Katia82 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Witam. Mam do Was pytanie czy mozecie polecic mi hodowle pinczerów miniaturowych, z ktorych zabraliscie swojego pieska? Najlepiej by hodowla była w woj.ślaskim (chociaz jesli trzeba bedzie jechac do hodowli gdzies dalej, to jest to do zalatwienia). Szukamy hodowli, w ktorej psy sa wychowywane w domu, dobrze zscojalizowane z dziecmi i innymi zwierzretami.Własciwie to jest dla nas najwazniejsze. bardzo prosze o wklejanie linków hodowli. I jeszcze jdno pytanie: na co zwracac uwage przy zakupie sznaucerka, jakie dokumenty powinnismy dostac od hodowcy? Quote
Elitesse Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 to w koncu ma to byc sznaucer czy pinczer ? :roll: Quote
Katia82 Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Napisałam w poście na sznaucerach, ze jest dylemat: czy sznaucer miniatura czy pinczer miniaturowy ? Quote
Pinczerka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Hmmm... no właśnie nie znam sznaucerków :/ Ale pinczer miniatura to wierny kompan i sługa, przyjaciel, obrońca. Sama mam pinczerka miniaturowego ale nie rodowodowodowego więc ja polecam pinczerka :) Quote
Fiolka_130 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 prosze o jakies informacje o tej rasie z góry dziekuję :) Quote
Itske Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 10 lat miałam pinczera miniaturowego (umarła na raka trzustki), to był pies mojego życia - wierny, mądry sam z siebie, bez żadnych szkoleń nie potrzebowałam smyczy, świetnie dogadywala się z innymi psami, kotami, końmi, bardzo sobie pinczery chwalę i charakterologicznie bardziej mi odpowiadają niż sznaucery ( nie miałam,ale wielu znajomych miało miniaturki). Ja bym się wybrała do oddzialu zwiazku kynologicznego nich polecą dobrą hodowlę i / albo na wystawę i pogadalbym z hodowcami i obejrzala ich psy i psy od nich. Quote
Fiolka_130 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Ooo to bardzo fajnie :) na razie nie planuje jednak może kiedyś i wole wczesniej poznac rase, oczywiście byłby to pies z rodowodem, a jak z pielęgnacją? duzo sierści gubi :P Quote
Itske Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='Fiolka_130']duzo sierści gubi :P[/QUOTE] mniej niż ONek :-) trochę gubi, ale nie ma podszerstka, więc nie ma ton kudłów, natomiast włos jest krótki, więc dla niektórych igiełkowy i upirdli...wy, jakoś nie pamiętam, aby spędzało mi to sen z powiek, ale jednocześnie było Onek i to była msakra sierściowa :-) widziałam też pinczerki fajnie radzace sobie na agility,moja nadawała sie do OBI :-). Pinczery tak mają - te co znam, że nos przy łydce pańci. Quote
Recommended Posts