Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

a inne pieski? cisza z ogłoszeń..?:(
ogłoszenia dla: [SIZE=5][B][COLOR=#800080]Hanka (nr 537db), Zeus (nr 610db), Daga (nr 647dd)[/COLOR][/B][/SIZE]
- robię ogłoszenia na stałych portalach czyli
tablica.pl
przygarnijzwierzaka.pl
katowice.gumtree.pl
lento.pl
adopcjapsa.pl
adin.pl
oddam-psa.pl
morusek.pl + doadopcji.pl
adoptujemy.pl
pineska.pl
alegratka + naszemiasto
e-zwierzak.pl

Edited by natie
Posted

[quote name='natie']a inne pieski? cisza z ogłoszeń..?:(
[/QUOTE]
:) dzisiaj jeden pan do mnie dzwonił, przyjechał potem z rodzinka zobaczyc psa. Chcą sie z tym przespać i ewentualnie przyjechać jutro. Napisze jaki pies jak pojedzie :)

Posted

[quote name='Pianka']:) dzisiaj jeden pan do mnie dzwonił, przyjechał potem z rodzinka zobaczyc psa. Chcą sie z tym przespać i ewentualnie przyjechać jutro. Napisze jaki pies jak pojedzie :)[/QUOTE]
kule kule ale tajemniczo się zrobiło :) trzymam kciuki :)

Posted (edited)

z pierwszych stron wątku: [SIZE=3][COLOR=#008000]Otello[/COLOR][/SIZE] i [SIZE=3][COLOR=#008000]Dżeki [/COLOR][/SIZE]mają ogłoszenia na:
Rudaslaska.com.pl
Tablica.pl
Katowice.gumtree.pl
Pajeczyna.pl
Morusek.pl
Adopcjapsa.pl
Przygarnijzwierzaka.pl
Oddam-psa.pl
Psy.pl
Kokosy.pl
Szarik.pl

oraz z nowej listy Pianki - [SIZE=3][COLOR=#0000cd]Puszek[/COLOR][/SIZE] i [SIZE=3][COLOR=#0000cd]Niunies[/COLOR][/SIZE] mają ogłoszenia na:
Rudaslaska.com.pl
Tablica.pl
Katowice.gumtree.pl
Pajeczyna.pl
Morusek.pl
Adopcjapsa.pl
Przygarnijzwierzaka.pl
Oddam-psa.pl
Psy.pl
Kokosy.pl
Szarik.pl

Edited by agucha007
Posted

[quote name='Pianka']:) dzisiaj jeden pan do mnie dzwonił, przyjechał potem z rodzinka zobaczyc psa. Chcą sie z tym przespać i ewentualnie przyjechać jutro. Napisze jaki pies jak pojedzie :)[/QUOTE]

i co i co? byli? :nerwy::nerwy:

Posted

[quote name='malawaszka']dziewczyny a co z tym dzieciakiem?
[URL="http://img845.imageshack.us/i/psyrne1810.jpg/"][IMG]http://img845.imageshack.us/img845/2805/psyrne1810.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

co to za maleństwo?????

Posted

dostałam dziś maila o treści takiej:" jestesimy wsanie zadbaci o tego pieska muj numer 513372669 ruda sloska wirek" (cytat) .. w sprawie Pusia.. kto dzwoni?:D haha ludzie to mają naprawdę nasrane

Posted

Z niedzieli na poniedziałek zaginął pies mojej znajomej. suczka, ON, wabi się Aza, nie jest chipowana, w dniu zaginięcia miała na sobie brązową skórzaną obrożę, jest bardzo przyjazna i kontaktowa szczególnie do dzieci.
Ma charakterystyczną bliznę na brzuchu po niedawnej operacji.
Zaginęła w okolicach Przyszowic, Gierałtowic, Paniówek[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif][COLOR=#333333].[/COLOR][/FONT]
Telefon: 605 124 040 lub 511 510 111

[IMG]http://iv.pl/images/25092821013390235429.jpg[/IMG]

[IMG]http://iv.pl/images/88811971395460036303.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='agumka']i co i co? byli? :nerwy::nerwy:[/QUOTE]
nie

Fox-Idefix ma dom
[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images39.fotosik.pl/1612/b4f4a7925f0b8d06med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='agucha007'] [SIZE=3][COLOR=#0000cd]Puszek[/COLOR][/SIZE] i [SIZE=3][COLOR=#0000cd]Niunies[/COLOR][/SIZE] mają ogłoszenia na:
Rudaslaska.com.pl
Tablica.pl
Katowice.gumtree.pl
Pajeczyna.pl
Morusek.pl
Adopcjapsa.pl
Przygarnijzwierzaka.pl
Oddam-psa.pl
Psy.pl
Kokosy.pl
Szarik.pl[/QUOTE]
dołożyłam jeszcze alegratka.pl :)

Posted (edited)

[SIZE=3][COLOR=#800080]Rysiek[/COLOR], [COLOR=#006400]Bruno[/COLOR], [COLOR=#a52a2a]Atos[/COLOR][SIZE=2] i [/SIZE][COLOR=#ff8c00]Shrek[/COLOR] [/SIZE]mają ogłoszenia na:
Rudaslaska.com.pl
Tablica.pl
Katowice.gumtree.pl
Pajeczyna.pl
Morusek.pl
Adopcjapsa.pl
Przygarnijzwierzaka.pl
Oddam-psa.pl
Psy.pl
Kokosy.pl
Szarik.pl
Alegratka.pl

Edited by agucha007
Posted (edited)

zaraz będą ogłoszenia dla:
[COLOR=#ffa07a][SIZE=6][FONT=impact][B]Kamy (nr 681db)
Papaja (nr 387db)
Tabalugi (nr 540dd)[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
na
tablica.pl
przygarnijzwierzaka.pl
katowice.gumtree.pl
lento.pl
adopcjapsa.pl
adin.pl
oddam-psa.pl
morusek.pl + doadopcji.pl
adoptujemy.pl
pineska.pl
alegratka + naszemiasto
e-zwierzak.pl

edit: [B]ogłoszenia zrobione [/B]

Edited by natie
Posted (edited)

kolejne ogłoszenia: psiaki: [SIZE=5][COLOR=#008000][B]Emanuel (nr 975dd), Kala (nr 725db), Szarik (nr 250db) [/B][/COLOR][/SIZE] zaraz będą miały ogłoszenia na tablica.pl przygarnijzwierzaka.pl katowice.gumtree.pl lento.pl adopcjapsa.pl adin.pl oddam-psa.pl morusek.pl + doadopcji.pl adoptujemy.pl pineska.pl alegratka + naszemiasto e-zwierzak.pl

edit: zrobione

Edited by natie
Posted

hmm co myślicie o tym? Dzwoniła do mnie pani, ta sama co chciała Bakusia, wiec kto czytał watek bakusiowy to wie.
Zobaczyła Teske w gazecie i ją chce.

dla tych co nie wiedzą info wizyty przedadopcyjnej
[QUOTE]Jeśli chodzi o ten dom to rzeczywiście jak zauważyłaś, Pani jest wrażliwa i niezwykle uczuciowa w stosunku do zwierząt. I tym mnie przekonała na wizycie przedadopcyjnej. Długo opowiadała o poprzednich zwierzakach. Obecnie ma z tego co pamiętam 3 koty. Ale wątpliwości miałam spore i długo się zastanawiałam. Do końca nie byłam pewna czy dobrze zdecydowałam. Powód - sytuacja finansowa w tym domu. Na pierwszy rzut oka widać, że się tam nie przelewa. Sama Pani też przyznawała , że jest im ciężko. To prości ludzie ale kochający zwierzęta. Po opowiadaniach o chorobie poprzedniego psa ( również mówiła, że miał zaawansowany nowotwór ) stwierdziłam , że weterynarza mają kiepskiego ale to już nie jej wina.. W mniejszych miejscowościach to jest zawsze problem. Chociaż może też być tak, że wet widząc , że właściciel ma trudną sytuację finansową nie proponuje nawet droższego leczenia czy dokładniejszych badań. Pani, jak na osobę dysponującą skromnymi środkami finansowymi i tak bardzo dba o swoje zwierzaki. Koty regularnie odrobaczane i szczepione co na wsiach jest rzadkością. Jak trzeba to ze zwierzakiem na rowerze jeździła do weterynarza albo brała taxi do sąsiedniej miejscowości do nieco lepszego weta. Samochodu nie mają. Mają syna upośledzonego, nie wiem dokładnie jaka to choroba ale ta Pani nie pracuje . Syn też sympatyczny , kochający zwierzęta, Zidan spał z nim w pokoju. Pani jezdzi codziennie z synem na jakąś terapię zajęciową z tego co pamiętam . Ma też drugiego syna , starszego, pracującego. Mieszkają w małym, skromnym domku z ogrodem. Wokół są domki typu letniskowego, ludzie przyjeżdżają tam tylko na lato. Mówiła , że w zimie tylko oni tam mieszkają. Okolica spokojna, na uboczu, pod samym lasem , dużo fajnych terenów do spacerów. Mówiła , że dużo spacerują i zawsze z psem na smyczy. Dla mnie to miało duże znaczenie bo Zidan nie dowidział i nie dosłyszał. Nie chciałam aby go spuszczali . Ogródek miał jedna wadę, szeroką szparę obok bramki, którą obiecali zabezpieczyć aby psiak nie uciekł.
Myślę , że 17zł miesięcznie to są tak małe koszty , że dadzą radę ale oczywiście trzeba się liczyć z tym, że koszty leczenia mogą wzrosnąć jeśli choroba zacznie postępować. Tez mam psa z chorym sercem , zaczynało się od takich małych kwot a teraz na leki wydaje 300zł miesięcznie.
Podsumowując , miłości zwierzakowi w tym domu nie zabraknie ale z kosztami droższego leczenia będzie problem. Przy chorobach serca faktycznie psiaka trzeba obserwować i reagować, czasem modyfikować leczenie. Czy czegos nie przeoczą.. Tego nikt chyba Ci nie zagwarantuje. Generalnie ciężko jest się przebić w rozmowie z tą Panią bo to straszna gaduła. Ja niektóre rzeczy powtarzałam po kilka razy żeby mieć pewność , że dotarło.[/QUOTE]

Teska na dom czeka 5,5 roku. jest zdrowa aktualnie.
Trzeba by dowieźć do tej pani ją.
Zawozimy?