Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historię Cywila znam od 13.07 2006 roku. Trafił on wtedy do Zabrzańskiego schroniska. Został przywiązany do płotu jednej z prywatnych posesji. W ten sposób jakiś człowiek (jeśli w ogóle można go nazwać człowiekiem) pozbył się najwierniejszego przyjaciela :angryy: Nie interesowało go, że pies nie jest rzeczą, ale żywą, czującą ból i strach istotą, że potrafi przeżywać rozstanie, zawód czy cierpienie. Cywil po prostu nagle przestał być potrzebny i pozbyto się go jak niepotrzebnego przedmiotu. Od tamtej pory jest bezdomny... Nikt nigdy się nim nie zainteresował, nawet nie spojrzał :-( Może dlatego, że nie jest już młodym, pełnym energii psiakiem. Ma około 10, 12 lat (może nawet więcej), ale czy starość w schronisku musi oznaczać dożywocie? Może znajdzie się ktoś, kto odmieni jego smutny los...Czy dostanie szanse? :roll:

Cywil jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.
A oto on:

Kontakt:
Schronisko dla bezdomnych zwierząt
ul. Bytomska 133
Zabrze
tel. 32 271-47-97
lub ze mną:
[email protected]
tel. 509-478-293
gg 1784018

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny wielkie dzięki za ogłoszenie Cywilka :calus:

Ps. Pati a co z banerkami? Dasz rade jakieś zrobić? :roll: Aha to jest mój nowy numer: 509-478-293, bo w ogłoszeniach podałaś stary :eviltong:

Posted

Tak dziś wyglądał Cywilek gdy przyszłam po niego do boksu...smutny, zrezygnowany...i do tego spał na tych zimnych kafelkach :placz:

Później już się troszeczkę rozweselił, bo wiedział co się święci...oczywiście spacerek :cool3:

A tak patrzył na mnie jak odchodziłam...:placz: Jego oczy mówią wszysko :-(:-(:-(

Posted

Śliczne banerki i nowe fotki :loveu: Tylko trochę smutne :-(

Pianka, jak znajdziesz chwilę to może uda Ci sie zrobić wersję mini? Z tym oczkami, było by super ;)

Posted

[quote name='Mysia_']
Pianka, jak znajdziesz chwilę to może uda Ci sie zrobić wersję mini? Z tym oczkami, było by super ;)
Miniaturki mi nie zawsze wychodzą, ciężko widoczny napis zmieścić:oops:
Ale prosze:oops:

Posted

madzia828 napisał(a):
jaki on zrezygnowany:-( oczy mówią wszystko:-( dobrze ze chociaż na spacerki go zabierasz;)

Spacerki dla Cywilka są jedyną ucieczką od tego "horroru" jakim jest ciągłe życie za kratami... :-( Póki co tylko tyle mogę dla niego zrobić :roll: