Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,
pomyślałam, że może zaczniemy sie dokładnie informować o nowych tollerkach na horyzoncie.
Ja dzisiaj rozmawiałam telefonicznie z bardzo sympatycznym facecikiem, który prowadzi szkołę dla psów Baritus. Okazało sie, że w zeszłym roku miał na szkoleniu 4 tollerki i sam też ma rudaska i to bardzo utytuowanego! - ale podobno niechętny z niego aporter. Udzielił mi kilku rad, jak sprawdzić pieska przed wyborem, aby nadawał się do sportu. Kazał sprawdzić reakcje i powiedział, że jak będę miała kłopot z interpretacją zachowań, to mam jeszcze do niego przed podjęciem decyzji zadzwonić. Ci tollerkomaniacy to fajni ludzie!

Jak już pojawię się w psim przedszkolu, to będe śledziła pojawiające się tam tollerki.

Wasz Detektyw

Posted

Śledź, śledź, dobrze mieć wywiadowcę w W-wie :lol::cool3:
Baritusów znam, z tego co wiem ten utytuowany psiak to Voodoo, i nei jest ich tylko rodziny szwedzko-polskiej; żona tego Pana którego znasz, jest handlerem (czyli wystawia psiaki na wystawach) i ona najczęściej ze Scotim- bo tak się psiak zwie- jeździ. Rozmawiałam z nimi kilka razy na zawodach- generalnie mówili właśnie że psiak do pracy raczej się nie rwie.
Ciekawa jestem kto był z Rudymi u niego na szkoleniu- podpytaj jak będziesz mogła!

Posted

ja mam tollerke u siebie na szkoleniu.niestety nei znam przydomka.ma na imie koka a jej pancio tomek:p .jak nagramy filmik z posluszenstwa to wrzuce tutaj.:cool3: :p.ladnie sobie radza i juz niedlugo zaczna pokazywac sie na zawodach[mam nadzieje;)].

Posted

[quote name='ayshe']ja mam tollerke u siebie na szkoleniu.niestety nei znam przydomka.ma na imie koka a jej pancio tomek:p .jak nagramy filmik z posluszenstwa to wrzuce tutaj.:cool3: :p.ladnie sobie radza i juz niedlugo zaczna pokazywac sie na zawodach[mam nadzieje;)].[/quote]
Wrzucaj, wrzucaj- bardzo jestem ciekawa jej pracy. A w jakim jest wieku?
Nie znam chyba Koki, jak ich spotkasz to może zparoponuj im Dogomanię - jest nas już tu sporo :cool3: a ja bardzo serdecznie powitam każdego pracującego Tollera :multi:
A co robicie? PT, OBI, agility, coś innego?

Posted

Oj Toller Fox - Ciebie to niczym nie można zaskoczyć. A ja myśałam, że takiego newsa mam!!! Wiesz właśnie się zorientowałam, ze mój program internetowy nazywa się Mozilla [U][B]Firefox!!!

[/B][/U]A śledzić będę oczywiście i informować na bieżąco. A jeszcze jedno - już w baritusowym przedszkolu zaczynaja używać klikera. To chyba fajnie prawda? Właśnie zamierzam sobie kupić książkę na ten temat. Oczywiście Ty ten temat zaczęłaś, a mój TŻ nie chce już mnie słuchać, jak ciagle mu opowiadam o nowych metodach, karmach, szkoleniach, agility itp itd...

Niech już ten piesek będzie.....
Dzisiaj mi sie śniło, że po odbiór pojechał sam mój TŻ i przywiózł "tollera" dorosłego, w biało czarne łaty i ślepego na jedno oko...

Ty wszystko wiesz, jak się nazywa ta jednostka chorobowa?:crazyeye:

Posted

[quote name='blanol']Ty wszystko wiesz, jak się nazywa ta jednostka chorobowa?:crazyeye:[/quote]
To Delikatny Oblęd Przed Kupnem Tollera :p

[quote name='blanol'] Wiesz właśnie się zorientowałam, ze mój program internetowy nazywa się Mozilla [U][B]Firefox!!!
[/B][/U][/quote]
Chyba muszę sobie kupić suczkę, i nazwać ją Mozilla :diabloti::lol:
Kliker jest fajny- i to naprawdę dobre narzędzie szkoleniowe. Zajrzyj sobie jeszcze na tą listę co dałam na Tollerowym wątku adres, oni na pewno polecą Ci morze książek na temat- tak naprawdę to nie jak psa uczyć, tylko jak siebie nauczyć posługiwania się klikerem :roll:

Posted

[quote name='ayshe']ja mam tollerke u siebie na szkoleniu.niestety nei znam przydomka.ma na imie koka a jej pancio tomek:p .jak nagramy filmik z posluszenstwa to wrzuce tutaj.:cool3: :p.ladnie sobie radza i juz niedlugo zaczna pokazywac sie na zawodach[mam nadzieje;)].[/quote]

Rozumiem, że to szkolenie w Baritus? Jeśli tam chodzicie, to skrobnij parę zdań, jak Ci się tam podoba, my zaczniemy pewnie od połowy października przedszkole

Posted

toller-fox-no to jakos sie sprezymy do filmiku.generalnie robimy pt.sunia pracuje lupowo na gryzaki i pilki.niedlugo zajmiemy sie sladami.wiem ze tomek bywa na dogo ale chyba nigdy nic nie napisal:evil_lol: .w planach jest ptt tak przyszlosciowo.ale przewdonik powolutku uczy sie prowadzic psa sportowo a wiesz ze to proces "dojrzewania":evil_lol: .musi byc gotowy na kolejny etap.bo za wysoka poprzeczka od razu to tylko chaos tworzy.spytam sie tomka jutro jaki ma przydomek koka.to moze wam to cos wiecej powie.-moze powiem tez ze go wkopalam na dogo i sie sam odezwie8).bardzo milo pracuje sie z tollerkiem.

blanol-nie, nie szkole w baritusie.;).napewno bedziesz zadowolony z baritusa.

Posted

[quote name='Toller-Fox']To Delikatny Oblęd Przed Kupnem Tollera :p

Kliker jest fajny- i to naprawdę dobre narzędzie szkoleniowe. Zajrzyj sobie jeszcze na tą listę co dałam na Tollerowym wątku adres, oni na pewno polecą Ci morze książek na temat- tak naprawdę to nie jak psa uczyć, tylko jak siebie nauczyć posługiwania się klikerem :roll:[/quote]

Mozilla - niegłupio brzmi, zawsze lepiej niż mozarella!
Pani Profesor - zadanie już dawno wykonane - wszystko przeczytane, a ksiązka wybrana" Kliker - skuteczne szkolenie psa" z DVD

Posted

[B]Ayshe[/B]- Szkolenie na łup, a w zasadzie na aport ;) się nieźle sprawdza, a najlepiej jak to jest przeplatane jakąś formą aktywności. My ćwiczymy do OBI i agility + podstawy myśliwskie (stąd omijam PTT bo zależy mi zeby nie szedł po śladzie ludzkim). Pytaj, pytaj człowieka jutro- ja tu będę czekać na wieści :evil_lol::multi:

Posted

[quote name='blanol']Mozilla - niegłupio brzmi, zawsze lepiej niż mozarella!
Pani Profesor - zadanie już dawno wykonane - wszystko przeczytane, a ksiązka wybrana" Kliker - skuteczne szkolenie psa" z DVD[/quote]
Mam znajomą w Danii, z Tollerką, która to znajoma i jej mąż są programistami- suczka nazywa sie Delphi (język programowania) :evil_lol:
Na tym świecie nic mnie nie zdziwi już chyba :razz:
Książka super, ja bym jeszcze dorzuciła rekreacyjnie "Najpierw wytresuj kurczaka"

Posted

[quote name='Toller-Fox'][B]Ayshe[/B]- Szkolenie na łup, a w zasadzie na aport ;) się nieźle sprawdza, a najlepiej jak to jest przeplatane jakąś formą aktywności. My ćwiczymy do OBI i agility + podstawy myśliwskie (stąd omijam PTT bo zależy mi zeby nie szedł po śladzie ludzkim). Pytaj, pytaj człowieka jutro- ja tu będę czekać na wieści :evil_lol::multi:[/quote]no tak..w sumie to aport nie?:cool3: .tyle ze aport to regulaminowy dla mnie..taki skrot ale rzeczywiscie w koncu pies oddaje:evil_lol: .spytam sie jutro.i ponagabuje troche zeby cos napisal:cool1:

Posted

W ubiegłym roku jako sympatyk piesków Waszej rasy usiłowałam w Warszawie znaleźć Tollery - niestety bezskutecznie tzn. zobaczyłam kilka ale nigdy później nie doszło do spotkania ani utrzymywania ze sobą jakichkolwiek kontaktów.
Podczas Krajowej wystawy chyba 8 września poznałam hodowcę z Serbinowa z ich 4 pieskami, w następnym dniu przed PKiN był zjazd Retrieverów i widziałam dwie śliczne suczki. Wiem o nich tylko tyle że mieszkają na Bródnie.

Posted

w Serbinowie jest jakaś hodowla? :o Gosia powiesz? :lol:

Ja tu pzyslałam dziewczyne z małym tollerem z Pod Jabłonią ale jakoś jej tu nie widać :(

Posted

Czołem!

Tu Tomek.

Zmuszony przez Przewodniczącą zawiązanego dziś Kółka Feministycznego (zwanego również grupą szkoleniową) wypowiadam się :P

Toller Fox - Koka jest na Twojej stronie: ACOLADA Capella Vis Comica i chyba wszystko jasne.

Posted

Hahaha!!! Wiedziałam!!!!!
Tak coś mi świtało- ale zanim mi zaświta do końca, to lubie sprawdzić :evil_lol:
Zapraszamy kolegę z Koką do Tollerowego wątku - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6622355#post6622355[/URL]
Moze jakies nowe zdjątka?
Kiedy startujecie w zawodach? A może spróbujecie obedience też?
Strasznie się cieszę że pracujecie z małą - oby więcej takich ludzi :multi:

[B]Ayshe[/B]- wyciśnij z Koki siódmy psi pot- Tollery potrafią pracować, i to naprawdę rewelacyjnie; ostatnio widziałam w Szwecji kilkaset pracujących Tollerów, które pracowały jak nakręcone niesamowicie maszynki. Tomek jeszcze nie wie co go czeka :evil_lol:

Posted

[quote name='colcoa']Czołem!

Tu Tomek.

Zmuszony przez Przewodniczącą zawiązanego dziś Kółka Feministycznego (zwanego również grupą szkoleniową) wypowiadam się :P

Toller Fox - Koka jest na Twojej stronie: ACOLADA Capella Vis Comica i chyba wszystko jasne.[/quote]:diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: .noooo facetow jakos rzeczywiscie malusio jest:cool1: :roll: :cool3: .
toller-fox-o "poty" sie nie martw:razz: :diabloti: .

Posted

[quote name='ayshe']
toller-fox-o "poty" sie nie martw:razz: :diabloti: .[/quote]
Się nie martwię :diabloti: :cool3:
A poważnie, to myślę że małą na dużo stać- mama z niezłym "napędem" jeśli chodzi o robotę, tata pracujący- córeczka nei ma wyjścia, musi dobrze pracować :evil_lol: