Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w niedziele byłem na polowaniu na bazanty, połowalismy we 4 razem z psem rasy musterlander. Świetnie pracował, wystawiał i aportował. Widać było więź między nim a jego panem. Wszystkie strzelone oddawał właścicielowi. niestety musiałem trochę wcześniej skończyć polowanie i nie zdążyłem pogadać z właścicielem tego psa. czy ktoś z was miał styczność z ta rasa? czytałem sporo o nich w internecie i jestem pod wielkim wrażeniem. nie daleko mnie jest hodowla ale nie wiem czy będa chcieli poświęcić mi czas bo aktualnie nie planuje zakupu drugiego psa bo chce skupic na moim CAO. ale chciałbym dowiedzieć o tej rasie możena powiedzieć ze ja jestem zaurodzony

Posted

Po pierwsze zapraszam do swojej galerii :) Po drugie rasa nazywa się mały munsterlander a nie musterlander :)

Jeżeli jesteś myśliwym, napisz do hodowli Musterland. www.munsterlandery.com

Oni mają psy polujące, zresztą wygrywające wszystkie konkursy w okolicy. Na pewno z chęcią odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania :)

Dużo informacji na temat rasy jest w internecie,ale jak masz konkretne pytania to dawaj :)

Posted

jestem ciekawy jak on zachowuje się w domu? Kontakty z innymi psami? Czy może mieszkać na dworze? Mam 20 km do puszczy Marianskiej tam jest hodowla i to chyba całkiem interesującą. teraz chciałbym poznać kilka psów tej rasy na polowaniu ale też w domu i może kiedyś będę miał takiego już dawno marzy mi się pies myśliwski. Idealnego psa stróżujacego już mam to może i towarzyszą do polowań znajdę. taki duet to by było coś...

Posted

Jak każdy wyżeł, munsterlander to dość żywiołowy pies, ale w domu jest raczej spokojny. Oczywiście pod warunkiem, że ma zapewnioną odpowiednią dawkę ruchu. Do innych psów jest neutralny, raczej niema z tym problemów. Może mieszkać na dworze, oczywiście pomijając skrajne temperatury. Jednak są to psy bardzo  towarzyskie i raczej nie powinny cały dzień siedzieć same. Wiem, o jakiej hodowli mówisz. Jest raczej przeciętna, ale jak nie zależy Ci na wystawach to na pewno znajdziesz tam psa, którego szukasz :)

Są to psy niezwykle inteligentne i potrzebują szkolenia, żeby były takie super na polowaniach ale to pewnie wiesz ;) Zresztą jak masz tak blisko do hodowli to oni na pewno pomogą bo z tego co wiem, mają głównie polujące psy.

Posted

oglądałem Twoja galerie super masz zwierzaka takiego właśnie bym chciał. jutro zadzwonię do tej hodowli koło mnie, może pozwolą mi przyjechać poznać ich psy