Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BlackSheWolf']no u nas tez 0 spacerow. Ale psiaki jak zawsze byly wypuszczane z kojcy ;) odwiedzilam dzis wiekszosc kojcy :)[/quote]

U nas nawet za bardzo na wybiegi nie puszczalismy, bo małym psiakom bylo zimno, a do tego taki wiatr straszny, no i zaraz do bud się chowały, dlatego tylko duże biegały ;)

Asiu, potem jeszcze szczeniaczek został adoptowany ;)

Posted

Zglaszajcie sie prosze do mapy Pomocy Dogo piszcie do dog_master
Zakladki o wolontariuszach w roznych wojewodztwach i ich strony/ blogi to wszystko chcemy zgrupowac tak by mogly sluzyc osobom ktore np poszukuja konkretnych psow o konkretnych charakterach
Mozecie byc bardzo pomocni!
A i domy moze szybciej sie znajda

do Mapy Pomocy wejscie przez moj podpis
-tworzymy juz interaktywna, wiec aktualizacja dsanych trwa

zapraszam!

Posted

no nie :placz: pamiętacie, ze u mnie w schronisku miała być zmiaan kierownika ? no to macie już pierwszy artykuł w gazecie... wszystko jest prawdą:
tytuł : PSY jak.... sprzety
Prowadzeniem schroniska dla zwierząt w Łęczycy zajmuja sie od srody pracownicy podleglej magistratowi Zieleni Miejskiej. Okazuje sie jednak, ze magistrat jest kompletnie nieprzygotowany do opieki nad zwierzętami.
-Przyjechały trzy urzedniczki, ktore przeprowadzily inwentaryzacje sprzętu, policzyły psy i spisały protokól. Nie przywiozły ze sobą karm, ani misek dla zwierząt. Gdyby nie dobra wola ustępującego kierownika K.P., który zostawił w schronisku część prywatnego wyposażenia, psy pozostałyby na noc bez jedzenia i picia- mówi obecna na miejscu radna Halina Rytczak
- Kierowałem schroniskiem przez 6 lat- mówi Pacholski-Znam kazdego psa. Wiem jak się nazywa, czego potrzebuje i czego można się po nim spodziewać. Wszystko to chciałem przekazać nowemu opiekunowi. Niestety nie miałem ku temu okazji, bo po odbiór kluczy do schroniska przyjechały tylko urzędniczki. Udało nam się ustalić, że psami w schronisku będą zajmować się osoby całkiem przypadkowe : więźniowie w ramach resocjalizacji i bezrobotni w ramach robót publicznych. Zmiana zarządzającego schroniskiem, według miasta podyktowana była względami finansowymi. Podległy magistratowi wydział Zieleni Miejskiej ma to robić taniej. Nikt z urzędników nie potrafił jednak uściślić, jakiego rzedu to będą oszczędności.
koniec... i pod zdjęciem napis: Krzysztof Pacholski martwi się o los zwierząt w schronisku przejętym przez miasto

:placz::placz::angryy::mad::placz::placz: