Reksiu21 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Psinko, gdzie twoj domek???? Taki piekny, mlody, i grzeczny, i nic....:angryy: Quote
SOSNA Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Witam! Mam na imię Mariola. Jestem z Poznania. Kilka dni temu dowiedziałam się o waszym forum. I od tamtej pory czytam i rozpacz coraz większa mnie ogarnia. Niestety psiaka zabrać do domu nie mogę, ale mam namiary na ludzi, którzy mogą pomóc w adopcji. Quote
aga-zapalka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 jest domek czy nie ma?? spaniele strasznie znoszą pobyt w schronisku a korek jest na skraju...nie wiem jak zniesie zime...byłam w sobote w schronie...przyjmowali następnego spanielka...młodziutkiego...pewnie sie komus znudził....był taki przerażony....może któraś mogłaby mu zrobić fotke? niestety nie mam aparatu i co z tym idzie możliwości zrobienia mu zdjęcia- a bez fotek ani rusz.... Quote
Reksiu21 Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Oh, Koreczku, ile bedziesz jeszcze siedzial...... Taki ladny piesek, a tu nic:angryy: Quote
Reksiu21 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Podnosze, bo nic innego nie moge narazie zrobic...........:placz: Quote
Reksiu21 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Koreczku, dlaczego nikt sie niezlituje????? Ile musisz jeszcze czekac???? Czuje sie tak bezradna........................................................................................................................... Quote
Negri Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Uwierz mi już też się kończą pomysły... Quote
Reksiu21 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Koreczku, jak sie uda to juz niedlugo bedziesz czekac;).. oby. Quote
Edi100 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Wow, czy kciuki potrzebne????:crazyeye: Quote
Reksiu21 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 No, Koreczek juz w drodze do mnie!!!!:loveu: :laola: Jutro zabieramy sie za kapiel i wyczesywanie:eviltong: Quote
Edi100 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 To wspaniale:multi::multi::multi::multi::multi: Prosimy o wiesci z nowego domku:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
aga-zapalka Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 ja moge tylko potwierdzić że korek dziś wyjechał do niemiec. Akurat sie tak złożyło ze byłam w schronie i trafiłam na czas odbioru psiaków przez przesympatyczną Panią Niemke która ni w ząb nie potrafiła po polsku rozmawiać...hehe spędziłam troche czasu robiąc jako tłumacz:) najważniejsze że psiaki pojechały i na pewno będzie im duzo lepiej. w sumie z korkiem pani zabrała jeszcze 4 pieski do których usmiechnął sie los. Oj dziewczyny jakbyście widziały ile zamieszania dziś rano było:D nie wiem kto ten przezut załatwiał ale wszystko takie nie do końca zorganizowane było:eviltong:...hehe pozdrawiam i trzymam kciuki co by sie pieski dobrze chowały w nowych domkach Quote
Reksiu21 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Serdeczne dzieki, Ago! Simone byla bardzo wdzieczna ze jej pomoglas, ona byla tak przerazona ta cala sytulacja, i schronem...:-o A psiaki beda u mnie za jakies 2 godziny,,:multi:. A z ta cala organizacja to byl naprawde koszmar, ale sie udalo, prawda Negri????:mad::cool3::cool3:;) Quote
aga-zapalka Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 i jak tam akcja dobiegła końca?? jak psiaki zniosły podróż? Quote
Reksiu21 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Wszystko bylo OK, psiaki dotarly dobrze. :p Wczoraj byly pierwsze dwa kapane, i Koreczek tak grzecznie stal, jakby byl ciagle kapany:loveu:. nawet z wanny nieprobowal wyskakiwac. Wycielam mu cale 2 garscie koltunow, i teraz ma piekna i falista, i blyszczaca siersc. Jest przekochany, tuli sie caly czas, a pozatym bardzo dobrze wychowany, umie pieknie siad, lezec, lape, itd. Pozatym nieboi sie wogole szybkich ruchow, widac ze bylo mu w poprzednim domu dobrze, i ze dbali o niego. Jednak co do dzieci, to moge juz niestety potwierdzic powod oddania go:shake::placz:. Po prostu nielubi malych dzieci, takich do 10 lat moze, i normalnie probuje ugrysc. Juz 2 razy probowal, obce, a corke moja to musze z daleka od niego trzymac. Jak dzieco go chce poglaskac, to po prostu rzuca sie i klapie chcac ugrysc. Wczoraj o majy wlos ugryzl by na dworze 5letnia dziewczynke w twarz, w ostatnim ulamku sekundy go odciagnelam od niej, a on tylko klapnal zebami w powietrzu. :shake::crazyeye: Musial miec bardzo przykre doswiadczenia z dziecmi, bo od razu atakuje, a doroslych to by tylko wylizywal i sie tulil, przewraca sie na grzbiet i daje sie wszecie glaskac, i po prostu jest kochany. Lecz widac ze niezawsze ludzie klamia jak psa oddaja, ze pies ugryzl, tylko to dlaczego, i ze to wina ludzi, tego nikt pod uwage niebierze, a tylko pies na tym cierpi. Bo jak mozna psa przez 3 lata miec, a on nagle gryzie dzieci??:mad: po 3 latach? Cos mu musialy te dzieci zrobic, bo on jakby sie od razu bronil...... W kazdym razie tylko dom bez dzieci dla niego.... bede szukac.... p.s. Fotki wstawie jak tylko zrobie, obiecuje!!:lol: Quote
aga-zapalka Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Korek to taki przystojniaczek że na pewno znajdzie kochającego opiekuna:) a bez dzieci też jest pełno ludzi. czekam na fotki p.s a co z szczeniakiem 5 miesięcznym co też pojechał do was? on dziki jest- z tego co w schronie mówili....co z nim? Quote
Asia & Ginger Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Super, że Koreczek już jest bezpieczny. :multi: Ale jednak ta agresja do dzieci okazała się prawdą... :shake: Trzymam kciuki za dobry domek dla czarnuszka. :kciuki: :kciuki: Quote
Negri Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 A no skończyło się dobrze.... choć nie mam pojęcia czemu wyszło tak koszmarnie :shake: Może dlatego, że nie mogłam być przy odbiorze i dopilnować... sma nie wiem... jeszcze raz przepraszam :oops: Quote
Koperek Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 A ta agresja do dzieci to chyba do tych mniejszych...:roll: Bo przecież sam p. Wiktor mówił (a ja mu wierzę na 100%), że były u Korka w odwiedzinach (powiedzmy, że na spacerku) takie 11- 13sto latki i wszystko było OK. Korek się nawet bardzo cieszył podczas zabawy:roll: Sama już nie wiem... Ale skoro tak piszesz Reksiu... Quote
Asia & Ginger Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='Koperek']A ta agresja do dzieci to chyba do tych mniejszych...:roll: Bo przecież sam p. Wiktor mówił (a ja mu wierzę na 100%), że były u Korka w odwiedzinach (powiedzmy, że na spacerku) takie 11- 13sto latki i wszystko było OK. Korek się nawet bardzo cieszył podczas zabawy:roll: Sama już nie wiem... Ale skoro tak piszesz Reksiu... 11-13 latki to już nie takie dzieci. Zazwyczaj wiedzą jak postępować z psem a nawet jeśli nie wiedzą, to zachowują się raczej spokojnie przy psie. Gorzej z takimi maluszkami, które krzyczą, piszczą, skaczą, wyma****ą rękami i robią inne dziwne rzeczy, które zazwyczaj są trudne do zrozumienia przez psa. A jeśli pies nie zna jakiegoś zachowania, może reagować agresją. Może tak jest w przypadku Koreczka? :roll: Quote
Recommended Posts