Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tematow na temat szceniakow bylo wiele,ale chyba zadnego jaki ja chce zaczac.( no chyba ze jka zwykle zle szukalam)

Sluchajcie .moj pekin ma 4 mieisace ,daje mu 3 razy dziennie jedzonko no i jest pewne ale ,ciekawa jestem o ktorej godzinie najpozniej dawac psu jedzonko?Ja mu daje gdzies 17-18 ale nie wiem czy to nie za pozno na kolacyjke??( mam pieksa typu: " jestem zawsze glodny" ) wiec zawsze mnie zmyli ,i w sumie nigdy nie wiem czy on jest glodny czy nie.

Posted

Moja sunia nie jest już szczeniakiem, ale dostaje jeść dwa razy dziennie.

Śniadanko je około 8-9,oo, natomiast kolację o 20-21,oo, czyli co mniej więcej 12 godzin. Ostatni posiłek dostaje dwie godziny przed nocnym spacerem.

Sprobuj może system 7,oo/8,oo - 14,oo - 20,oo/21,00.

A co piesek je? Suchą karmę czy domowe jedzenie?

Posted

na pewno nie dawaj kolacji pozniej niz o 19, ja sobie nei wyobrazam karmienia o 21 bo raz wtedy pies by mial pelny brzuch na noc i zle spal, krecil sie i td i nie wiadomo o ktorej bym musiala z nim wyjsc pewnie o 4 rano no ale jak ktos lui to prosze bardzo..a po za tym nie wiem co bym zrobila gdyby pies karmiony o 21 o godz 22 albo 23 dostal skretu zoladka a to sie moze zawsze zdarzyc a o tej godzinie to zadnego weta nie znajde.

4 miesieczny szczeniak powinien jak najbardziej dostawac 3 razy (albo nawet 4 jezeli ma taka indywidualna potrzebe) i nie zadziej niz co 6 godzin, no i wtedy czy kolacja o 17 czy o 19 to ci wyjdzie w zaleznosci od tego o ktorej jadl snadanie..moja nigdy nie zjadala snadania wczesniej niz o 10 (ale tak od 4 - 5 miesiaca zaczela jesc nawet o 15 i powoli przeszla na 2 posilki) a obecnie je albo o 9 rano albo po spacerze czyli kolo 13 no i wieczorem o 19

Posted
na pewno nie dawaj kolacji pozniej niz o 19, ja sobie nei wyobrazam karmienia o 21 bo raz wtedy pies by mial pelny brzuch na noc i zle spal, krecil sie i td i nie wiadomo o ktorej bym musiala z nim wyjsc pewnie o 4 rano no ale jak ktos lui to prosze bardzo..a po za tym nie wiem co bym zrobila gdyby pies karmiony o 21 o godz 22 albo 23 dostal skretu zoladka a to sie moze zawsze zdarzyc a o tej godzinie to zadnego weta nie znajde

A ja sobie wyobrażam. Mimo, że mój pies ma pełny brzuch na problemy ze snem nie narzeka. Może dlatego, że się nie obżera. Ale jak zaznaczyłam nie jest już szczeniakiem. I po to żeby nie dostała skrętu żołądka dostaje jeść dwa, a nie raz dziennie. Poza tym temat jest po to żeby się wypowiadać, a nie krytykować innych, w myśl zasady - ja robię najlepiej - Ty karmisz tak jak karmisz, ja robię to wg swojego harmonogramu dnia, bo tak lubię...

Posted

Kreska, kiedy jadła pięć razy dziennie i cztery razy dziennie to ostatni posiłek zjadała ok. 22:00, ostatni spacer był o 23:00 i bez problemów wytrzymywała do 6-7 rano (jeśli chodzi o spacer). I najmniejszych problemów ze snem nie miała. 8)

Im później pies je, tym później zachce mu się kupkę (czyli dopiero rano), trawi ponad 8 godzin.

A teraz jeszcze je 3 razy, rano ok. 8, popołudniu ok. 16 i wieczorem ok. 20. Ale popołudniowy i wieczorny posiłek powoli przesuwam i zmieniam dawki, bo niedługo będzie jadła 2 razy dziennie, rano ok. 8 i popołudniu (wieczorem) ok. 17-18. (taki mam plan ;) )

Posted

hej

Sigma jak jadla cztery razie dziennie to miala posilki o 6 rano, 10, 14 a ostatni o 18. bylo ok.

potem przeszla na trzy posilki dziennie o 6, 12 i 18. bardzo dlugo tak jadla. w koncu przeszlismy na dwa posilki dziennie i do tej pory je o 6 rano, chociaz ostatnio nie chce jej sie wogole wstawac woli sie wylegiwac z pancia w lozku, to je o 10 rano a nastepnie ok. 16-17. ostatnio nie moze doczekac do godziny 18 i moja mama sie nad nia lituje.

mama najczesciej jej daje jesc o tej godzinie bo ja wtedy sie ucze :(

wspomne jeszcze, ze moj pies jest rowniez wielkim obzarciuchem. ona zyje aby jesc. :lol: a nie wiem po kim ona to ma :-? ja jem malo ale za to pan domu :oops: i juz wszystko jasne :D

Posted

Sluchajcie,ja mojej daje ostani posilek miedzy 18-19.poniewaz jak jej dam pozniej to zrobi mi kupke w domku.Oststni spcerek kolo 22.A ja daje 9 potem kolo 13 potem kolo 17-18 i cos potem kolo 19 jakies jablko itp.

Posted

Sluchajcie,ja mojej daje ostani posilek miedzy 18-19.poniewaz jak jej dam pozniej to zrobi mi kupke w domku.Oststni spcerek kolo 22.A ja daje 9 potem kolo 13 potem kolo 17-18 i cos potem kolo 19 jakies jablko itp.

Posted

• 5 years later...
Posted

Mój Mambo ma 5 miesięcy i dostaje śniadanie koło 10, potem koło 15 i potem koło 20 ostatni spacerek tak gdzies 20.30 i wytrzymuje mi tak do 6-7 rano ;) A potem znów idzie spać ;)