Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu dziesiejszym w Rzeszowie odbył sie egzamin na psa terapeutycznego Klasy Adept i Klasy Pierwszej. (wiecej na [URL]http://www.kynoterapia.eu/psy.html[/URL] )
Przystąpiło do niego 9 psów- labrador, goldeny, seter, bernenczyki i moja nowofundlandka Sally;):lol:
Oprócz bernenczyków wszystkie psy zaliczyły klase Adept pozniej zaliczyły trudniejszy egzamin Klasy I.
Jestem baaardzo dumna z mojej malutkiej, balam sie , ze jak to niuf, znudzona oczekiwaniem, cos pokreci, nie zrobi - jednak zaskoczyla mnie mile.:thumbs:
Jestem szczesliwa, ze wraz ze mna mieszka PIES TERAPEUTA:multi:

• 2 weeks later...
Posted

w rzeszowie istnieje fundacja zajmujaca sie dogoterapia?! :crazyeye:

mam beagielke, ktora rewelacyjnie by sie do tego nadawala.......ale szukajac informacji na ten temat, znalazlam najblizsza fundacje w jaroslawiu a z dojazdami u nas nie za ciekawie :roll:

moja psina "nielegalnie" odwiedza dzieciaki w domu dziecka, ma anielska cierpliwosc........

moge cos wiecej dowiedziec sie na temat tych egzaminow i szkolenia?

Posted

Egzamin przeprowadzony w trakcie targow zorganizowany zostal wlasnie dlatego, ze nie ma u nas na podkarpaciu stowarzyszenia zajmujacego sie testowaniem i organizacji prowadzacej zajecia z bezpiecznymi psami.

Egzaminatorzy zostali zaproszeni z Bydgoszczy, zgloszenia i oplaty tam wysylalismy, specjalnie dla nas przyjechali , na egzamin , no i na pokaz.
informacje sa na ich stronie kynoterapia.eu

Posted

[quote name='Baha']Egzamin przeprowadzony w trakcie targow zorganizowany zostal wlasnie dlatego, ze nie ma u nas na podkarpaciu stowarzyszenia zajmujacego sie testowaniem i organizacji prowadzacej zajecia z bezpiecznymi psami.

Egzaminatorzy zostali zaproszeni z Bydgoszczy, zgloszenia i oplaty tam wysylalismy, specjalnie dla nas przyjechali , na egzamin , no i na pokaz.
informacje sa na ich stronie kynoterapia.eu[/quote]
czy teraz możesz już prowadzić zajęcia dogoterapeutyczne?A Ty masz jakieś wykształcenie w tym kierunku, jakieś kursy?gdzie można takie zrobić jeśli robiłaś?Jeśli możesz to odpowiedz:cool3:

Posted

[COLOR=black][B]Paulina_mickey[/B][/COLOR][COLOR=navy], zadzioro! :cool3:[/COLOR]
[COLOR=navy]Nie zaczepiaj, bo temat uprawnień i ich braku już był milion razy wałkowany :)[/COLOR]

Posted

[quote name='Niufka'][COLOR=black][B]Paulina_mickey[/B][/COLOR][COLOR=navy], zadzioro! :cool3:[/COLOR]
[COLOR=navy]Nie zaczepiaj, bo temat uprawnień i ich braku już był milion razy wałkowany :)[/COLOR][/quote]
ale ja właśnie jestem ciekawa co trzeba zrobić aby można prowadzić takie zajęcia, strasznie mnie to interesuje co trzeba zrobić żeby zostać w pełni wykwalifikowanym dogoterapeutą:cool3:
nie pisze tego złośliwie:lol:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']ale ja właśnie jestem ciekawa co trzeba zrobić aby można prowadzić takie zajęcia, strasznie mnie to interesuje co trzeba zrobić żeby zostać w pełni wykwalifikowanym dogoterapeutą:cool3:
nie pisze tego złośliwie:lol:[/quote]

To chyba nie czytałaś tematów w tym dziale ;)
Trudno zostać "w pełni wykwalifikowanym dogoterapeutą" jeśli żyje się w kraju, w którym taki zawód formalnie nie istnieje.

Posted

[COLOR=navy][B][COLOR=black]1.[/COLOR][/B] Cytując [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR] - "taki zawód formalnie nie istnieje".[/COLOR]
[COLOR=#000080][B][COLOR=black]2.[/COLOR][/B] Moi znajomi, którzy pracują z psami ukończyli najczęściej pedagogikę specjalną lub rehabilitację. Osoby prowadzące zajęcia edukacyjne mają przynajmniej skończony kurs pedagogiczny i towarzystwo nauczyciela.[/COLOR]
[COLOR=#000080][B][COLOR=black]3.[/COLOR][/B] Testy na psa terapeutycznego różnią się od siebie. Jeden pies wg różnych testów może być odpowiedni lub nie nadawać się, więc zdrowy rozsądek + wykształcenie to podstawa.[/COLOR]
[COLOR=#000080][B][COLOR=black]4.[/COLOR][/B] Znowu za [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR], było naprawdę duuużo wątków o tym.[/COLOR]

Posted

[quote name='Niufka'][COLOR=navy][B][COLOR=black]1.[/COLOR][/B] Cytując [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR] - "taki zawód formalnie nie istnieje".[/COLOR]
[COLOR=#000080][B][COLOR=black]2.[/COLOR][/B] Moi znajomi, którzy pracują z psami ukończyli najczęściej pedagogikę specjalną lub rehabilitację. Osoby prowadzące zajęcia edukacyjne mają przynajmniej skończony kurs pedagogiczny i towarzystwo nauczyciela.[/COLOR]
[COLOR=#000080][B][COLOR=black]3.[/COLOR][/B] Testy na psa terapeutycznego różnią się od siebie. Jeden pies wg różnych testów może być odpowiedni lub nie nadawać się, więc zdrowy rozsądek + wykształcenie to podstawa.[/COLOR]
[COLOR=#000080][B][COLOR=black]4.[/COLOR][/B] Znowu za [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR], było naprawdę duuużo wątków o tym.[/COLOR][/quote]
tak szczerze to pierwszy taki wątek na który weszłam:oops:
na pewnp nadrobie zaległości:cool3:
bo przeważnie siedze na PWP...