cockermanka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='klaudia&Manta']Powinnaś go trzymać za końcóweczkę lub włosy na górze .:p[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: [B]klaudia&Manta[/B] - chyba nigdy w życiu nie wystawiałaś cockera....:shake: [B]magda_drakkar[/B] - ogon przede wszystkim nie może być zadzierany powyżej linii grzbietu (grzbiet wygląda jak zapadnięty) - chyba najlepiej wygląda trzymany poniżej linii grzbietu, w miejscu,gdzie dawniej byłby skopiowany - końcówka ogona swobodnie,pies o dobrym temperamencie będzie nią sobie merdał. Można tez ogon zagiąć tak,że wygląda na kopiowany,ale ja tego sposobu nie lubię... Tylne łapy powinny być bardziej rozstawione,wtedy obniży się trochę zad. To tyle na początek ;) Quote
Magot Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [B]cockermanka[/B], dzięki za opinię.:) Rozsyawiłam bardziej tylne łapy i jest lepiej, tyłek nie jest już tak wysoko:) Quote
Kaya Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 My się może pokarzemy po strzyżeniu jak uda mi się zrobić zdjęcie ;) Quote
cockermanka Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='magda_drakkar'][B]cockermanka[/B], dzięki za opinię.:) Rozsyawiłam bardziej tylne łapy i jest lepiej, tyłek nie jest już tak wysoko:)[/quote] Dojdziecie do wprawy :cool3:,a trening czyni mistrza ;) Quote
klaudia&Manta Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 [quote name='cockermanka']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: [B]klaudia&Manta[/B] - chyba nigdy w życiu nie wystawiałaś cockera....:shake: [/quote] Przyznaję się że nie :oops: :oops: :oops: Ale widziałam jak robiło to kilka osóbi był to właśnie ten sposób :roll: Ale widocznie i onei nie mieli o tym pojęcia , tak wiec przepraszam :shake: Quote
cockermanka Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='klaudia&Manta']Przyznaję się że nie :oops: :oops: :oops: Ale widziałam jak robiło to kilka osóbi był to właśnie ten sposób :roll: Ale widocznie i onei nie mieli o tym pojęcia , tak wiec przepraszam :shake:[/quote] Także widuję ten sposób:shake:...ale takie pokazanie psa działa na jego niekorzyść. Quote
KaRa_ Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [IMG]http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/pol1-5.jpg[/IMG] Przysunął mi tylną łapę do przodu podczas zdjęcia:mad:;) [IMG]http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/pola1.jpg[/IMG] a te już w ogóle nie udane:lol: A za tydzień wystawa a my jeszcze nie umiemy się ustawiać:lol: Quote
klaudia&Manta Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='cockermanka']Także widuję ten sposób:shake:...ale takie pokazanie psa działa na jego niekorzyść.[/quote] Rozumiem :p Noo cóż większe pojecie o wystawianiu mam w staffikach :p Kara sądzę że na pierwszej foci , oprócz przasuniętej łapci nie jest źle ;)Na drugim z kolei jakby miał troszkę bardzij cofnięte przednie lapki, no i równoległe odo siebie też chyba ok.:cool3: A w jakim wieku zaczynaliście uczyć się wystawiać ? Bo czym prędzej tym lepiej :eviltong: My z Mantą zaczęłyśmy w wieku 8 tyg .:p Quote
KaRa_ Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 [quote name='klaudia&Manta']Rozumiem :p Noo cóż większe pojecie o wystawianiu mam w staffikach :p Kara sądzę że na pierwszej foci , oprócz przasuniętej łapci nie jest źle ;)Na drugim z kolei jakby miał troszkę bardzij cofnięte przednie lapki, no i równoległe odo siebie też chyba ok.:cool3: A w jakim wieku zaczynaliście uczyć się wystawiać ? Bo czym prędzej tym lepiej :eviltong: My z Mantą zaczęłyśmy w wieku 8 tyg .:p[/quote] 3miesiecy;)ale tak na serio ćwiczymy może od sierpnia;) Quote
klaudia&Manta Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Acha :razz:A tak na serio to znaczy ? :diabloti: Bo widomo ze na poczatek ćwiczymy pozycję wystawową , która jak pozycja wystawowa nie wygląda :eviltong: Quote
KaRa_ Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Na serio znaczy intensywnie;) Czyli raz / dwa w tygodniu stanie, na spacerach biegi itp;). A nie że raz w miesiacu:evil_lol: Quote
klaudia&Manta Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Acha:p My w sumie tak na serio to zaczelysmy ocś ok. właśnie 3 miesiąca, bo na początku było to porostu stanie w bezruch krótką chwilę :eviltong: Na dzień dzisiejszy Manta ustawua się już praktycznie sama , tylko zazwyczja muszę jej tylne łapki wyrównać :p No cóż życzę Ci aby duke dobrze zaprezentowal sdię na wystawie :lol: Quote
klaudia&Manta Posted February 9, 2008 Posted February 9, 2008 Fota nie zbyt udana bo robiona pod lekkim kątem.... [IMG]http://images25.fotosik.pl/154/300ded2ffea1c47f.jpg[/IMG] Quote
Dumisiowa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 klaudia&Manta bardzo ładna sunia....:) To i ja się wam pokaże....mimo że to pies krótkowłosy i nie trzeba uważać na to jak pokazać i uwydatnić szatę to naprawdę się je trudno wystawia:) a na zdjęciu moja sunia, którą bardzo ciężko się wystawia.... Jest okropnym psem do wystawiania:) [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img252.imageshack.us/img252/7203/p9170114cr7.jpg[/IMG][/URL] Quote
klaudia&Manta Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [QUOTE]klaudia&Manta bardzo ładna sunia....[/QUOTE] Dziękujemy ! :oops::loveu: A twoja suńka.....jak dla mnie slicznbie stoi :loveu:i nie widać zeby byla trudna do wystawiania :cool3: Brawo ! :diabloti: Quote
Cala2 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Dumisiowa']To i ja się wam pokaże....mimo że to pies krótkowłosy i nie trzeba uważać na to jak pokazać i uwydatnić szatę to naprawdę się je trudno wystawia:) a na zdjęciu moja sunia, którą bardzo ciężko się wystawia.... Jest okropnym psem do wystawiania:) [/quote] Eeeee Dumisiowa , nie przesadzaj, lepiej wrzuc jeszcze zdjęcia tego okropnego psa :evil_lol: Quote
Codik&Toffik Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='KaRa_']Na serio znaczy intensywnie;) Czyli raz / dwa w tygodniu stanie, na spacerach biegi itp;). A nie że raz w miesiacu:evil_lol:[/quote] Ja z moim Lhasaczkiem ćwiczyłem już jak miał 2-2,5 miesiąca i to codziennie :evil_lol: Quote
Dumisiowa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Dzięki bardzo za miłe słowa....hmmmm....no z tego wszystkiego za bardzo ogon jej podniosłam do góry...:) prawda?:) A twoja niunia naprawde mi sie podoba...ma jak dla mnie bardzo ładną mózgoczaszkę:) i jest fajnie umięśniona...masz zdjęcie w statyce z boku? a wogóle to uwielbiam te wasze rady tutaj....mnie bardziej interesuje hodowla i jej postep genetyczny i takie rady jak wasze w wystawianiu dużo dla mnie znaczą...wiec czekam na opinie:) pozdrawiam wszystkich Quote
KaRa_ Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Codik&Toffik']Ja z moim Lhasaczkiem ćwiczyłem już jak miał 2-2,5 miesiąca i to codziennie :evil_lol:[/quote] Wiesz ja psa bardziej kupiłam pod sport niż wystawy wiec mało z nim ćwiczyłam;). Do życia mu nie potrzebna mu pozycja, a na wystawy jeździmy dla zabawy by spotkać się ludźmi ;) Quote
Codik&Toffik Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ja ćwiczyłem akurat pod kątem wystaw,;) a na wystawy też jade, żeby się pospotykać z ludźmi, ale też, żeby zaprezentować swoje piękności :loveu: Quote
KaRa_ Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Codik&Toffik']Ja ćwiczyłem akurat pod kątem wystaw,;) a na wystawy też jade, żeby się pospotykać z ludźmi, ale też, żeby zaprezentować swoje piękności :loveu:[/quote] Mój mimo,że z lini show po multi championie ojcu i mamie polskim championie wyszedzl przecietny wiec nie mam czym sie chwalic ale sobie pojezdze dla zabawy;) Quote
Cala2 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='Dumisiowa']Dzięki bardzo za miłe słowa....hmmmm....no z tego wszystkiego za bardzo ogon jej podniosłam do góry...:) prawda?:) A twoja niunia naprawde mi sie podoba...ma jak dla mnie bardzo ładną mózgoczaszkę:) i jest fajnie umięśniona...masz zdjęcie w statyce z boku? [/quote] Prawda :evil_lol: Jesli to byłodo mnie to dzieki, postaram sie cos wstawic. Wiesz ze ja swojej nie wystawiam i nie mam takich profesjonalnych zdjęć w statyce. Quote
Codik&Toffik Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 [quote name='KaRa_']Mój mimo,że z lini show po multi championie ojcu i mamie polskim championie wyszedzl przecietny wiec nie mam czym sie chwalic ale sobie pojezdze dla zabawy;)[/quote] Nie zawsze jest ważny rodowód... Pies może być po rodzicach hodowlanych a wyjdzie na INT & multi CH., a może być po Zw. Św, i wyjdzie taki sobie...;):lol: Quote
Dumisiowa Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ilonko to było o stafficze...naprawde fajna jest:) ale co do Scarlett to wiesz ze mi sie podoba:) jest taka milutka z mordki.....a zdjęcia w statyce masz napewno..więc pokazuj wystawienie małej...bez wymówki:) Codik&Toffik zgadzam się z Tobą ze genetyka lubi płatać figle i czasem po super psach jest przeciętnie i na odwrót:) ale nie zgadzam się z tym ze rodowód jest nie zawsze ważny.....:) Quote
Codik&Toffik Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Chodziło mi o to, że np. hodowcy często "biorą" ludzi na rodowód, a nie na psa. :mad: Quote
Recommended Posts