Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Ano wlasnie,przyklad mamy niedaleko,Mielecki watek,ostatnie posty...
Masakra:(Ludzie ida do schronu i za free niemal maja "repa"[/QUOTE]Nie dostaja. Wiekszosc psow w typie rasy jest kastrowanych/sterylizowanych zaraz po zakonczeniu kwarantanny, jesli wlasciciel sie nie zglosi. Wszystkie laby, onki, spaniele, itp. sa kastrowane. Poza tym w pierwszej kolejnosci sa sterylizowane wszystkie suczki, bo dla nich jest wieksze ryzyko, ze ktos je wykorzysta. Zeby to bylo takie proste, to wszystkie samce tez bylyby kastrowane. Nie wiem czy inne schrony takie bogate, ze ciachaja wszystkiej, ale Mielec nalezy do biednych.

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka ale Cockermaniaczka miała ogólnie sytuacje gdzie pseuduchy wybierają psy ze schronów a nie Wasz konkretny. Chodzi o to że się cwaniaki wyrabiają i nawet czasami udaje im się z adopcji wyciagnąc psa, tak potrafią zagadać i naobiecywać że jak tylko będzie wolny termin to kastracja a potem wychodzi szydło z worka...

Posted

[quote name='Faflok']Ulka ale Cockermaniaczka miała ogólnie sytuacje gdzie pseuduchy wybierają psy ze schronów a nie Wasz konkretny. [/QUOTE]W Mielcu jest Kierowniczka tez bardzo na to przez nas wyczulona. Naprawde jak tylko zjawi sie jakis pies w typie rasy, to jest szczepiony i zaraz po kwarantannie kastrowany. Tak samo suczki, gadamy na ten temat i przypominamy i jestesmy upierdliwe do bólu. W Mielcu nie ma zadnej kasy na sterylki, tylko z naszych wplat sa zabiegi.

Posted

to w Radomiu wszystkie psy są kastrowane/sterylizowane (chyba, że trafi jakiś bardzo stary...) :) i całe szczęście, bo w typie rasy, to jest trochę astów..."idealnych" do rozmnażania

Posted

U nas w krakowie też na szczęście wszystkie psiaki są sterylizowane lub kastrowane zaraz po kwarantannie, bez tego nie wyjdą na szczęście, bo dużo zdarza się rasowych, no a w typie bull lub groźnych ras mamy sporo i dla nich jest jeszcze wizyta przed adopcyjna :)

Posted

a tak, zapomniałam dodać, że u nas oczywiście po krawantannie :)
akurat teraz zajęłam się bullowatymi i będą obowiązkowo przeprowadzane wizyty p.a. i po a. :) wraz z tymi wszystkimi formalnościami :)

Posted

super :) to jest bardzo potrzebne, ludzie nie zdają sobie często sprawy co to jest psiak w typie bull. Zapraszam kasumi na wątek krk bullowatych, nawet tak aby poobserwować :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/174348-KRAKOWSKIE-BULOWATE-...jest-ich-ca%C5%82a-masa-([/url]

Posted

"trochę" tego macie...

tu są te nasze:
[url]http://allegro.pl/schroniskowy-amstaff-bull-do-adopcji-i1555452882.html[/url]

i oprócz tych są może jeszcze 2/3

Posted

Może komuś przyda się wierszyk np. do ogłoszeń

[COLOR="#2e8b57"]SPANIELE
Złote włosy, długie uszka
Czy to chłopczyk czy dziewuszka?
Duże oczy, smutne serce
To spaniele w poniewierce!

Spaniel stary, spaniel młody
Niebywałej są urody.
Bezimienne i bezdomne
Dobrych dni są już niepomne.

Zatem ruszcie serca swoje
Otwórzcie domów podwoje
I zabierzcie stąd do siebie
Spaniela co jest w potrzebie.[/COLOR]

Posted

[quote name='Nikaragua']Może komuś przyda się wierszyk np. do ogłoszeń

[COLOR=#2e8b57]SPANIELE[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Złote włosy, długie uszka[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Czy to chłopczyk czy dziewuszka?[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Duże oczy, smutne serce[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]To spaniele w poniewierce![/COLOR]

[COLOR=#2e8b57]Spaniel stary, spaniel młody[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Niebywałej są urody.[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Bezimienne i bezdomne[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Dobrych dni są już niepomne.[/COLOR]

[COLOR=#2e8b57]Zatem ruszcie serca swoje[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Otwórzcie domów podwoje[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]I zabierzcie stąd do siebie[/COLOR]
[COLOR=#2e8b57]Spaniela co jest w potrzebie.[/COLOR][/QUOTE]
Przyda się, przyda. Na pewno będziemy go wykorzystywać w ogłoszeniach. :p

Posted

[quote name='Ulka18']Mielecki spaniel wrocil do wlascicielki. Okazala sie nią siostra pana Zbyszka, ktory kiedys pracowal w schronisku.
Odpukac - nie ma w Mielcu zadnych spanieli.[/QUOTE]
Dzięki za informację. Niech już się psiuniek nie gubi więcej. Adresówkę mu trzeba założyć.

Posted

Znajoma przesłała mi zdjęcie spanielki szukającej domku. Właściciele wyjeżdżają za granicę, psia część rodzinki, niestety musi zostać.Mają parkę spanielków, chłopczyk już znalazł domek,a ok. 4-letnia suczka jest do adopcji.

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/820/52115be3a2b54af1med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/819/19ba1c51e9c85119med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Renata N']Znajoma przesłała mi zdjęcie spanielki szukającej domku. Właściciele wyjeżdżają za granicę, psia część rodzinki, niestety musi zostać.Mają parkę spanielków, chłopczyk już znalazł domek,a ok. 4-letnia suczka jest do adopcji.

[URL]http://images50.fotosik.pl/820/52115be3a2b54af1med.jpg[/URL]
[URL]http://images43.fotosik.pl/819/19ba1c51e9c85119med.jpg[/URL] [/QUOTE]
Nie komentuję, bo szkoda słów... :shake:

Czy wiadomo coś więcej o suni? Jaki ma charakter i temperament? Czy lubi dzieci? Jaki ma stosunek do innych psów i kotów? Co lubi, a czego nie lubi? Czy wykazuje agresję? Im więcej info o psiaku, tym lepiej.

I przede wszystkim gdzie przebywa i ile jest czasu na znalezienie domu?
I jakieś dane kontaktowe koniecznie napisz.

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Nie komentuję, bo szkoda słów... :shake:

Czy wiadomo coś więcej o suni? Jaki ma charakter i temperament? Czy lubi dzieci? Jaki ma stosunek do innych psów i kotów? Co lubi, a czego nie lubi? Czy wykazuje agresję? Im więcej info o psiaku, tym lepiej.

I przede wszystkim gdzie przebywa i ile jest czasu na znalezienie domu?
I jakieś dane kontaktowe koniecznie napisz.[/QUOTE]
Rano rozmawiałam przez telefon z synem właścicielki psów, bo ta pani jak się okazało już jest za granicą. Wygląda na to, że syn bywał tam sporadycznie i nie bardzo umiał mi odpowiedzieć na pytania. Wiem, że mała nie jest wysterylizowana i nie posiada czipa.Mieszka na wsi w domku z ogrodem.Do adopcji jest też 2-letnia astka :-( Pan wyjeżdża już w następnym tygodniu,ale myślę, że na trochę uda mi się je gdzieś przechować, o ile nie znajdą się chętne domki, bo ogłaszam gdzie tylko mogę! Pan obiecał, że jutro ( o ile czas mu na to pozwoli) przyjedzie do mnie z psiakami, to porobię zdjęcia i napiszę coś więcej.

Posted

:angryy: :angryy: :angryy:

Ast znając życie cały czas na podwórku i agresja do innych zwierząt?
Ludzka głupota przebija wszystko, a to podobno my jesteśmy najbardziej inteligentnymi stworzeniami na ziemi...

Posted

Napisalam do tej kobity co i jak z ta sunka...
Strasznie biedna malutka:(

Mam odp
"Bardzo dziekuje za pomoc,Sara jestw Szczebrzeszynie woj.lubelskie,ktos z innego wojewodztwa musialby dolozyc do transportu,bo nasz dt. jest w bardzo trudnej sytuacji finansowej.Sara ma charakter typowy dla spanieli,jest dobra,lagodna,tylko zabawa jej w glowie,jednak w przyszlym domku nie moze byc kur,kaczek,golebi,nie znam jej stosunku do kotow,ma ok.4 lat,w tej chwili jest zdrowa,bo jak ja znalazlam byla prawie zaglodzona,odwodniona,ale teraz jest dobrze.Tylko ta sterylizacja,bo sunia nie
jest sterylizowana,koszty oplaci Fundacja Zwierzeta i My,ale w tej chwili nie mja pieniedzy.Jesli znalazlby sie dobry dom i poczekal by na nia,to wyster. bysmy ja,gdybym miala kase,to zrobila bym to zaraz po swietach,ale jak pisalam mamy problemy finansowe.Czy potrzebne sa jej zdjecia?"

Posted

[quote name='Renata N']Rano rozmawiałam przez telefon z synem właścicielki psów, bo ta pani jak się okazało już jest za granicą. Wygląda na to, że syn bywał tam sporadycznie i nie bardzo umiał mi odpowiedzieć na pytania. Wiem, że mała nie jest wysterylizowana i nie posiada czipa.Mieszka na wsi w domku z ogrodem.Do adopcji jest też 2-letnia astka :-( Pan wyjeżdża już w następnym tygodniu,ale myślę, że na trochę uda mi się je gdzieś przechować, o ile nie znajdą się chętne domki, bo ogłaszam gdzie tylko mogę! Pan obiecał, że jutro ( o ile czas mu na to pozwoli) przyjedzie do mnie z psiakami, to porobię zdjęcia i napiszę coś więcej.[/QUOTE]
Ok, to czekamy na zdjęcia i więcej info o suni i będziemy ogłaszać.