Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś orientuje się może jak nazywa się karma na rozpychanie skurczonego żołądka? Wiem, że jest taka w cenie 42 zł/kg.
Potrzebna mi dla zagłodzonego psa, którego mam aktualnie na tymczasie.

Posted

Ulaa napisał(a):
Czy ktoś orientuje się może jak nazywa się karma na rozpychanie skurczonego żołądka? Wiem, że jest taka w cenie 42 zł/kg.
Potrzebna mi dla zagłodzonego psa, którego mam aktualnie na tymczasie.

A nie lepiej podawać psu małe porcje kilka razy dziennie ? po czym zwiększać sukcesywnie dawki ?
Ja miałam zagłodzonego psa , gnaty okryte skórą , anemia , zarobaczona ... i tak właśnie po łyżce jej ten żołądek zwiększałam.Bo odrobina żarcia za dużo i było rzyganko i biegunka :shake:
Tylko ja gotowałam ryż z mięskiem i robiłam z tego papke bo suka łykała nachalnie.
Na początku dawałam jej łyche jedzenia co godzine , po kilku dniach troche mniej łapczywie połykała to jej zwiększałam półtorej łychy to znowu tak dwa dni i dwie łychy.
Tak mi weterynarz polecił no i się sprawdziło.

Szczerze to nie słyszałam o takiej karmie , w sumie ciekawostka.

Posted

Właśnie robię tak, po troszku małe porcje. Ale słyszałam, że jest taka karma i chciałam ją wypróbować. Teraz w zasadzie już niepotrzebna, bo pies zaczyna jeść normalnie, ale tak na przyszłość mogłoby się przydać :razz: