Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Na dogomani piszę pierwszy raz. Zwykle siedzę na Miau, bo wyciągam koty z Sosnowieckiego schroniska. Dziś właśnie pojechałam po miot 7 tygodniowych maluszków. Gdy wychodziłam już z nimi pod schron podjechał samochód. Wysiadło z niego dwoje młodych ludzi. Chłopak trzymał na smyczy ślicznego młodego i bardzo przestraszonego psiaka a dziewczyna zaczeła tłumaczyć, dlaczego chcą sunię oddać. Psina ponoć niszczy wszytsko, załatwia się w mieszkaniu i nie dogaduje się z ich drugim psem. Dodam tylko, że Sunia ma 5 miesięcy a u owych ludzi mieszka od 4 miesięcy.

Wtrąciłam się do tej rozmowy i zaczełam tłumaczyć im co oznacza schronisko dla takiego psa. Powiedziałam im, że skoro mieli ją u siebie tyle miesięcy, to mogą przetrzymać ją jeszcze trochę i w tym czasie poszukać domu dla niej. Ponieważ nie mają dostepu do internetu zobowiązałam się do wystawienia Nuki na allegro i poogłaszania jej gdzie tylko się da, a oni mają porobić papierowe ogłoszenia i porozklejać je. Wymieniliśmy się danymi, zapakowali psa do auta i odjechali.

Szukamy pilnie odpowiedzialnego, stałego domku, który będzie miał doświadczenie w wychowywaniu psiaków!

Pisałam też o Nuce na Miau. Próbowałam umieścić link, ale nie działa.

Posted

Tylko jak zareklamować 5 mies. psa, którego właściciele nie nauczyli niczego.
Chyba jako psa- wyzwanie. Jśli podołasz - uratujesz psie życie, młode psie życie. Dzięki Emiś, ze zareagowałaś i udało Ci sie przekonać tych ludzi do zabrania psa z powrotem. Może podasz mi ich namiary, spróbujemy się z nimi skontaktować. Może uda sie doprowadzić do szkolenia psa i nie będzie musiał szukać nowego domu?

Posted

rozmawiałam z Panią Żanetą odnosnie suni.Sunia ma 4 miesiące, główne problemy to:
-załatwianie sie w domu
-niszczenie pod obecność i nieobecność właścicieli
-brak porozumienia miedzy sunią a ich drugim psem (dorosłym).

Pani jak najbardziej chce skorzystać z porad szkoleniowca, behawiorysty czy naszych, do schroniska jej nie oddadzą, ale bezwzględnie potrzebują pomocy.To jest młoda suka, jak najbardziej do ułożenia, ale trzeba chcieć i wiedzieć jak.Zastanawiam się jakiego szkoleniowca poradzić?Przyeszedł mi do głowy Pan Jacek Gałuszka, ale do Gliwic to jest kurcze kawałek, w Sosnowcu mamy jedynie Motłochową, co możecie polecić w Katowicach?No i dam Pani oczywiście namiar na Pana Andrzeja Kłosińskiego.
Umówiłam sie z Panią na telefon na jutro, szykuję sie z wizytą na sobotę popołudnie, ponieważ i dzisiaj i jutro jestem zajęta.Pojadę w sobotę i przekażę wszystkie niezbędne informacje i kontakty.

Posted

Wokół nas jedyny sensowny jest Jacek. Ale do niego niekoniecznie trzeba jeździć na okrągło. Dziewczynie z Bytomia, która adoptowała szczeniora z Sca(zamiast tej wielkiej Sary, która adoptowano akurat jak przyjechałyśmy) dał instrukcje i sobie poradziła. Była u niego raz.