missdee Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Od jakiegoś czasu opiekujemy się bezdomną suką, która przebywa na terenie naszego zakładu pracy wraz z bezdomnym właścicielem. Pies ma budę i codziennie świeże jedzenie i wodę. Sonia zniknęła na trzy dni, wróciła zaciążona, Pan jej nie dopilnował. W niedzielę 05.08.2007 urodziła 8 szczeniaczków. Są piękne. Sonia jest mieszańcem owczarka. Ma bardzo gęste i zdrowe futro . Jest czarna z podpalanymi łapami i okolicami pyska i uszu. Jest bardzo przyjazna, strasznie lubi się pieścić. Podstawia głowę i przytula się. Nie jest hałaśliwa, szczeka tylko żeby oznajmić że coś się stało (tak jak to zrobiła wczoraj - wyniosła jednego szczeniaka z budy i nie potrafiła sobie poradzić z zaniesieniem go z powrotem więc szczekała o pomoc). Pozwala podejść do siebie i szczeniaków, nie wykazuje najmniejszych oznak agresji. Szczeniaczki są jeszcze bardzo malutkie za jakieś 8 tygodni będą do wydania. Dwa z nich są ubarwione tak jak podpalenie Soni, pozostałe są czarne z białymi plamami lub całe czarne. Jeden ma biały na brzuchu plamkę w kształcie rombu, jeden ma koniec ogona biały, inny ma białą krawatkę i biały pasek na karku. Dla trzech z nich znaleźliśmy już dobry dom. Zostało jeszcze 5. Quote
agusiazet Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Wskazane byłyby zdjęcia szczeniaczków, zawsze to miło zobaczyć co jest do wzięcia! Poza tym warto pomyśleć o sterylce suni, możemy coś uzbierać dla niej na AFN-ie. Quote
missdee Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Sonia ma już załatwioną sterylizację, musimy tylko poczekać aż odkarmi młode. Wklejamy zdjęcie Soni. Szczeniaki mają dopiero 5 dni trudno jeszcze określić płeć. Wstawiamy również zdjęcie szczeniaków. Niestety Sonia przed porodem pogardziła naszym kocykiem i leży skopany w kącie budy. Nie bardzo mamy jak przygotować im legowisko ponieważ buda jest głęboka i ma wąskie wejście. Pozatym nie chcemy jej teraz przeszkadzać, nie wiemy jak zareaguje na ingerencje w budzie (kiedy mały wypadł z budy i pomagaliśmy go włożyć Sonia nie protestowała). Quote
agusiazet Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Fajne kluseczki i fajna mama. Dobrze myślicie z tą sterylką. Jak małe podrosną i porobicie zdjęcia mogę je wystawić na Allegro! Quote
fizia Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Dodałam maluchy do watku Jest domek dla szczeniaka owczarka niemieckiego lub w typie onka (Katowice) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6491631#post6491631 Quote
missdee Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 [quote name='fizia']Dodałam maluchy do watku Jest domek dla szczeniaka owczarka niemieckiego lub w typie onka (Katowice) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6491631#post6491631 Wielkie dzięki, właśnei tez myślałam o tym wątku;) Piesiunei sa kochane i proszą o domeczki, mamy jeszcze czas zeby im pomóc:multi: Quote
Anetka83 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 śliczne maleństwa:) oby jak najszybciej znalazły wspaniałe domki!!!! Quote
missdee Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Pieseczki czekaja na dobre domki, pomóżmy im w ich znalezieniu!! Quote
agusiazet Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Pomogę w ogłoszeniach, niech tylko maluszki podrosną i mają fajne fotki!!! Teraz muszą być z mamą! Quote
missdee Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Wklejam dzisiejsze foteczki kilku maluchów. Quote
missdee Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Dzisiaj była kolejna sesja pieseczków większość udało nam się wziąć na ręce :)Jutro wkleję foty nowe. I podpatrzyłam co mają pod ogonkiem :) przewaga dziewuszek ale chłopaczki też są ...i liczą na was Quote
missdee Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 Nowe foteczki. dzieciaczków..są 4 suczki 4 chłopaczków we wszystkich rodzajach umaszczenia,są obu płci. Kto nas pokocha i weźmie do domeczku...:dog: :modla: Quote
missdee Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 agusiazet napisał(a):Faktycznie cudne, gdzieś ogłoszone? Info dałam tu i na jeszcze kilku forach o pieskach... Na allegro nie wystawiam bo nie mam doświadczenia w aukcjach ze zwierzaczkami :( Ogłoszenia w gazecie planuję puścic tak za ok 2 tygodnie i wtedy tresz porozwieszam w róznych miejscach. Jezeli ktos był by chętny wystawić maluchy na Allegro to było by super. Maluszki na was liczą. ;) Quote
agusiazet Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 Żeby je wystawić na Allegro muszę mieć tekst i zdjęcia , po kilka każdego malucha z opisami. Wystwię bez problemu!!! Quote
missdee Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 Dobra i zła wiadomość...Znalazł się kolejny chętny na pieseczka i tym sposobem 3 maluchy za 5 tygodni trafią do nowych wspaniałych domków. Tym sposobem zostało by 5 maluchów do adopcji ale zostały 4 gdyż 1 malizna wczoraj jak przyszłam do Soni zaginęła..albo z powodu burzy ale przeczesaliśmy całą okolice i nie było nigdzie maleństwa. 2 możliwość którą coraz bardziej podejrzewam...ktoś zabrał maluszka. Na tym terenie jest kilka firm w prawdzie Sonia z małymi przynależy do nas ale czasem widziałam jak z innej firmy ktoś podchodzi i daje jej jakieś resztki...może ktoś wzbudził w ten sposób jej zaufanie i wykorzystał nieuwagę żeby zabrać maluszka:-(. Jeśli tak to jakiś kretyn bo skazał malucha prawie na pewną śmierć.... Hurra znalazł się 8 maluszek :) był w krzakach...wycieńczony dlatego nie było słychać, że tam jest....Tak więc nadal szukamy 5 domków Quote
agusiazet Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Dobrze, że się znalazł - nic mu nie będzie? Quote
fizia Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 No to dobrze, że ta trójka ma zapewnione domki. Quote
missdee Posted August 27, 2007 Author Posted August 27, 2007 Maluchy sa rewelacyjne :) Już zaczynają poszczekiwać i powarkiwac jak siedzą w kupie..i garną sie do wychodzenia z budy strasznie. Wszystko udało sie zabezpieczyć więc nie zginą ;) Quote
Recommended Posts