Asiaczek Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Moje baski próbki karmy połknęły bez mrugnięcia. Ale przy karmie ich zastopowało. Dopiero jak pomieszałam Fish z ta karmą, która do tej pory jadły - wsuwały bez zastrzeżeń. Natomiast smakołyki Fish'kowe mogą jeść bez ograniczeń. To znaczy, ja je im ograniczam, ale one by pochłonęły je w try miga. I to wszystkie, bez wybrzydzania.:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Duże te granulki, ale mam duzego psa to może pogryzie ( chociaż leniwe to zwierze jesli chodzi o gryzienie karmy;) ) Zamówiłam na allegro wersje z łososiem i teraz czekam niecierpliwie aż przywiozą. Ciekawam jak bedzie " cuchnać" , bo z wczesniejszych postów wyczytałam , że zapaszek intensywny:diabloti: Quote
Asiaczek Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ja juz nie pamiętam zapachu karmy. Natomiast zapaszek smakołyków, to dopiero śmierdzidełko:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 No wreszcie nam przywieźli tą karmę :) Otwarłam, powąchałam i dałam na spróbowanie psiakowi. Zapach naprawdę rybi, ale jak dla mnie znosny ( ja w ogóle lubie ryby, więc obiektywna nie jestem). No ale jak pozostawiłam chwile worek otwary to się zapaszek rozniósł po mieszkaniu. Psiak wciągnął kilka granulków, oczywiście jak na mojego psa przystało, w ogóle ich nie gryząc. Potem łaził wkoło worka i szukał jak się do środka dostać ;) Teraz schowałam worek do komórki, bo tam chłodniej i zapach tez nie będzie się roznosił. Wieczorem zaczynam przechodzenie ze starej karmy na fish'a. Zobaczymy jak bedzie jadł jak już w misce tylko fish będzie :) Quote
Asiaczek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Napisz za kilka dni, jak to wyglądało w praktyce. Jak quuuupy... Tak, jak pisałam wczesniej - moje jadły te karmę tylko w połączeniu ze starą karmą. Jak miały w miseczkach tylko Fish'a - odmawiały. Pzdr. Quote
dzasta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Asiaczku Twoje baski odmówiły karmy? A zawsze myślałam że nie masz z nimi problemów z jedzeniem. Ale u mnie było to samo nie chciały jeść tej karmy a inne z rybą wciągają bez zastanowienia :) Quote
Asiaczek Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Generalnie, to baski wciągają wszystko, nawet bez zastanowienia się;) Ale tutaj miały jakies opory. Znaja smak ryby wędzonej, gotowanej (surowej - nie!). Więc tez byłam zdziwiona. Ale w sumie karmę zjadły, odchody były OK, więc tragedii nie było:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Od kilku dni w misce tylko fish i powiem szczerze, że jest zjadany tak jak inne karmy, czyli bez rewelacji, ale z michy znika. Co do kupeczek to są poprostu ogromne!!! Dosyć zbite i w miarę ładnie uformowane, o śierści nie mam co pisać, bo jeszcze nic nie zauważyłam. Zapaszek z pyska się umormował i nawet jak zapomne kilka dni umyć ząbków, to nie ma tragedii. Ogólnie to raczej pozytywnie, tylko te kupy mnie trochę niepokoją... Quote
Asiaczek Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Obserwuj dalej kupy. Powinny miec mniejsza objętość, albo może dajesz za duże porcje albo zmniejsz ilośc posiłków? Nie wiem... Pzdr. Quote
egeri Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 O zaduzych porcjach raczej nie ma mowy... Eger zjada o 1/3 mniej niz zalecane, bo ma tendencje do tycia i zwyke jest na zmniejszonych dawkach. Je trzy razy dziennie, gdyż wet nam zalecił tak, a argumentował to tym, że lepiej mniej a częściej, żeby nie rozpychało żoładka. Może to jednak za często dla rocznego psa? Quote
Asiaczek Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Moje baski też jedzą 3 razy dziennie, no, ale one spalają; to bardzo energetyczne psiaki:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 No mój też by był bardzo aktywny, gdyby nie dysplazja...to tycie to przez brak większego ruchu ;( Teraz sie tak zastanawiam, czy może te kupole są takie duże, bo jeszcze nawet tydzień nie minął jak samego fisha daje...może to sie unormuje za kilka dni jak się przyzwyczai juz do nowej karmy? Quote
Asiaczek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Tutaj to ja juz nie poradzę... pzdr. Quote
egeri Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dzisiaj zauważyłam znaczna poprawę w kupaskach, chyba psica zaczął bardziej przyswajać :) Sierściucha tez się trochę polepszyła, ale trudno cos ocenić, bo jeszcze krótko daję ;) Quote
Asiaczek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Daj znać za kilka dni, dobrze? Pzdr. Quote
hekate811 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Alto kończy drugi wór wersji z dorszem (karmimy już 3 mies) i myślę ze powoli możemy zacząć wystawiać opinie. Jestem bardzo z tej karmy zadowolona, Alto ma piękną lśniącą sierść, kupki ok. Cena wysoka ale odpada mi olej rybi który wcześniej dostawał. Karma mu smakuje, może nie ma rewelacji ale je, a to ogromny plus, bo dużo karm przy nim testowałam. Quote
egeri Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 U nas kupaski sie unormowały, śierściucha coraz lepsza ;) Quote
Asiaczek Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='hekate811']Alto kończy drugi wór wersji z dorszem (karmimy już 3 mies) i myślę ze powoli możemy zacząć wystawiać opinie. Jestem bardzo z tej karmy zadowolona, Alto ma piękną lśniącą sierść, kupki ok. Cena wysoka ale odpada mi olej rybi który wcześniej dostawał. Karma mu smakuje, może nie ma rewelacji ale je, a to ogromny plus, bo dużo karm przy nim testowałam.[/QUOTE] [quote name='egeri']U nas kupaski sie unormowały, śierściucha coraz lepsza ;)[/QUOTE] O,dobrze czytać takie opinie:0 Pzdr. Quote
Ewa&Duffel Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 My chyba też wypróbujemy ta karmę, właścicielka znajomego onka bardzo ją chwali. Tylko tak się zastanawiam, czy ona będzie dobra dla psa z tendencją do tycia (po kastracji)... Quote
hekate811 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Lapeno napisz do polskiego przedstawiciela. Ewo, trudno powiedzieć, kaloryczność to 338 Kcal/100gm, tłuszczu ma 11% czyli też nie aż tak dużo. Musiałabyś porównać to z obecną karmą. Quote
Asiaczek Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Wiem, że kiedyś były próbki. A terazto nie wiem. Próbuj na wystawach, ewent. napisz do firmy. Zawsze odpowiadają:) pzdr. Quote
Ewa&Duffel Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 No i zamówiłam na wypróbowanie worek z łososiem,zobaczymy, jak się sprawdzi ;) Duffel ryby uwielbia, więc pewnie się ucieszy :) Quote
hekate811 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 mam nadzieje że się sprawdzi, Alto wprawdzie przeszedł na karmę Markus Mhule, ale tylo ze względu na to że mu bardziej smakowo podeszła (skład niestety gorszy), w każdym razie na tyle że karma w misce nie kopie. Więc mimo że narazie odeszliśmy od Fisha to dalej jestem pod wrażeniem tej karmy i ją polecam. Jeśli się Markus znudzi to pewnie do niej jako wymiennej wrócimy. Quote
Recommended Posts