Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Która karma bezzbożowa jest Waszym zdaniem najlepsza (poza ziwipeak) ? Mam na myśli takie karmy, gdzie nie ma wypełniaczy, sztucznych konserwantów, gdzie mięso i wszystkie składniki są z pewnego źródła. Orijen, TOTW, Applaws czy może jakaś inna ? Ja z takich karm przetestowałam na razie tylko Orijena. Chciałabym znaleźć jak najlepszą karmę, która kosztuje do 20-22 zł/kg w dużej paczce (wiadomo, im mniejsza objętość tym większa cena za kg). Raz czytam że TOTW jest super, innym razem czytam, że ma w składzie mączki, a to niedobrze itp. Analizowałam różne składy, ale czytam bardzo sprzeczne opinie (raz że mączka super bo nie zawiera wody więc mięsa jest faktycznie więcej, raz że wszystko tam mielą itp.) i mam już mętlik w głowie. Chciałam więc spytać o zdanie tych, którzy znają się na żywieniu psa i/lub skarmiali różnymi bezzbożowymi karmami :D

Zaznaczę, że chodzi o szczeniaka, który docelowo będzie średnim/dużym pieskiem, taki wilczurowaty.

Pozdrawiam !

Posted

Ja sporo karm testowałam. Zadowolona byłam z Canagana, bez zbożowe Gosbi też ok. A zaczęłam od ziwipeak właśnie :) ale już wiem, że ta cena to kosmos i można psa dobrze i taniej karmić.

• 1 month later...
Posted

Tak rybna acana jest świetna, moja suka super po niej wyglądała, nawet w miarę ją jadła (a wybredna jest). Niestety kupy nie do końca mi się podobały:(

Posted

Ja ostatnio odkryłam karmę Farrado. Prosty i czytelny skład i ciekawe smaki do wyboru. Jedyny minus, że worek jest 4 kg najmniej... troszkę się waham nad kupnem tak w ciemno. Miałam próbkę z kaczką, smakowała ale próbka to za mało aby zobaczyć czy psu służy.

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
Posted

TOTW wydaje mi sie przereklamowana lekko. Acane je jedna z moich suczek ale nie na stale. Mam trzy psy ale patrzac na bezzbozowkiggodne polecenia i sprawdzone na trzech roznych psach i rasach, to mysle ze Applaws, Gosbi,Symply i Farrado najwieksza roznorodnosc smakow - krolik, kaczka,pstrag i cos jeszcze).