MikAga Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 hop!, i co z Lulczaczkiem? Miziaki dla Twoich-Lu,Jo i Ki,pamiętam też o Maślakach;-) pozdrawiam,pa Quote
hop! Posted January 28, 2015 Author Posted January 28, 2015 hop!, i co z Lulczaczkiem? Miziaki dla Twoich-Lu,Jo i Ki,pamiętam też o Maślakach;-) pozdrawiam,pa Odrobinę lepiej. :) Trzymaj kciuki, żeby było jeszcze lepiej i żeby Lulu uniknęła operacji. Wszystkie trzy ślimaki żyją i nie chorują. Takim to dobrze. ;) Quote
hop! Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 Lulu będzie miała operację łapy w przyszłym tygodniu. Ma zerwane więzadło. Przebiegła po ogródku i zaczęła kuleć. Nigdy nie przypuszczałam, że spokojna, mało ruchliwa suczka będzie miała taki problem. Lulu ma dobre wyniki badań. Oby operacja się udała i przyniosła poprawę! Quote
Loczka Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Lulu będzie miała operację łapy w przyszłym tygodniu. Ma zerwane więzadło. Przebiegła po ogródku i zaczęła kuleć. Nigdy nie przypuszczałam, że spokojna, mało ruchliwa suczka będzie miała taki problem. Lulu ma dobre wyniki badań. Oby operacja się udała i przyniosła poprawę! No to będziemy trzymać kciuki za powodzenie zabiegu. Porównując do dzieci - te bardziej ruchliwe, wysportowane rzadziej ulegają kontuzjom niż te spokojne. Są po prostu bardziej wyćwiczone i w przypadku jakiegoś zachwiania, potknięcia potrafią się wybronić lub bezpiecznie upaść. Może z psami jest podobnie, skoro piszesz, że Lulu jest spokojna i mało ruchliwa. Quote
hop! Posted February 5, 2015 Author Posted February 5, 2015 No to będziemy trzymać kciuki za powodzenie zabiegu. Porównując do dzieci - te bardziej ruchliwe, wysportowane rzadziej ulegają kontuzjom niż te spokojne. Są po prostu bardziej wyćwiczone i w przypadku jakiegoś zachwiania, potknięcia potrafią się wybronić lub bezpiecznie upaść. Może z psami jest podobnie, skoro piszesz, że Lulu jest spokojna i mało ruchliwa. Lulu ma około 10 lat i tylko czasami miewa głupawki. ;) Myślę, że w jej wypadku to był pech. Widziałam całą sytuację. Nie staje na łapkę, trzyma ją w górze i obciąża drugą oraz kręgosłup. Bez operacji w mig "popsuje się" druga łapa i Lulu będzie kaleką na wózku. Dlatego trzeba operować. Jo jest świruską i robi różne dziwne rzeczy - nawet fruwa, zderza się z ogrodzeniem, wpada w krzaki... Miała kilka kontuzji, ale nie były groźne. Kiku to ciepłolubna, miękka i leniwa klucha. ;) Quote
Lida Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Trzymam kciuki za Lulczaka. Szkoda, że tak pechowo skończyło się ganianie. Quote
hop! Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Trzymam kciuki za Lulczaka. Szkoda, że tak pechowo skończyło się ganianie. Trzymaj w czwartek koło południa. :) Quote
hop! Posted February 12, 2015 Author Posted February 12, 2015 Lulczak po operacji jest w niezłej kondycji, ale widać, że ją boli. Opatrunki ma fajne. :) Oby wszystko dobrze się goiło! Quote
hop! Posted February 24, 2015 Author Posted February 24, 2015 Lulczak jeszcze nie staje na zoperowaną łapę. Czekają ją kolejne wizyty i jakieś zastrzyki... Quote
Lemoniada Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Zaglądam po dłuugiej przerwie :) Doczytałam o adopcji Busia (hurrraaaa!) i o operacji Lulu (dużo zdrówka!), jak zwykle sporo się dzieje :) I doczytałam też, niestety, o odejściu Loli... Pożegnania są zawsze przykre i bolesne, nawet jeśli wziąć pod uwagę, że Lola była już starsza i schorowana... Dobrze, że nie była sama i miała zapewnioną najlepszą opieką na ostatnie chwile życia. Trzymam kciuki za cały zwierzyniec! Quote
hop! Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Zaglądam po dłuugiej przerwie :) Doczytałam o adopcji Busia (hurrraaaa!) i o operacji Lulu (dużo zdrówka!), jak zwykle sporo się dzieje :) I doczytałam też, niestety, o odejściu Loli... Pożegnania są zawsze przykre i bolesne, nawet jeśli wziąć pod uwagę, że Lola była już starsza i schorowana... Dobrze, że nie była sama i miała zapewnioną najlepszą opieką na ostatnie chwile życia. Trzymam kciuki za cały zwierzyniec! Baaardzo długiej. :) Buś jest w DS od kilku miesięcy. :P Po Busiu na tymczas trafiła mała Maja i szybko znalazła dom (pierwsza adopcja w tym roku i jak dotąd jedyna). Lola czuła się dobrze, a potem... Wszystko działo się tak szybko. :( Widocznie tak musiało być. Mam nadzieję, że wkrótce Lulu będzie używała czwartej łapy. ;) Póki co, kica na trzech. Quote
Loczka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 I jak Lulczak? Nadal w gustownym kołnierzyku i na trzech łapkach? Quote
hop! Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 I jak Lulczak? Nadal w gustownym kołnierzyku i na trzech łapkach? Na trzech łapkach bez kołnierza. Trzeba gimnastykować łapę, a za ponad 2 tygodnie kontrola i zastrzyk. Quote
Lemoniada Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Baaardzo długiej. :) Buś jest w DS od kilku miesięcy. :P Po Busiu na tymczas trafiła mała Maja i szybko znalazła dom (pierwsza adopcja w tym roku i jak dotąd jedyna). Lola czuła się dobrze, a potem... Wszystko działo się tak szybko. :( Widocznie tak musiało być. Mam nadzieję, że wkrótce Lulu będzie używała czwartej łapy. ;) Póki co, kica na trzech. O, czyli miałaś dwie małe Maje na raz? :) Trzymam kciuki i czaruję, żeby z adopcjami ruszyło z kopyta od marca :) Tak, widać nadszedł jej czas, choć dla nas to jak zwykle jest za wcześnie... Dobrze, że Lulczak trochę schudł, będzie jej łatwiej utrzymać ciężar na trzech łapach :) Ale i tak życzę szybkiego powrotu do sprawności tej czwartej! Quote
hop! Posted March 4, 2015 Author Posted March 4, 2015 O, czyli miałaś dwie małe Maje na raz? :) Trzymam kciuki i czaruję, żeby z adopcjami ruszyło z kopyta od marca :) Tak, widać nadszedł jej czas, choć dla nas to jak zwykle jest za wcześnie... Dobrze, że Lulczak trochę schudł, będzie jej łatwiej utrzymać ciężar na trzech łapach :) Ale i tak życzę szybkiego powrotu do sprawności tej czwartej! Tak, ale krótko. ;) Większej Majki nikt nie chce. Przydałby się jej dom z aktywnymi ludźmi. Lulczaka jeszcze trzeba odchudzić - z niecałych 12kg na 10kg. Quote
hop! Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Jak tam łapka Lulczaka? Nadal 3-nożny? Dynda. ;) Lulczak wciąż 3-łapy, ale chudszy. Waży 11kg. Dzisiaj byłam z nią na kontroli i zastrzyku. Quote
hop! Posted March 25, 2015 Author Posted March 25, 2015 Było hurtowe strzyżenie. ;) Lulczak... Kiku i Jo... Quote
hop! Posted April 10, 2015 Author Posted April 10, 2015 Lulczak funkcjonuje już na czterech łapach. :) Dzisiaj był ostatni zastrzyk, a za 3 miesiące kontrola. Quote
hop! Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Joczuszko i Kiku oraz Hela zakamuflowana w koszyku... ;) Quote
hop! Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 Jo i Kiku w otoczeniu zniszczonych zabawek... ;) Zabawki zużywają bardzo szybko lub szybko. Ciągle trzeba kupować nowe. Takie życie z psujami. ;) Za to Lulczak potrafi niszczyć stopniowo i delikatnie. :) Quote
Loczka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Lila na starcie dostała dwie zabawki - czerwoną kość i taką sznurkową zabawkę. Obie używa bardzo intensywnie i obie wyglądają prawie jak nowe. Ale skarb mam w domu. Dobrze, że nie była u Ciebie, hop!, dłużej, bo nauczyłaby się od kolegów i koleżanek, co można robić jeszcze z zabawkami, żeby zaczęły wyglądać ciut inaczej. :-) Quote
hop! Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 Lila na starcie dostała dwie zabawki - czerwoną kość i taką sznurkową zabawkę. Obie używa bardzo intensywnie i obie wyglądają prawie jak nowe. Ale skarb mam w domu. Dobrze, że nie była u Ciebie, hop!, dłużej, bo nauczyłaby się od kolegów i koleżanek, co można robić jeszcze z zabawkami, żeby zaczęły wyglądać ciut inaczej. :smile: Lila zabawek nie niszczy, ale poduszką się u Ciebie zajęła, a u mnie takich akcji nie widziała. ;) Tak na serio, to są psy, które nie biorą złego przykładu z innych. Taka jest np. Lila, czy Lulczak. Kiku i Jo kiedyś unicestwiały co popadnie, a teraz skupiły się na zabawkach. Także jest poprawa. :) Quote
Loczka Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 Lila zabawek nie niszczy, ale poduszką się u Ciebie zajęła, a u mnie takich akcji nie widziała. ;) Jedna poduszka, jeden koc. To wszystko. Dzięki temu zyskała koc na wyłączność w czasie jazd autem, a poduszka nieco zmieniła kształt - to już nie kwadrat, ale kwadrat ze ściętym rogiem. Wygląda ciekawie, tak designersko. ;) Quote
Recommended Posts