Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio pojawiła się nowa wersja Ariona - Arion Original. Skład wydaje mi się lepszy niz stary, cena to ok 100zl/12kg. Wklejam skład ARION Original Adult Large Chicken & Rice

Skład:

Kurczak (w postaci dehydratyzowanej 49%), ryż (35%), ziemniaki, tłuszcz zwierzęcy, hydrolizat białka zwierzęcego, groszek zielony, pulpa z buraka cukrowego, włókno oczyszczone, drożdże browarniane,  sól kuchenna, węglan wapnia, siarczan chondroitynę, glukozamina, fruktooligosacharydy (FOS), mannooligosacharydy (MOS), ziarna winogron, ekstrakt z rozmarynu

Analiza:

Białko ogólne 25%, tłuszcz surowy 12%, popiół 7%, włókno surowe 2,5%, wapń 1,5%, fosfor 0,9%

Co o niej myślicie?

Posted

Ja za Arionem jakoś nie przepadam. Ten ma bardzo dużo węglowodanów, nie mniej fajnie że wprowadzili lepszą linię, która jest dużym i groźnym konkurentem dla brita premium. 

• 2 months later...
Posted

Zamówiłam ta karmę i mój pies zjadł prawie cały worek. Na początku nie chciała jeść, ale u niej takie fochy na karmę to norma. Karma ma dość intensywny, trochę dziwny zapach. Psu służy, wiec chyba wezmę ja znowu.

• 4 months later...
Posted

Używam tej karmy dość często i mogę się wypowiedzieć. Ta karma znaleziona w zoologiczny.sklep.pl w każdym razie smakuje mojemu pieskowi, lecz nie od samego początku. Z rana jak pamiętam podstawiłam mu miskę to nie ruszył, dopiero po południu zaczął jeśt i widzę, że tak samo jak u Milena9 wzięłam na przetrzymanie :) Wytrzymał do południa i zjadł. Teraz czeka tylko na tą karmę. Mogę polecić bo Rex jest zdrowiutki i żywy :)

• 1 year later...
  • 3 months later...
Posted

Są dwie wersje z jagnięciną.
W składzie nic nie ma na ten temat, ale cena przyznać trzeba jest niska.

https://naszogrodniczy.pl/karma-arion-lamb-rice-10-kg lub https://naszogrodniczy.pl/Arion-oryginal-adult-medium-lamb-rice-12-kg 

przestawiłem się, a raczej mojego psiaka na tą karmę Arion bez glutenu i nie widzę jakieś większej różnicy, tak czy inaczej sierść wygląda dobrze, wypróżnianie też oraz energia psa jak najbardziej super. ;)