ronja Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 są przepiękne:loveu: dziękuję. uwielbiam te ich zdziwione czułki:) Quote
hop! Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Ślimaki afrykańskie żyją od 3 do 5 lat - niektóre dłużej. Mniam ma 5 lat, Mlask też. Tylko Maślak jest młody. ;) Quote
mysza 1 Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Naprawdę piękne zdjęcia. Ślimaki też rewelacyjnie pozowały, "patrzą" w obiektyw :) Bardzo lubię ślimaki :loveu: (ale dziękuję za hodowlę ;) zanim dostanę w prezencie) Quote
ronja Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 [quote name='mysza 1']Naprawdę piękne zdjęcia. Ślimaki też rewelacyjnie pozowały, "patrzą" w obiektyw :) Bardzo lubię ślimaki :loveu: (ale dziękuję za hodowlę ;) zanim [B]dostanę w prezencie[/B])[/QUOTE] jutro Twoje urodziny:) dobrze się składa Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 Skoro dzisiaj urodziny Myszy, to powinnam jej złożyć życzenia (ona mi nie złożyła, a miałam 1 czerwca - nie napiszę, ile lat skończyłam, ale jest to liczba dwucyfrowa, nieparzysta ;)). Uwaga! To składam życzenia: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! :lol: Quote
ronja Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Mysza też ma dwucyfrową nieparzystą, ale taką trochę półokrągłą;) Będę pamiętać o 1 czerwca:) Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='ronja']Mysza też ma dwucyfrową nieparzystą, ale taką trochę półokrągłą;) Będę pamiętać o 1 czerwca:)[/QUOTE] Mysza jest młodsza ode mnie. ;) A Ty kiedy masz urodziny? Quote
ronja Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 a ja jestem o niecały rok młodsza od Myszy. 6 kwietnia. Quote
Lemoniada Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='hop!']Musiałam je umyć, bo... Przemilczę przyczynę. ;)[/QUOTE] A ja myślałam, że one normalnie tak wyglądają ;) Mysza, wszystkiego najlepszego! Dużo pieniędzy, dużo dobrych domków i mało bezdomnych psów! Daj dzioba :lol: Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='ronja']a ja jestem o niecały rok młodsza od Myszy. 6 kwietnia.[/QUOTE] Lemoniada jest najmłodsza, a ja najstarsza. ;) Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Lemoniada']A ja myślałam, że one normalnie tak wyglądają ;)[/QUOTE] Normalnie to są ubrudzone w torfie i nie tylko. ;) A Ty kiedy przyszłaś na świat? ;) Quote
Lemoniada Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='hop!']Lemoniada jest najmłodsza, a ja najstarsza. ;)[/QUOTE] Zauważ, że jestem też najmniej "zamożna", ciągle u rodziców mieszkam i o własnym mieszkaniu nawet nie mam jeszcze co myśleć ;) A urodziny mam 2 sierpnia :) Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Lemoniada']Zauważ, że jestem też najmniej "zamożna", ciągle u rodziców mieszkam i o własnym mieszkaniu nawet nie mam jeszcze co myśleć ;) A urodziny mam 2 sierpnia :)[/QUOTE] Masz też najmniej zwierzaków. ;) Quote
Lemoniada Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='hop!']Masz też najmniej zwierzaków. ;)[/QUOTE] To właśnie przez to, że mieszkam z rodzicami, moja mama nie przepada za zwierzakami. Żebyś słyszała te dzikie awantury i groźby za każdym razem, gdy przynosiłam do domu bezdomnego kotka, już nie mówiąc o psie... Moja mama jest dobrym człowiekiem, ale potwornie nerwowym, no i ma prawo nie chcieć kotów u siebie. Całe szczęście, że na moje dwie kicie się zgodziła :) Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 [quote name='Lemoniada']To właśnie przez to, że mieszkam z rodzicami, moja mama nie przepada za zwierzakami. Żebyś słyszała te dzikie awantury i groźby za każdym razem, gdy przynosiłam do domu bezdomnego kotka, już nie mówiąc o psie... Moja mama jest dobrym człowiekiem, ale potwornie nerwowym, no i ma prawo nie chcieć kotów u siebie. Całe szczęście, że na moje dwie kicie się zgodziła :)[/QUOTE] Ja mieszkam ze starszą, schorowaną mamą w tym samym domu - ona na dole, ja na górze. Dla mnie to wygodne, bo w razie czego nie muszę biegać np. z zakupami, czy lekami na dwa domy. ;) U mnie jest inny problem - moja rodzicielka na starość zgarniałaby psy i to ja muszę pilnować, by stado się nie powiększało. ;) Quote
mysza 1 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='hop!']Skoro dzisiaj urodziny Myszy, to powinnam jej złożyć życzenia (ona mi nie złożyła, a miałam 1 czerwca - nie napiszę, ile lat skończyłam, ale jest to liczba dwucyfrowa, nieparzysta ;)). Uwaga! To składam życzenia: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! :lol:[/QUOTE] Dziękuję :loveu: Wybacz mi, zapomniałam :oops: pamiętałam i wyleciało mi z głowy. Nie jesteś na FB, tam są przypominajki ;) W przyszłym roku się poprawię. Kończę 35 lat... [quote name='Lemoniada']A ja myślałam, że one normalnie tak wyglądają ;) Mysza, wszystkiego najlepszego! Dużo pieniędzy, dużo dobrych domków i mało bezdomnych psów! Daj dzioba :lol:[/QUOTE] Dziękuję :loveu: [quote name='Lemoniada']Zauważ, że jestem też najmniej "zamożna", ciągle u rodziców mieszkam i o własnym mieszkaniu nawet nie mam jeszcze co myśleć ;) A urodziny mam 2 sierpnia :)[/QUOTE] Jesteś lwem ;) Ja też mieszkam z ojcem i nie mam własnego mieszkania czy domu. A ojciec męczący i ma podły charakter ;) Quote
Lemoniada Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='hop!']Ja mieszkam ze starszą, schorowaną mamą w tym samym domu - ona na dole, ja na górze. Dla mnie to wygodne, bo w razie czego nie muszę biegać np. z zakupami, czy lekami na dwa domy. ;) U mnie jest inny problem - moja rodzicielka na starość zgarniałaby psy i to ja muszę pilnować, by stado się nie powiększało. ;)[/QUOTE] [quote name='mysza 1'] Jesteś lwem ;) Ja też mieszkam z ojcem i nie mam własnego mieszkania czy domu. A ojciec męczący i ma podły charakter ;)[/QUOTE] W takim razie cofam to o "zamożności" ;) Ale starszymi rodzicami trzeba się zająć, więc wszystko jest tak, jak należy :) Quote
ronja Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 a my mieszkamy w niewykończonym domu od 4 lat, "jak cyganie" - to określenie mojego taty. dom jest sknocony od początku do końca i mamy kredyt do końca zycia, więć o zamożności cięzko myśleć. do tego za 2 tyg przyjdzie na świat nasze dziecko, które nie ma nawet osobnego pokoju... zamieszka z nami i naszymi 6 psami i 2 kotami i resztą hotelowiczów przez tzw ścianę no, ale miało być wesoło, bo dzień wyjątkowy ;) Quote
mysza 1 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='ronja']a my mieszkamy w niewykończonym domu od 4 lat, "jak cyganie" - to określenie mojego taty. dom jest sknocony od początku do końca i mamy kredyt do końca zycia, więć o zamożności cięzko myśleć. do tego za 2 tyg przyjdzie na świat nasze dziecko, które nie ma nawet osobnego pokoju... zamieszka z nami i naszymi 6 psami i 2 kotami i resztą hotelowiczów przez tzw ścianę no, ale miało być wesoło, bo dzień wyjątkowy ;)[/QUOTE] Dzisiaj, z racji urodzin, postanowiłam zagrać w totka, może los się do mnie uśmiechnie ;) Będę się dzielić ;) ps. bo my wszyscy, pomagacze psom mamy takie przerąbane to życie ;) Quote
Lemoniada Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='mysza 1']ps. bo my wszyscy, pomagacze psom mamy takie przerąbane to życie ;)[/QUOTE] Co nie? W poprzednim wcieleniu musieliśmy być złymi ludźmi i Bóg nas pokarał, nawet wczoraj to mówiłam jednej suni spotkanej na cmentarzu w Brwinowie ;) (Swoją drogą nie chce mi wyjść z głowy ta mała, wyglądała na taką, która ma dom, ale wałęsa się non stop po okolicy, ehh... Śliczna taka była.) Quote
hop! Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 Nie ma co narzekać - są tacy, co mają dużo gorszą sytuację. ;) Najbardziej boję się starości, chorób, niepełnosprawności fizycznej i psychicznej. Im jestem starsza, tym gorzej znoszę ból, zimno i głód. A Wy czego się boicie? ;) Quote
hop! Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 [quote name='ronja']bezsilności...[/QUOTE] Bezsilność jest straszna... Lemoniada pewnie boi się mamy, a mysza 1 taty. ;) Quote
ronja Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='hop!']Bezsilność jest straszna... [B]Lemoniada pewnie boi się mamy, a mysza 1 taty.[/B] ;)[/QUOTE] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Lemoniada Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='hop!'] Lemoniada pewnie boi się mamy, a mysza 1 taty. ;)[/QUOTE] Się nie śmiejcie, też byście się bały ;) Quote
Recommended Posts