Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam , ze dopiero teraz, ale praca....
nasza dziewczynka ma sie superowsko!!!:multi::multi::multi:, sama chodzi, pije, jest silna i bardzo energiczna. Niestety, z powodu nawału pracy w terenie nasz wet nie dojechał do nas , ale za to my dojechalismy... Panienke ostroznie wiozłam w autku, aby sie na boczki nie gibała. Generalnie lezała w ogromnym bagazniku naszego vana jak hrabina. Brzuszek śliczniutki, ładnie sie goi, wszystko suchutkie, zmian ogniskowych i ropiejacych nie ma, szewki trzymaja, jama brzuszna mięciutka. Wieczorkiem ciocia Rita naszykowała dla dziewczynki kawałki pokrojona w drobna kosteczke wołowinke z rosołkiem i makaronikiem.Jutro tez jeszcze płynna dietka, ale w soobote mozna juz podac normalna karme dla Lady. Była bardzo wygłodniała.Oj bardzo:crazyeye:burczało w pustym brzuszku. Pan doktor podał jeszcze zastrzyk z antybiotykiem o przedłużonym działaniu, pogłaskał małe słoneczko i pojechalismy do domku. Mam dzisiejsze fotki z autka, ale wsadzę je jak przyjde z moimi aniołkami ze spacerku. Jednym słowem wszystko ksiazkowo!!! goi sie świetnie !!! w nastepny piatek ściagniecie szwów, ale jeszcze jedna wizyta w poniedziałek.

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ufffff Ufffffff Uffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rita, a jaka ona jest, jak reaguje na weta? Broni sie? Moj sunieczka kochana, taka glodniusia juz????????????!!!!!!!!!!JAK TO DOBRZE!!!! Co to za piekny znak.......

Posted

a oto Lady :
[IMG]http://img524.imageshack.us/img524/1511/10012008035sa3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img207.imageshack.us/img207/6186/10012008036yk3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/826/10012008038gc7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/1686/10012008039oe3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img168.imageshack.us/img168/7495/10012008040uf2.jpg[/IMG]

jak na zdjeciach widać, sunieczka ma sie dobrze !!!

Posted

Apetyt panience dopisuje, to jeszcze nie są jakies duze posiłki ale częste i nie powinna byc głodna:lol:, na spacerki juz chodzi normalnie, brzusio ładniutki, suchy. Ponieważ na dwa dni wyjezdzam nie będe miała dostepu do netu, ale nie martwcie się, mój maz jest na miejscu i bedę miała wieści z pierwszej reki.

Posted

Patrzę i patrzę na zdjęcia Lady...Taka mi się jeszcze malutka wydaje, taki drobiazg z niej...A tyle już za nią:shake:
Czekamy na kolejne wiesci, Ritunia-dzięki za wszystko!

Posted

agagumi no widzisz jak to szyciutko mineło ja teraz zastąpię rite na dogo w ostatnich dwóch dniach miałam odcięty dostęp do internetu ale juz jestem i z usmiechem patrze na wiesci o malutkiej jestem w kontakcie z rita i wszystko jest swietnie

Posted

Darunia, mija mija czas szybko, mam nadzieje, ze Lady dzieki temu uplywowi czasu zapomni z biegiem tygodni o wszytskich swoich psich smutkach, a my sie w tym mocno postaramy

Posted

Darunia, mam tez przykład mojej Balbusi i kociakow,ale jednak to juz dorosla sunieczka, chcialabym dac jej radosc, zeby wiedziala, ze ma tu nas i swoj domek, juz na zawsze. Taka jestem jej ciekawa.

Posted

Postaramy sie o to mocno, mam nadzieje, ze w wejscie w nowe zycie pomoze jej towarzystwo innych siersciuszkow. Gdy zabieralismy Balbusie, to kobieta powiedziala, "e ta wariatka i tak do nas wroci, bo juz tyle razy wracala"... Takie to smutne bylo, bo brzmialo jak zaklecie, wyrocznia. A gdy 2 (D W A!!!) dni pozniej przyjechali do nas znajomi, ktorzy nam Balbe "podsuneli", to juz po serii glaskow i przywitaniu siadala kolo nas i wtulala dupeczke, ze hohoho! I ani myslala za bramke wyjsc!!:cool3:

Posted

no własnie to sa tacy pseudo kierownicy schronisk ja jak bralam setha ze schroniska to kierowniczka na poczatku od razu powiedziala ze pies po interwencji agresywny pogryzł dziecko i do tego nie toleruje innych psow....a ja przeciez mialam juz shille w domu...jezeli ona wszystkim komu sie on podobał tak mowila to pies nie mial zadnych szans na adopcje a ze ja z założenie sie nigdy nie poddaje to bez słów go wziełam i co sie okazalo - seth kocha i mnie i shille ponad wszystko a do tego nikogo jeszcze nie ugryzl no moze bulgocze i skacze do innych psow ale przeciez to nie powod aby psa oddawac...

Posted

A niech sobie i pobulgocze, na zdrowko, zeby tylko krzywdy innemu pasiakowi nie zrobil:-)
A poza tym, czy to nie my jestesmy od tego, zeby nasze psiuty na tyle dobrze pozanac, zeby takie syt. przewisywac? Moj Korasek jest np.taki ze gdy tylko inny samiec burknie to on sie na plecki kladzie, ale gdy to dzialoby sie na terenie domku lub ogrodka, to hohoho! WILCZUR nie jamnik:-) I my o tym wiemy i juz!

Posted

no wlasnie aga to my powinnismy takie opinie wystawiac bo jestesmy z tymi psami na codzien a jak jest 160 psow w schronisku to przeciez nie realnie by moc kazdego psa opisac tym bardziej w naszym wałbrzyskim schronisku ktore jest miejscem traumy i bólu psow ktore niestety tam sa zyja a czesto sa zabijane lub same zdychaja

Posted

dziś wróciła do domku ritunia i pewnie odpoczywa po podróży a malutka czuje sie swietnie nic jej nie jest juz niedługo pakujemy jej walizeczki do was do domku a ja sie pochwale bo w domku w ktorym jest u takiego sympatycznego artura załatwila mi moja ritunia i jutro o 14 jestem umowiona na szkolenie u niego z moim sethem potworem nad potwory i wlasnie artur bedzie naszym szkoleniowcem on tez bardzo sporo wlasnych sil włożył w ladysie i to aby juz do nowego domku szła po pewnych naukach

Posted

Darunia, a co z twoim psiutkiem? A co Robert robi z psiulami?
A mi dzis tak zle, gorzej niz zazwyczaj, brak sensu, brak nadziei, brak Balbusi=brak radosci, pograzylam sie w zalu, ktory mnie po prostu w sobie topi. NIe mam sily znow z tym wlaczyc

Posted

aga po wizycie rewelacja malutka juz w piatek lub w sobote bedzie miala sciagniete szwy czuje sie swietnie
a co do artura to jest on szkoleniowcem i dzis znowu mamy kolejna lekcje pokory z sethem i to wszystko dzieki mojej rituni nie wiem jak ja sie jej odwdziecze to anioł skad ja bym znalazla kogokolwiek kto by sie moim nieznosnym chłopakiem zajął?