Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj o godzinie 18:20 w Kościanie przy ul. Św. Ducha został znaleziony pies w typie Husky.

Pies jest młody, ma około roku, przyjaźnie nastawiony do psów i ludzi (początkowo trochę nieufny).

Jest czarno-biały, jedno oko niebieskie a drugie w pół niebieskie pół brązowe.
Drobnej budowy, wychudzony.

Posted

Tak jak napisałam, przedw wszytkim ogłoszenia. musisz mi napisać czy sama rozwiesisz, czy mam przyjechać w tym celu. Po drugie daj mi czas do jutra, żeby móc przemyśleć, gdzie go ulokować.

Posted

Ja przed chwila wróciłam ze spacerku z Saintem (tak go nazwałam) i z Reso. Psiaki świetnie się dogadują, chociaż husky jest większy od Resa i go męczy strasznie, traktuje go jak zabawke a Reso ma mniej energii i czasami się buntuje.

Jak na husky to bardzo ładnie chodzi na smyczy, lekko ciągnie ale nie jest to takie szarpanie. No i potrafi szczekać.

W nocy był bardzo grzeczny, spał na podłodze i nie pchał się na łóżko.

Dzisiaj był przez 2 godziny sam i nic nie zniszczył. Zaraz wychodzę znowu na zajęcia i teraz będzie musiał być przez 4 godz sam, ale kupiłam mu dużą kość, ma zabawki więc mam nadzieje, że będzie OK.

Posted

Hali już pisałam, ale tutaj też napiszę.

Saint jedzie na weekend ze mną i myślę, że jeśli dogadają się z moją Jurą to myślę, że będzie mógł jeździć do mnie na weekendy aż nie znajdzie domu.

A

Posted

Kościan oplakatowany i okoliczne wioski dzięki Lotce z forum stake-aut również oplakatowane. Miejmy nadzieję, że to coś da.

Saint padł zmęczony po powrocie z rozwieszania plakatów a to była zaledwie godzina i 20 min.

Posted

Ale przynajmniej nic nie niszczy, no i nie mam pewności czy on wyje przez całą nieobecność czy tylko na początku.

A nie wiem czy już to pisałam, ale Saint potrafi otwierać drzwi.

Jak wychodzimy na zajęcia Sainta zostawiamy na korytarzu a Resa w pokoju. Drzwi do pokoju ciężko się otwiera, trzeba nacisnąć na klamkę i mocno pchnąć więc myślałam, że sobie z nimi nie poradzi, a dzisiaj wracamy z zajęć a tu witają nas przy drzwiach oba psy :crazyeye:.
A ja bałam się zostawiać razem, żeby się nie pogryzły o kości i żarcie a wyszło na to, że same dały sobie świetnie radę.