Baha Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 W dniu dziesiejszym w Rzeszowie odbył sie egzamin na psa terapeutycznego Klasy Adept i Klasy Pierwszej. (wiecej na [URL]http://www.kynoterapia.eu/psy.html[/URL] ) Przystąpiło do niego 9 psów- labrador, goldeny, seter, bernenczyki i moja nowofundlandka Sally;):lol: Oprócz bernenczyków wszystkie psy zaliczyły klase Adept pozniej zaliczyły trudniejszy egzamin Klasy I. Jestem baaardzo dumna z mojej malutkiej, balam sie , ze jak to niuf, znudzona oczekiwaniem, cos pokreci, nie zrobi - jednak zaskoczyla mnie mile.:thumbs: Jestem szczesliwa, ze wraz ze mna mieszka PIES TERAPEUTA:multi: Quote
Dalmatynkaa Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Gratulacje. Dodam tylko, że do egzaminu przystąpił jeszcze jeden aussie, którego wyżej nie wymieniono :) Quote
Niufka Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 [COLOR=navy]Gratulacje dla psa, że się nie pokręciło ;)[/COLOR] Quote
Baha Posted October 17, 2007 Author Posted October 17, 2007 W takim razie na pewno zdawal w sobote - wtedy zdawaly tez inne psy, wiem, ze komus nie poszło - ja pisalam tylko o niedzieli;) Quote
Ewa_17 Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 w rzeszowie istnieje fundacja zajmujaca sie dogoterapia?! :crazyeye: mam beagielke, ktora rewelacyjnie by sie do tego nadawala.......ale szukajac informacji na ten temat, znalazlam najblizsza fundacje w jaroslawiu a z dojazdami u nas nie za ciekawie :roll: moja psina "nielegalnie" odwiedza dzieciaki w domu dziecka, ma anielska cierpliwosc........ moge cos wiecej dowiedziec sie na temat tych egzaminow i szkolenia? Quote
Dalmatynkaa Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 O ile mi wiadomo to w Rzeszowie nikt nie prowadzi szkolenia dogoterapii. To chyba był tylko egzamin w ramach targów zoologicznych. Quote
Baha Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Egzamin przeprowadzony w trakcie targow zorganizowany zostal wlasnie dlatego, ze nie ma u nas na podkarpaciu stowarzyszenia zajmujacego sie testowaniem i organizacji prowadzacej zajecia z bezpiecznymi psami. Egzaminatorzy zostali zaproszeni z Bydgoszczy, zgloszenia i oplaty tam wysylalismy, specjalnie dla nas przyjechali , na egzamin , no i na pokaz. informacje sa na ich stronie kynoterapia.eu Quote
Paulina_mickey Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 [quote name='Baha']Egzamin przeprowadzony w trakcie targow zorganizowany zostal wlasnie dlatego, ze nie ma u nas na podkarpaciu stowarzyszenia zajmujacego sie testowaniem i organizacji prowadzacej zajecia z bezpiecznymi psami. Egzaminatorzy zostali zaproszeni z Bydgoszczy, zgloszenia i oplaty tam wysylalismy, specjalnie dla nas przyjechali , na egzamin , no i na pokaz. informacje sa na ich stronie kynoterapia.eu[/quote] czy teraz możesz już prowadzić zajęcia dogoterapeutyczne?A Ty masz jakieś wykształcenie w tym kierunku, jakieś kursy?gdzie można takie zrobić jeśli robiłaś?Jeśli możesz to odpowiedz:cool3: Quote
Niufka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 [COLOR=black][B]Paulina_mickey[/B][/COLOR][COLOR=navy], zadzioro! :cool3:[/COLOR] [COLOR=navy]Nie zaczepiaj, bo temat uprawnień i ich braku już był milion razy wałkowany :)[/COLOR] Quote
Paulina_mickey Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='Niufka'][COLOR=black][B]Paulina_mickey[/B][/COLOR][COLOR=navy], zadzioro! :cool3:[/COLOR] [COLOR=navy]Nie zaczepiaj, bo temat uprawnień i ich braku już był milion razy wałkowany :)[/COLOR][/quote] ale ja właśnie jestem ciekawa co trzeba zrobić aby można prowadzić takie zajęcia, strasznie mnie to interesuje co trzeba zrobić żeby zostać w pełni wykwalifikowanym dogoterapeutą:cool3: nie pisze tego złośliwie:lol: Quote
m.m Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Paulina_mickey']ale ja właśnie jestem ciekawa co trzeba zrobić aby można prowadzić takie zajęcia, strasznie mnie to interesuje co trzeba zrobić żeby zostać w pełni wykwalifikowanym dogoterapeutą:cool3: nie pisze tego złośliwie:lol:[/quote] To chyba nie czytałaś tematów w tym dziale ;) Trudno zostać "w pełni wykwalifikowanym dogoterapeutą" jeśli żyje się w kraju, w którym taki zawód formalnie nie istnieje. Quote
Niufka Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [COLOR=navy][B][COLOR=black]1.[/COLOR][/B] Cytując [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR] - "taki zawód formalnie nie istnieje".[/COLOR] [COLOR=#000080][B][COLOR=black]2.[/COLOR][/B] Moi znajomi, którzy pracują z psami ukończyli najczęściej pedagogikę specjalną lub rehabilitację. Osoby prowadzące zajęcia edukacyjne mają przynajmniej skończony kurs pedagogiczny i towarzystwo nauczyciela.[/COLOR] [COLOR=#000080][B][COLOR=black]3.[/COLOR][/B] Testy na psa terapeutycznego różnią się od siebie. Jeden pies wg różnych testów może być odpowiedni lub nie nadawać się, więc zdrowy rozsądek + wykształcenie to podstawa.[/COLOR] [COLOR=#000080][B][COLOR=black]4.[/COLOR][/B] Znowu za [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR], było naprawdę duuużo wątków o tym.[/COLOR] Quote
Paulina_mickey Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [quote name='Niufka'][COLOR=navy][B][COLOR=black]1.[/COLOR][/B] Cytując [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR] - "taki zawód formalnie nie istnieje".[/COLOR] [COLOR=#000080][B][COLOR=black]2.[/COLOR][/B] Moi znajomi, którzy pracują z psami ukończyli najczęściej pedagogikę specjalną lub rehabilitację. Osoby prowadzące zajęcia edukacyjne mają przynajmniej skończony kurs pedagogiczny i towarzystwo nauczyciela.[/COLOR] [COLOR=#000080][B][COLOR=black]3.[/COLOR][/B] Testy na psa terapeutycznego różnią się od siebie. Jeden pies wg różnych testów może być odpowiedni lub nie nadawać się, więc zdrowy rozsądek + wykształcenie to podstawa.[/COLOR] [COLOR=#000080][B][COLOR=black]4.[/COLOR][/B] Znowu za [COLOR=black][B]m.m[/B][/COLOR], było naprawdę duuużo wątków o tym.[/COLOR][/quote] tak szczerze to pierwszy taki wątek na który weszłam:oops: na pewnp nadrobie zaległości:cool3: bo przeważnie siedze na PWP... Quote
Recommended Posts