Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pianka napisał(a):
Zawsze trzeba wierzyć.
I co z nim zrobisz? Będzie juz u ciebie mieszkał?

Ona bardzo tęskni za wolnością, na każdym kroku chce uciekać, nawet przez okno.Jemu przydałby sie domek z ogrodem...Męczy sie w bloku

Posted

Justyna, musisz go jakoś rozreklamować... Powysyłaj PW do dogogmaniaków z linkiem do tego wątku..... Ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia ;)
Masz jakies nowe fotki? :roll:

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Justyna, musisz go jakoś rozreklamować... Powysyłaj PW do dogogmaniaków z linkiem do tego wątku..... Ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia ;)
Masz jakies nowe fotki? :roll:

Powklejam jakie mam...

Wcale go nie chce nikomu oddawać,ale mam wrażenie, że on tak bardzo męczy sie w bloku.Niestety nie mam nawet działki, żeby mógł sie wybiegać...

Macie może jakiś pomysł,co zrobić, żeby przestał chcieć uciekać?

Posted

Pianka napisał(a):
Jedynie sensownego co mi przychodzi do głowy to kastracja.

On niby miał 7 latek,ale to niezbyt prawda :) będzie miał na pewno 9-10,jak nie więcej.Nie wiem czy to w jego wieku mu nie zaszkodzi.W domu reaguje na imie, przychodzi,a na dworze jakby jakiś duch w niego wstąpił...zero reakcji...

• 6 months later...
Posted

Mysia_ napisał(a):
a co tam u Was słychać? :cool3:

Jest bardzo dobrze :) Nauczył sie bawić piłką,maskotkami,laleczkami od mojej Aguśki i o dziwo niszczy wszystko,oprócz laleczek :)

To była jedna z najlepszych decyzji mojego życia.Nie wyobrażam sobie, żeby go nie było ze mną.Spięcia między psami jeszcze są,tendencja do ucieczek też,ale nad wszystkim pracujemy.

On jest takim dobrym przykładem na to, że pies w schronisku może być zupełnie inny,widze po jego zachowaniu, że poprzedni właściciele neizbyt dobrze go traktowali,boi sie podniesionego głosu i od razu chowa sie.To problematyczny pies,ale za to bardzo KOCHANY.

Już w tamtym miesiącu moge powiedziec, że doszedł do siebie- sam już bierze jedzenie,sam decyduje kiedy idzie spać i oczywiście gdzie.Kiedyś tego nie było, początku były naprawde straszne i wyczerpujące dla wszystkich.teraz tylko moi sąsiedzi narzekają :)

Ja naprawde zachęcam wszystkich do zabierania starszych psów ze schroniska.Mogą naprawde być kochane i wdzięczne.Wkleje jakieś fotki-już nie jest taki chudy :)

Posted

Władek to psiak z charakterkiem :roll: Tzn. zachowuje się tak głównie ze strachu, ale potrafi ugryźć, zupełnie nie umie chodzić na smyczy :-( No i niestety jst już starszym psiakiem :-(

Posted

Mysia_ napisał(a):
Władek to psiak z charakterkiem :roll: Tzn. zachowuje się tak głównie ze strachu, ale potrafi ugryźć, zupełnie nie umie chodzić na smyczy :-( No i niestety jst już starszym psiakiem :-(

Mój Dinuś był i jest taki sam, choć jednak potrafi chodzić na smyczy...

Może znajdzie dom?ile on już ma?masz jakieś dodatkowe zdj?

w tym tygodniu ludzie mnie naprawde zaskoczyli-kiedy wyciągałam z wody szczeniaki,to pewna Pani pomogła mi i zabrała je do siebie, 2 dni później kiedy na moich oczach potrąciło psa,to inna Pani wzięła go do weta i do siebie do domu.W tym tygodniu wierze w ludzi...

Posted

innych fotek nie mam, cięzko mu jakies zrobić, bo na smyczy nie da się, a w boksie też ciężko, bo albo groźnie obszczekuje za krat, a jak się otworzy boks to zaraz ucieka :-(
No to faktycznie zaskakujące, chyba miałaś okazję spotkac ten nie wielki procent normalnych ludzi....