betty_labrador Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 witam, Moze ktos potrafilby mi wytlumaczyc takie zjawisko jakie pojawilo sie dzis u mojej 4 letniej suczki rasy flat coated retriever. Pierwsza cieczke dostala przed pierwszym rokiem zycia, kolejne byly co roku, na przelomie stycznia i lutego, ostatnia tez tak byla. a dzis sie zdziwilam bo zaczela jej kapac krew wskazujac na cieczke po polrocznym okresie... Czy to mozliwe? taka zmiana? Moze cos ktos wie? Quote
betty_labrador Posted August 18, 2007 Author Posted August 18, 2007 nikt nic nie wie? a moze jednak? Quote
Koma Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Moja sunia też pierwsze dwie cieczki miała w odstępach prawie rocznych, ale kolejne już pojawiają się prawie regularnie co 6-7 miesięcy :roll: Kiedyś o to pytałam weterynarza czy to jest normalne i usłyszałam, że nie trzeba się tym martwić ;) Quote
betty_labrador Posted August 19, 2007 Author Posted August 19, 2007 dzieki Ci Koma za odpowiedz... uspokoilam sie troche. Dalej z Tosci kapie juz 5 dzien. Dobrze ze nie zaczela sie ta cieczka pozniej, bo na wystawe nie moglybysmy pojsc 9 wrzesnia. Dzieki jeszcze raz za odpowiedz :p Quote
Nayantara Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 betty mam pytanko wiesz dokładnie w jakim miesiącu sie pojawiła pierwsza cieczka u twojej suni bo moja ma 9 i jakos dalej nic a psy za nia ganiaja niesamowicie i sie ały czas liże ale niewidać ani śladu krwi o co chodzi wie ktoś Quote
betty_labrador Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Tosca dostala pierwszej cieczki po 10 miesiacach. Ona sie urodzila 11 kwietnia 2003, a cieczka byla na przelomie stycznia i lutego 2004. Nie wiem dlaczego za Twoja sunia moga uganiac sie teraz psy. Moze sie cos zaczyna, tylko jeszcze nie kapie? nie wiem naprawde co Ci poradzic. Moze ktos jeszcze bedzie wiedzial, co to moze oznaczac? Quote
ania K. Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Możliwe że Twoja suczka w najbliższym czasie bedzie mieć cieczke:lol: może do miesiąca sama zobaczysz:p Quote
Recommended Posts