Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak się dzieje jak uczestniczą osoby postronne.
Od razu powinniśmy mieć bezpośredni kontakt z domem.

My nie obiecaliśmy żadnego domu u weterynarza!
Klinika albo DT - tym dysponujemy!
Sunia bedzie miała konsultacje i zobaczymy co dalej.

Dyskusje uwazam za zakończone,
ja padam dzisiaj na pysk... Figa, Tane, Tajson... wystarczy.

Dobrej Nocy!

Posted

[quote name='AgaiTheta']Tak się dzieje jak uczestniczą osoby postronne.
Od razu powinniśmy mieć bezpośredni kontakt z domem.

My nie obiecaliśmy żadnego domu u weterynarza!
Klinika albo DT - tym dysponujemy!
Sunia bedzie miała konsultacje i zobaczymy co dalej.

Dyskusje uwazam za zakończone,
ja padam dzisiaj na pysk... Figa, Tane, Tajson... wystarczy.

Dobrej Nocy!

a wszyscy trzymajmy :kciuki: za zdróweczko slicznotki i najlepsiejszy boxiowy domeczek pod słońcem :loveu::loveu::loveu:

Posted

Napisała Demi:

Wyszłam z Figuskiem i moją Emilką na spacerek. Wiedziałam, ze sunie nie da dyla, bo w domu chodziła za mną jak cień;) I pusciłam je obie, żeby sobie polatały.

I mało zawału nie dostałam:diabloti: JAk ten szogun ruszył przed siebie, to myślałam ze nie wróci. Zrobiła wielkie okrążenie i szczęśliwa wpadła na mnie (oczewiście mnie przewracając:oops:)
Sunia pilnuje się, ale wariat z niej nie zły!:evil_lol:

:crazyeye: Demi.
Puszczasz luzem ze smyczy psa, który jest u Ciebie 1 dzień??? Szukamy u nas Moruska, który zwiał z mieszkania właścicieli po chyba półtora miesiąca od wzięcia go ze schroniska. Na spacerach też się pilnował. Gratuluję zimnej krwi i odwagi cywilnej.

Posted

hehe, bardzo dziekuje za słowa. Tylko, ze to nie było aż tak nie przemyślane! Bez przegięcia- sunia była na ogrodzonym terenie w ośrodku dla głuchoniemych-niedaleko mnie. Mam tam znajomego ochroniarza i ze swoimi psami czasem tam wychodze. Myślę, ze przez płot prawie 2 metrowy by nie przeskoczyła;)

Tak długo się psiurkami zajmuje, że co nieco o nich sie wie- a napewno takie podstawy. Więc spokojnie.

Posted

a to miejsce jest dla mnie jak oaza:) jak mam psiego swirka w domu, to tam mogę puścić i mam później spokój jak się bestia wylata:razz:

Bałam sie, że Figa nie bedzie chciała do mnie wrócić tylko bedzie odemnie uciekać i trochę na tym boisku byśmy posiedziały, aż by się nam znudziło:lol:
Ale poszło pięknie i gładko. Wszyscy się w niej zakochali. :loveu:

Posted

Przepraszam Demi za to co napisałam. Zazdroszczę Ci takiego miejsca.
Mam nadzieję, że osoby biorące udział w akcji z Figą już wiedzą, mniej więcej jak wygląda sytuacja. Mam podejrzenia, że wszyscy począwszy od włascicieli psa, poprzez Hund, która tamten wątek założyła, fundację i kończywszy na DT, który myślał, że bierze zdrowego psa zostali oszukani przez osobę/osoby z bliskiego otoczenia właścicieli Figi. Pomińmy to, czy zrobili słusznie oddając psa. Każdy będzie miał na ten temat inne zdanie. Ważne, że Figulec jest bezpieczny i ma widoki na dalsze leczenie, bo w gruncie rzeczy o to właśnie chodziło.
Z mojej strony przepraszam każdego, który poczuł się urażony moją awanturą. Teraz wiem, że chciałyście dobrze i nie dziwię się, że nie wierzyłyście w chorobę Figi.
Z całego serca dziękuję Tobie AgaiTheta, za okazaną pomoc. Jesteś kobietą wielkiego serca! Dziękuję Panu Prezesowi Fundacji z Warszawy za okazane zainteresowanie tym przypadkiem.
Hund, dojdziesz do tego, kto Ci tak nakłamał. Przepraszam Cię, bo wzięłam Cię za kogoś innego. W realu imiona i nazwiskaa tu nicki, trudno się połapać.
Warto tą osobą wstrząsnąć, bo może nie zdaje sobie sprawy, na jaką tułaczkę skazała psa. Nie wiem, czemu zależało jej na braku kontaktu Fundacja-właściciele, może chciała się wykazać, a może ich osobiście nie lubi? Mniejsza o to, ważne, że Figa bezpieczna i wszyscy mają kontakt telefoniczny.
Pozdrawiam!

Posted

nie ma za co przepraszać, za dużo tu emocji dlatego wszystko się tak nie kleji.

Teraz najważniejsza jest trafna diagnoza i dawkowanie leków;)
A póxniej domek dla Figulca:razz:

Posted

Trzymam kciuki :kciuki:
Mam tylko nadzieję, że nie uważacie mnie już za jakiegoś potwora;)
Dobranoc! Idę spać. Mam za sobą dwie nieprzespane noce i dwa zakręcone dni. Po poziomie adrenaliny sięgającym kosmosu teraz czuję się jak flak.

• 2 weeks later...
Posted

Czy ktoś powie jak sie figulec czuje? :razz:

Byłam przedwczoraj na iterwencji... trzymają boksiki na łąńcuchu i przy budzie... nie mówiąc o tym że matka z synem znów bedzie miec dzieci...:placz: coś trzeba bedzie wymyśleć!

Posted

demi napisał(a):
Czy ktoś powie jak sie figulec czuje? :razz:

Byłam przedwczoraj na iterwencji... trzymają boksiki na łąńcuchu i przy budzie... nie mówiąc o tym że matka z synem znów bedzie miec dzieci...:placz: coś trzeba bedzie wymyśleć!

osz cholerka.........co za potwory nie ludzie:-(

Posted

Figa ma juz nowy domek. Mieszka z bokserem, który ma takie same problemy zdrowotne. Wszystkie sterydy są odstawione, czekamy na oczyszczenie organizmu i zaczną sie badania takie jak mial Baster, by znalezc przyczyne.

Posted

demi napisał(a):

Demi czy jesteś wstanie odebrac te psy?

Posted

Jeśli chodzi o Figulca, to poprostu jestem na maksa szczęśliwa.:loveu::multi:

A o te dwa boksiki to tak:
pamietajcie, że jeśli jest załamania ustawy to można odebrać psy, chodzby tymczasowo.
a ci właściciele chcą oddac te bosky bo ich syn-właściciel wyjechał a nie ma sie nimi kto zajmować.

Ale jak je odbiore to gdzie je dam...?:-( tu jest największy problem...

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Figa ma juz nowy domek. Mieszka z bokserem, który ma takie same problemy zdrowotne. Wszystkie sterydy są odstawione, czekamy na oczyszczenie organizmu i zaczną sie badania takie jak mial Baster, by znalezc przyczyne.

:multi::loveu::multi: wspaniale
najważniejsze ze MA swojego człowieka:loveu: i psiego towarzysza:loveu:
cudne
http://img141.imageshack.us/img141/800/obraz378io7.th.jpg

ufff i ulzyło ze odstawiono sterydy...mam awersje do tego sposobu leczenia ....mój harley żył min dzieki sterydom tylko 4 latka :-(

Posted

Fajter z mamą w budzie

Fajter- ma dwa lata, wygląda na zdjeciu jak morderca, ale to taki ciapuś kochany, że szok!

Jak zobaczyłam, jak Sonia płacze w tej budzie, to myślałam, że serce mi pęknie...

Sonia i Fajter- moja koleżanka wołała Sonie, bo nie chciała za chiny wyjść z budy, biedulka...

Nie zdążyłam jej nawet zdjęć zrobić... bo zaraz uciekła- chyba było nas za duzo osób, które sie nią zainteresowały...