odkarmienie bo chyba cały czas ma psie towarzystwo w boksie.