UeMka Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='Ulka18']Uemka, dziekuje za propozycje. Juz napisalam do p.kierownika prosbe o sterylke suni przed wyjazdem do Ciebie na tymczas. Mysle, ze w weekend bedziemy cos organizowac. Fretek juz dom znalazl, mieszka w Rzeszowie. Jest bardzo kochana.[/quote] W takim razie ja czekam, sterylizacje możemy przeprowadzić u mnie jeśli będa problemy. Zresztą jak uważacie, grunt żeby psina znalazła dobry dom! No i jak z transportem? Ja niestety nie mam jak załatwić samochodu bo krucho ze znajomymi. Quote
Ulka18 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Transport to moze by byl, ale do Krakowa, gorzej bedzie z dalszymi miejscowosciami na zachod. Najwazniejsze, zeby sunia zostala wysterylizowana przed adopcja, reszte jakos dogramy. Quote
Ulka18 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 To dobra informacja, jesli juz bedzie po sterylce, to p.kierownik czy moze ktos inny zawiozlby sunie do Krakowa. A moze znajdziemy inny transport, zobaczymy. Quote
lothia Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 ZAGINIONA [ogłoszenie ze str palucha] ZGINĘŁA SUNIA RASY SPANIEL-MIESZANIEC (RUDO-BRĄZOWA, MAŚĆ W KOLORZE WYŻŁA) 25 MAJA W WARSZAWIE W OKOLICACH DWORCA WARSZAWA WILEŃSKA MA 6 LAT, WABI SIĘ FIGA, NA OBROŻY MA SWOJE IMIĘ I NUMER TELEFONU. JEST B. PRZYJAZNA, ALE MOŻE BYĆ W SZOKU PO WYPADKU (POTRĄCIŁ JĄ SAMOCHÓD) BARDZO PRZYWIĄZANA DO SWOJEJ WŁAŚCICIELKI! DLA ZNALAZCY NAGRODA! TEL. 506 399 186 504 100 944 [email][email protected][/email] [url]http://www.psy.warszawa.pl/Paluch/psy/ogloszenia/images%20ogloszenia/dzis.jpg[/url] Quote
Ulka18 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Uemka, ponizej wiadomosc ze schroniska nt. mieleckiej spanielki. [B][QUOTE] [B]Od: [/B]"Profil1" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [B]Data: [/B]Cz Maja 29 2008, 6:21 am [B]Do: [/B][EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [SIZE=3][COLOR=darkslateblue][B]Spanielka czeka na sterylkę .będzie jeszcze w tym tygodniu.[/B][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE][/B] Quote
lothia Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 przekopiowane z pwp [quote name='Agata69']Zakłdam watek na prośbę mojej wetki, która niejednokrotnie za psie pieniądze ratowała moje bidy i jest zawsze do dyspozycji. A więc: Domu szuka młoda, 3 letnia, śliczna spanielka. PIesek jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczany (potwierdza moja wetka). Jej pani musi wyjechać, a poniewaz jest samotna, nie ma kto się nią zająć. NIe wiem na ile jest to prawda, widziałam już najrózniejsze ludzkie decyzje w sprawie własnych psów, do skrajnej nieodpowiedzialności włącznie. Mam nadzieję, że tu jest inaczej. Oto jeden z maili tej pani: "Na wstepie chciała bym upewnić ,iż nie jest to miłe że muszę oddać moją pupilkę ale zmusza mnie sytuacja związana z wyjazdem.Fionka bo tak wabi się rudo-płowa suczka rasy cocker-spaniel urodzona 12.07.2005r to przyjazdny rodzinny piesek, jest posłuszna ,czysta, zadbana,wysterylizowana. Uwielbia zabawy z piłką. Moim jedynym pragnieniem jest to aby Fionka trafiła w dobre ręce. " W każdym bądź razie sunia szuka domu i to pilnie bo pani wyjeżdża za 3 tygodnie. Może mógłby ktoś zrobić ogłoszenia. Sunia jest we Włocławku. Panią nie stać na dowiezienie suni do domku jeśli znalazłby się gdzieś w Polsce. Zobaczcie jaka śliczna. [url]http://img527.imageshack.us/img527/3746/im000460xt8.jpg[/url][/QUOTE] Quote
BBeta Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Powody zawsze są takie same, albo wyjazd albo alergia dziecka. To już jakaś plaga... :shake: Quote
Ulka18 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 To super. Jak tylko sunia bedzie wygojona po zabiegu, to bedziemy organizowac transport. Juz powiadomilam kierownika, ze jest potencjalny domek. Quote
UeMka Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='Ulka18']Uemka, ponizej wiadomosc ze schroniska nt. mieleckiej spanielki. [/quote] Ula ciesze się bardzo bo potencjalny domek nioe może się już doczekać na spotkanie :) Quote
lothia Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/nowepsy2008/images/2008-05-24/1338.jpg[/IMG] Quote
Asia & Ginger Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Ja już nie wyrabiam, tyle tych spanieli jest do adopcji... :placz: :placz: :placz: Quote
Kaya Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Jaki piekny :-( biedaczek, oby szybko znalazł domek Quote
magda z. Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Ja już nie wyrabiam, tyle tych spanieli jest do adopcji... [IMG]http://dogomania.pl:80/forum/[/IMG] [IMG]http://dogomania.pl:80/forum/[/IMG] [IMG]http://dogomania.pl:80/forum/[/IMG][/quote] i następnyschronisko w Dłużynie, zdjęcia brak, bo ZuziaM pojechała tam po innego psiaka. Czarny, młodziutki niuniek, ładna sierść, oddany na dniach, bo robi koopę w domu, pewnie źle wychowany, po terenie schronu biega wolno, aby załapał odpowiedni nawyk, ale na razie bez zmian, Zuzia widziała jak dzisiaj po nim kierownik sprzątał;) Quote
Asia & Ginger Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [quote name='magda z.']i następnyschronisko w Dłużynie, zdjęcia brak, bo ZuziaM pojechała tam po innego psiaka. Czarny, młodziutki niuniek, ładna sierść, oddany na dniach, bo robi koopę w domu, pewnie źle wychowany, po terenie schronu biega wolno, aby załapał odpowiedni nawyk, ale na razie bez zmian, Zuzia widziała jak dzisiaj po nim kierownik sprzątał;)[/quote] Czy można się spodziewać zdjęć psiaka? Zrobiłabym Allegro. ;) Quote
magda z. Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Asia & Ginger']Czy można się spodziewać zdjęć psiaka? Zrobiłabym Allegro. ;)[/quote] postaram się, ale ja mam kilkadziesiąt kilometrów do schronu i brak transportu, jak tylko bedzie okazja to zrobimy Quote
Asia & Ginger Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='magda z.']postaram się, ale ja mam kilkadziesiąt kilometrów do schronu i brak transportu, jak tylko bedzie okazja to zrobimy[/quote] Dziękuję. :p Quote
Gonitwa Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Świat upada, co raz więcej "rasowców" w schroniskach, nie mówiąc już o boguduchawinnych mieszankach... Quote
Ulka18 Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Uemka, spanielka jest juz po sterylce. Czy moglabys przyjechac po nia na nastepna niedziele do Krakowa? [QUOTE]Temat: sterylki Od: "Profil1" <[email protected]> Data: So Maja 31 2008, 8:55 am [COLOR="Green"][SIZE="4"] Wczoraj wysterylizowano spanielke oraz suczkę co jedzie do Niemiec Figa[/SIZE][/COLOR] [/QUOTE] Quote
UeMka Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Mogłabym przyjechac jak uzbieram kase na bilety. Ale mam tydzień więc jakoś pójdzie :razz: Quote
Ulka18 Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Uemko, a ci znajomi, ktorzy chca zobaczyc sunie czy maja srodek transportu? Moze oni daliby rade podjechac? Ja bede jechac prawdopodobnie do Krakowa, ale dalej juz nie :roll: Sunia jest juz na stronie internetowej schroniska. Oficjalnie nie ma na nia zadnej rezerwacji. Quote
UeMka Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Do Krakowa ode mnie dojechac to maz pikuś, tym się nie martwię w zasadzie. Boje się o reakcję na moją fretkę. Ale amy radę ;) Edit:// Widziałam allegro, proszę Ula żebyście nie wydawali Jej zanim do mnie przyjedzie bo domek jest zakochany. Mam nadzieje że to będzie strzał w 10. Sunia miałaby bardzo dobrze. Quote
Agata69 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 proszę obejrzeć ten wątek, ludzie szukaja spaniela. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112044[/URL] Quote
Ulka18 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='UeMka']Widziałam allegro, proszę Ula żebyście nie wydawali Jej zanim do mnie przyjedzie bo domek jest zakochany. Mam nadzieje że to będzie strzał w 10. Sunia miałaby bardzo dobrze.[/quote] Niestety, schronisko wydalo wczoraj sunie jakiejs pani do Krakowa. Mialam z nia dosc powazna sprzeczke w sprawie tej suczki, korespondencje mozecie poczytac na watku ogolnym mieleckim na pwp. Troche mnie to wszystko zdrowia kosztowalo :stop: nie tak to mialo byc...:shake: Quote
Cockermaniaczka Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112106[/url] Suczka szuka domku! Quote
Recommended Posts