miloszz8 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ten mail z 1 strony jest aktualny? jesli tak to przesle oryginał wiadomosci zeby sie było na co powołac:cool3: tez mnie zagieło pozytywnie:) niestety nie mam tej wysłanej bo mi skrzynka nie zapisuje Quote
mysza 1 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Byłoby wspaniale gdyby te koszty mogły być niższe. Czekamy na wieści. Quote
KEEA Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Tak, tak, adres aktualny. Najpierw, gdy zadzwonię spytam się nie zdradzając, że coś wiem, a potem gdybym dostała inną odpowiedź niż Ty Miłosz, to powołam się na tego maila. Do wiadomości innych: piszemy teraz o kosztach operacji, bo okazuje się, że mogą być [B][SIZE=4][COLOR=red][U]znacznie[/U][/COLOR][/SIZE][/B] niższe. Jutro się upewnimy. Quote
miloszz8 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 wysyłam zaraz meila :) na szczescie jest tam tez moja wiadomosc Quote
lilith27 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='KEEA']Rzeczywiście można zmienić temat na coś w tym stylu. Tak na szybko podliczyłam pieniążki Agrosa i jeśli nie pomyliłam się, to mamy 528 zł :) Ucieszylam się, bo wydawało mi się, że mamy mniej.[/QUOTE] no no też jestem mile zaskoczona [quote name='KEEA']A co to jest n-k?[/QUOTE] nasza klasa [quote name='KEEA']T Do wiadomości innych: piszemy teraz o kosztach operacji, bo okazuje się, że mogą być [B][SIZE=4][COLOR=red][U]znacznie[/U][/COLOR][/SIZE][/B] niższe. Jutro się upewnimy.[/QUOTE] no to troszkę pochopnie wyskoczyłyśmy z tą kwotą 2000 czyli na razie trzeba się wstrzymać, upewnić pozdrawiam Quote
Moniskaa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='moniska']Śledze losy tego psiaka i szkoda że jeszcze domku nie ma :-( a powinien! Może by tak go wstawić na n-k? Wkleić zdjęcie i pod zdjęciem opis, numer tel itd[/quote] Pytałam czy mogę, nie uzyskałam odpowiedzi Quote
lilith27 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 keea nie wiedziała co to n-k już wie sądzę, że odpowie Ci teraz na pewno pozdrawiam Quote
Moniskaa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 [quote name='lilith27']keea nie wiedziała co to n-k już wie sądzę, że odpowie Ci teraz na pewno pozdrawiam[/quote] oczywiście nie narzucam się, ale może ktoś zakocha sie w psiaku :loveu: Quote
KEEA Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 [B]moniska, [/B]jasne, że możesz wrzucić Argosa na naszą klasę. Każda pomoc się przyda. Jeśli chodzi o te 2000 zł, to nie pospieszyliśmy się z tą kwotą, bo taką cenę podała mi asystentka dr Garncarza na wizycie. Trzy razy powtarzałam, że to psiak ze schroniska i czy nie da się taniej. I napewno nie przesyłyszałam się, bo była ze mną w gabinecie druga osoba. Z kolei Miłosz wysłał maila do dr Garncarza i On podał odpisując zupełnie inną kwotę. Chcę to potwierdzić, ale ciągle jest zajęte w Klinice... Quote
KEEA Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Oki. Udało mi się dodzwonić. Miłosz, rzeczywiście operacja dla psa schroniskowego to koszt materiałów, czyli 500- 600 zł. Bardzo się z tego cieszę, ale z drugiej strony jestem wsciekła, że podano mi wcześniej kwotę 2000 zł. Gdybym wiedziała, że to cztery razy mniej, to być może wszystko udałoby się zoragnizowac wcześniej i Argos byłby już po operacji. A przecież czas działa na Jego niekorzyść... Ehh... To juz teraz nieważne. Cieszmy się, że to 500-600 zł, a nie 2000zł. Teraz gorsze informacje. Dostałam maila od dziewczyny, która wychodzi na spacery z Argosem. Ogólnie jest z Nim wszystko dobrze, nawet jest teraz na odchudzaniu, bo troszkę się zapasł w schronisku ;) Ale kiedy Go znalazłam też był całkiem sporym psiakiem ;) Argos niestety ma problemy z prostatą. Do tego nie jest pierwszy w kolejce (do izolatki pooperacyjnej), bo najpierw trzeba wysterylizować suczki. Wspomniałam podczas rozmowy dr Garncarzowi o prostacie i dowiedziałam się, że to baaardzo komplikuje sprawę, bo psiak do operacji musi być suuuper zdrowy. Do tego po operacji będzie dostawał sterydy, a one mają niekorzystny wpływ na prostatę. Jeśli chodzi o koszty pozaoperacyjne, to sytuacja też nie jest najlepsza. Tak, jak wcześniej pisałam Argos musi dostawać krople przez ok. 2 tygodnie, by Go ponownie zbadać i upewnic się, czy można Go operować. Poza tym potrzebne są podstawowe badania krwii, ogólne badanie internistyczne oraz kardiologiczne (to oczywiste przed operacją), ale generuje znów koszty. Do tego na tydzień przed operacja trzeba wejśc z pełnym leczeniem, czyli znów krople plus ewentualnie jakies tabletki w zależności od sytuacji psiaka. I jeszcze jedno. Po operacji Argos będzie wymagał specjalistycznej opieki (krople, sterydy itd.) być może nawet przez 2 miesiące. To wszystko zależy od tego, jaki bedzie Jego stan po operacji. Czyli zbieramy dalej kasę... :shake: Quote
miloszz8 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Zbieramy nie ma wyjscia, dobrze ze sie z operacja wyjasniło Quote
Moniskaa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 [url=http://nasza-klasa.pl/profile/6901053/gallery/22]Logowanie do nasza-klasa.pl[/url] wstawilam ;) Quote
KEEA Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Ooo, super to wyszło z tą naszą klasą. Po sesji, jak już będę miała czas, to wrzucę Go też do swojego profilu. Okazało się, że w dokumentach schroniskowych Argosa nie ma ani słowa o zaćmie... To dziwne, bo oddałam do schroniska nawet wypis z wizyty w klinice dr Garncarza. Na szczęście są tam dwie wolontariuszki, które opiekują się naszym Argosem :lol: Zauważyłam też, że ktoś zaadoptował Go wirtualnie. Jedna z wolontariuszek regularnie z Nim wychodzi na spacery i mamy teraz kontakt mailowy. Quote
Moniskaa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='KEEA']Zauważyłam też, że ktoś zaadoptował Go wirtualnie. Jedna z wolontariuszek regularnie z Nim wychodzi na spacery i mamy teraz kontakt mailowy.[/quote] To wspaniale :multi: Quote
KEEA Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Też się cieszę :lol: Pieniążki z wirtualnej adopcji trafiają oczywiście do schroniska, a nie do nas. My zbieramy dalej na leczenie. Quote
lilith27 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 znaczy, że finalnie isotonie kwota 2 000 okaże się kwotą właściwą Keea powinien iść przelew do Ciebie (w zasadzie już pewnie doszedł) od usera z forum owczarkowego robić trzecią cegiełkę? Quote
KEEA Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 [B]lilith27, [/B]doszły pieniadze od 2 osób: od Pawła z Krakowa i od Belli z Chorzowa. Jedna z Nich pewnie jest od owczarków. Mamy w takim razie 648zł. Mam nadzieję, że zamkniemy się w okolicach tych 2000zł. Jeśli chodzi o cegiełkę, to możesz już teraz się nią zająć, ale ja Allegro wystawię dopiero po 07.02.2009. Zaczyna mi się sesja i nie będę miała czasu. W wolnej chwili zrób cegiełkę i mi ja prześlij. Quote
lilith27 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 ok sama również mam mało czasu i kupę trosk życzę piąteczek samych Quote
KEEA Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Hehe ;) Nie będę dziękować, żeby nie zapeszyć ;) A ja życzę Ci mniej trosk :fadein: Quote
miloszz8 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Słuchajcie co sadzicie o próbie eksportu Agosa? znalazłem na dogo 2 fundacje niemieckie które biora psiaki ze schronów ( np w Pabianicach) lecza i znajduja nowe domy w niemczech. Moze warto o tym pomyslec ? Quote
lilith27 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 na forum są również dogomaniaczki które współpracują troszkę z zachodnimi krajami i znajdują tam domki vide wątek Lori nawet zdjęcia z niemczech są Quote
KEEA Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Wolałabym najpierw zrobić wszystko,co możliwe w kraju. Może potraktujemy to, jako ostatnią deskę ratunku? Quote
KEEA Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 Też zapraszam Argosa na pierwszą stronę, gdzie najwięcej osób Go zobaczy. :lol: Quote
Recommended Posts