Berek Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 3,5 kg jestem w stanie przełknąć. :smile:) Już 2,5 to problem. To najczęściej cienka, słaba kość i trochę problemów ze zdrowiem. No cóz robić że nasza boska natura nie lubi przesady? Nie da rady miniaturyzować w nieskończoność... to znaczy da radę, ale skutki są opłakane. W sumie dobrze, że lepiej widziane są psy przerośnięte, niż przesadnie zminiaturyzowane. Ale chyba straszliwie offtopujemy. Beatrx, wzorce FCI to dla mnie coraz częściej zbiór czarnych punktów na mapie. :-( Akurat środowisko yorkarzy znam dobrze. Zapewniam Cię, że jak spytasz hodowców, to u nich NIGDY i ŻADNYCH problemow zdrowotnych, a w rasie...? A, jeśli są, to u konkurencji. DDD Tylko poproś żeby Ci któryś pokazał badania na slipping patella chociażby. Hue hue. W tej chwili syndromem wypadajacej rzepki jest dotknięte pewnie z 50% populacji, jeśli nie więcej. Wzorcowe, jak najbardziej, pieski, kureczka. :-( P.S. Przypominam że przodek yorków, Huddersfield Ben ważył 13 kilogramów. Taki wzorzec z Sevres, że tak powiem. No ale Ben mordował króliki, a do torebeczki by się nie zmieścił. Quote
palina22 Posted January 21, 2015 Author Posted January 21, 2015 On nie jest duży tylko gruby w kłębie ma 24 cm długi 27cm .Widziałam psy tej rasy wiec tak uświadamiać mnie nie trzeba. Ale nie na temat rasy mojego psa chciałam rozmawiać tylko wyeliminowaniem pewnych nawyków. Quote
KapustaPusta Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Śladowa ilość mięsa. Nie jest w stanie pokryć zapotrzebowania jako karma podstawowa. Mięso w składzie ma być na pierwszym miejscu a nie na 4. Fajnie gdyby tych zbóż zupełnie nie było. 1 Quote
Recommended Posts