Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam! Mam na imię Mariola. Jestem z Poznania. Kilka dni temu dowiedziałam się o waszym forum. I od tamtej pory czytam i rozpacz coraz większa mnie ogarnia. Niestety psiaka zabrać do domu nie mogę, ale mam namiary na ludzi, którzy mogą pomóc w adopcji.

Posted

jest domek czy nie ma?? spaniele strasznie znoszą pobyt w schronisku a korek jest na skraju...nie wiem jak zniesie zime...byłam w sobote w schronie...przyjmowali następnego spanielka...młodziutkiego...pewnie sie komus znudził....był taki przerażony....może któraś mogłaby mu zrobić fotke? niestety nie mam aparatu i co z tym idzie możliwości zrobienia mu zdjęcia- a bez fotek ani rusz....

Posted

Koreczku, dlaczego nikt sie niezlituje????? Ile musisz jeszcze czekac????

Czuje sie tak bezradna...........................................................................................................................

• 2 weeks later...
Posted

ja moge tylko potwierdzić że korek dziś wyjechał do niemiec. Akurat sie tak złożyło ze byłam w schronie i trafiłam na czas odbioru psiaków przez przesympatyczną Panią Niemke która ni w ząb nie potrafiła po polsku rozmawiać...hehe spędziłam troche czasu robiąc jako tłumacz:) najważniejsze że psiaki pojechały i na pewno będzie im duzo lepiej. w sumie z korkiem pani zabrała jeszcze 4 pieski do których usmiechnął sie los. Oj dziewczyny jakbyście widziały ile zamieszania dziś rano było:D nie wiem kto ten przezut załatwiał ale wszystko takie nie do końca zorganizowane było:eviltong:...hehe pozdrawiam i trzymam kciuki co by sie pieski dobrze chowały w nowych domkach

Posted

Serdeczne dzieki, Ago!
Simone byla bardzo wdzieczna ze jej pomoglas, ona byla tak przerazona ta cala sytulacja, i schronem...:-o
A psiaki beda u mnie za jakies 2 godziny,,:multi:.

A z ta cala organizacja to byl naprawde koszmar, ale sie udalo, prawda Negri????:mad::cool3::cool3:;)

Posted

Wszystko bylo OK, psiaki dotarly dobrze. :p
Wczoraj byly pierwsze dwa kapane, i Koreczek tak grzecznie stal, jakby byl ciagle kapany:loveu:. nawet z wanny nieprobowal wyskakiwac. Wycielam mu cale 2 garscie koltunow, i teraz ma piekna i falista, i blyszczaca siersc.
Jest przekochany, tuli sie caly czas, a pozatym bardzo dobrze wychowany, umie pieknie siad, lezec, lape, itd. Pozatym nieboi sie wogole szybkich ruchow, widac ze bylo mu w poprzednim domu dobrze, i ze dbali o niego.
Jednak co do dzieci, to moge juz niestety potwierdzic powod oddania go:shake::placz:. Po prostu nielubi malych dzieci, takich do 10 lat moze, i normalnie probuje ugrysc. Juz 2 razy probowal, obce, a corke moja to musze z daleka od niego trzymac. Jak dzieco go chce poglaskac, to po prostu rzuca sie i klapie chcac ugrysc. Wczoraj o majy wlos ugryzl by na dworze 5letnia dziewczynke w twarz, w ostatnim ulamku sekundy go odciagnelam od niej, a on tylko klapnal zebami w powietrzu. :shake::crazyeye:
Musial miec bardzo przykre doswiadczenia z dziecmi, bo od razu atakuje, a doroslych to by tylko wylizywal i sie tulil, przewraca sie na grzbiet i daje sie wszecie glaskac, i po prostu jest kochany.
Lecz widac ze niezawsze ludzie klamia jak psa oddaja, ze pies ugryzl, tylko to dlaczego, i ze to wina ludzi, tego nikt pod uwage niebierze, a tylko pies na tym cierpi. Bo jak mozna psa przez 3 lata miec, a on nagle gryzie dzieci??:mad:
po 3 latach?
Cos mu musialy te dzieci zrobic, bo on jakby sie od razu bronil......
W kazdym razie tylko dom bez dzieci dla niego.... bede szukac....

p.s. Fotki wstawie jak tylko zrobie, obiecuje!!:lol:

Posted

Korek to taki przystojniaczek że na pewno znajdzie kochającego opiekuna:) a bez dzieci też jest pełno ludzi.
czekam na fotki

p.s
a co z szczeniakiem 5 miesięcznym co też pojechał do was? on dziki jest- z tego co w schronie mówili....co z nim?

Posted

A no skończyło się dobrze.... choć nie mam pojęcia czemu wyszło tak koszmarnie :shake: Może dlatego, że nie mogłam być przy odbiorze i dopilnować... sma nie wiem... jeszcze raz przepraszam :oops:

Posted

A ta agresja do dzieci to chyba do tych mniejszych...:roll: Bo przecież sam p. Wiktor mówił (a ja mu wierzę na 100%), że były u Korka w odwiedzinach (powiedzmy, że na spacerku) takie 11- 13sto latki i wszystko było OK. Korek się nawet bardzo cieszył podczas zabawy:roll:

Sama już nie wiem... Ale skoro tak piszesz Reksiu...

Posted

[quote name='Koperek']A ta agresja do dzieci to chyba do tych mniejszych...:roll: Bo przecież sam p. Wiktor mówił (a ja mu wierzę na 100%), że były u Korka w odwiedzinach (powiedzmy, że na spacerku) takie 11- 13sto latki i wszystko było OK. Korek się nawet bardzo cieszył podczas zabawy:roll:

Sama już nie wiem... Ale skoro tak piszesz Reksiu...
11-13 latki to już nie takie dzieci. Zazwyczaj wiedzą jak postępować z psem a nawet jeśli nie wiedzą, to zachowują się raczej spokojnie przy psie. Gorzej z takimi maluszkami, które krzyczą, piszczą, skaczą, wyma****ą rękami i robią inne dziwne rzeczy, które zazwyczaj są trudne do zrozumienia przez psa. A jeśli pies nie zna jakiegoś zachowania, może reagować agresją. Może tak jest w przypadku Koreczka? :roll: