agumka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 (edited) [quote name='natie']i mam odpowiedź tej pani, że dziś dzwoniła kilka razy pod podany numer ale nikt nie odebrał i że to niepoważne.. no cóż, nie każdy chyba rozumie, że pracownik schroniska ma naprawdę dużo pracy :/[/QUOTE] Ja też czasem dzwonie kilka razy, ale to normalne i jasne że Justyna czy Ania mają mnóstwo pracy z psiakami i papierami, a również z oprowadzaniem ludzi i nie siedzą 24h/dobę przy telefonie ale niektórym trzeba to tłumaczyć WIELKIMI LITERAMI. W ramach rozrywki zapytanie o Bugiego: [IMG]http://przeklej.net/uploads/image/1351102328poczta.jpg[/IMG] Edited October 24, 2012 by agumka Quote
natie Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='agumka']Ja też czasem dzwonie kilka razy, ale to normalne i jasne że Justyna czy Ania mają mnóstwo pracy z psiakami i papierami, a również z oprowadzaniem ludzi i nie siedzą 24h/dobę przy telefonie ale niektórym trzeba to tłumaczyć WIELKIMI LITERAMI. W ramach rozrywki zapytanie o Bugiego: [IMG]http://przeklej.net/uploads/image/1351102328poczta.jpg[/IMG][/QUOTE] heh śmiać się czy płakać? :> hehe chyba bym odpisała: tak, moRZna to skoŻystać ze słownika :D Quote
agumka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Albo wiadomość (e-mail) z wakacji: [IMG]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/550309_121917971294614_1632842702_n.jpg[/IMG] Quote
Justyna_wolontariat Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='agucha007']matko! co za ludzie?![/QUOTE] Ludzie są różni niektórym nie da się nic wytłumaczyć. Co do Ptysia to dzwoni tyle ludzi wybrałam dom w Bielsku Białej jutro ma rodzina po niego przyjechać a jeżeli jej nie będzie to na sobotę jest umówiona druga rodzina tak, że ogłoszenia można chyba usunąć odzew bardzo duży Quote
natie Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='Justyna_wolontariat']Ludzie są różni niektórym nie da się nic wytłumaczyć. Co do Ptysia to dzwoni tyle ludzi wybrałam dom w Bielsku Białej jutro ma rodzina po niego przyjechać a jeżeli jej nie będzie to na sobotę jest umówiona druga rodzina tak, że ogłoszenia można chyba usunąć odzew bardzo duży[/QUOTE] no to usunę, a gdyby nie wyszła adopcja to zrobi się jeszcze raz.. bo ludzie będą dalej pisac i dzwonic i nie dadzą ci żyć:) Quote
agumka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Wiadomość od kolegi z Katowickiego schroniska: [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]"Jakiś czas temu była w Rudzie kobieta, która chciała adoptować od was owczarka lub owczarko podobnego psa, przyjechała podobno kilka razy do niego, a dzień przed tym, jak miała go adoptować, znalazł się poprzedni właściciel. 3 tygodnie temu adoptowała od nas owczarka, choć mieliśmy obawy, zapewniała, że zna rasę, dużo też na ten temat czytała i na pewno sobie poradzi. Mówiła też, że jej 7-letnia córka miała kontakt z psami i się nie boi, też chce psa. Z początku chwaliła, że jest grzeczny, nie szczeka bez sensu na ludzi przechodzących obok domu, w nocy chodzi i sprawdza czy wszyscy domownicy śpią. A tu nagle dzwoni i mówi, że córka już tego psa nie chce, że szczeka na nią, a ona się boi. Tylko, że pies nie szczekał bez powodu, bo to albo mu zabawkę zabrała, albo gwałtownie do niego podeszła... I tak pies od dzisiaj znowu jest w schronisku... Prosiłbym, żebyś ostrzegła innych przed tą kobietą, bo niewykluczone, że wkrótce znowu będzie chciała jakiegoś owczarka lub owczarko podobnego zaadoptować. Nazywa się Małgorzata Bru*****, może się podawać za firmę ATENA. Telefon 504 *** 995."[/FONT][/COLOR] Quote
Justyna_wolontariat Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='agumka']Wiadomość od kolegi z Katowickiego schroniska: [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]"Jakiś czas temu była w Rudzie kobieta, która chciała adoptować od was owczarka lub owczarko podobnego psa, przyjechała podobno kilka razy do niego, a dzień przed tym, jak miała go adoptować, znalazł się poprzedni właściciel. 3 tygodnie temu adoptowała od nas owczarka, choć mieliśmy obawy, zapewniała, że zna rasę, dużo też na ten temat czytała i na pewno sobie poradzi. Mówiła też, że jej 7-letnia córka miała kontakt z psami i się nie boi, też chce psa. Z początku chwaliła, że jest grzeczny, nie szczeka bez sensu na ludzi przechodzących obok domu, w nocy chodzi i sprawdza czy wszyscy domownicy śpią. A tu nagle dzwoni i mówi, że córka już tego psa nie chce, że szczeka na nią, a ona się boi. Tylko, że pies nie szczekał bez powodu, bo to albo mu zabawkę zabrała, albo gwałtownie do niego podeszła... I tak pies od dzisiaj znowu jest w schronisku... Prosiłbym, żebyś ostrzegła innych przed tą kobietą, bo niewykluczone, że wkrótce znowu będzie chciała jakiegoś owczarka lub owczarko podobnego zaadoptować. Nazywa się Małgorzata Bru*****, może się podawać za firmę ATENA. Telefon 504 *** 995."[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Dokładnie to ta sama kobieta z córką która była u nas w schronisku i w efekcie po rozmowach nie dostała zadnego psa. Od nas psa nie dostanie ale warto poinformować schronisko w Bytomiu, Zabrzu i Chorzowie Quote
agumka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='Justyna_wolontariat']Dokładnie to ta sama kobieta z córką która była u nas w schronisku i w efekcie po rozmowach nie dostała zadnego psa. Od nas psa nie dostanie ale warto poinformować schronisko w Bytomiu, Zabrzu i Chorzowie[/QUOTE] napisałam na wątku zabrzańskim, jutro napiszę też na innych wątkach. Quote
agucha007 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 niektórzy ludzie chyba nigdy nie zmądrzeją... ich rozumowanie zatrzymało się na poziomie 6-latków!!!! Quote
natie Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 gazetka DZ kupiona z ciekawości - ogłoszenia piesków widoczne w dodatku Ruda Śląska:) Quote
agumka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Ja też dziś kupiłam DZ i nasze ogłoszenia zajmują pół strony :) Dziś do domu pojechał Pixel ! :loveu: Quote
natie Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 mam pytanie - czy po Ptysia przyjechała ta rodzina z Bielska?? Quote
Mani2000 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 [quote name='natie']gazetka DZ kupiona z ciekawości - ogłoszenia piesków widoczne w dodatku Ruda Śląska:)[/QUOTE] Również widziałam ;) Quote
Monika L Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Nie uciekł moze ze schroniska nie duzy gdzies moze do kolan piesek? Masc bez znakow szczegolnych czarna lub bardzo ciemny braz ,nie stwierdze dokladnie gdyz bardzo mocno padalo a pies byl caly mokry,paleta sie w okolicach wirku kolo szybu Andrzeja,ma prawa lapke w gipsie i rane na glowie,mimo zachety kanapka uciekl mi:( nie mial obrozy wiec nie moglam go od tak poprostu złapac. Obeszlam w ulewie cale osiedle kolo szybu Andrzeja ale nie znalazlam go:( Mimo moich checi i ponad 30minutowego spaceru po blocie i nie tylko pies tak jakby zapadl sie pod ziemie.W miedzy czasie probowalam dodzwonic sie do Fauny lecz bez skutkow,nikt nie odbieral... Czy tam jest jakis specjalny telefon jesli chodzi o interwencje w terenie????Piesek ma krotka siersc i dlugi zawiniety ogonek,szpiczaste uszy,moze ktos juz o nim slyszal?? Jest zimno i mokro a on jest w takim stanie ze niewiem jak dlugo pociagnie jeszcze...:([/FONT][/COLOR] Quote
Justyna_wolontariat Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Monika L'][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Nie uciekł moze ze schroniska nie duzy gdzies moze do kolan piesek? Masc bez znakow szczegolnych czarna lub bardzo ciemny braz ,nie stwierdze dokladnie gdyz bardzo mocno padalo a pies byl caly mokry,paleta sie w okolicach wirku kolo szybu Andrzeja,ma prawa lapke w gipsie i rane na glowie,mimo zachety kanapka uciekl mi:( nie mial obrozy wiec nie moglam go od tak poprostu złapac. Obeszlam w ulewie cale osiedle kolo szybu Andrzeja ale nie znalazlam go:( Mimo moich checi i ponad 30minutowego spaceru po blocie i nie tylko pies tak jakby zapadl sie pod ziemie.W miedzy czasie probowalam dodzwonic sie do Fauny lecz bez skutkow,nikt nie odbieral... Czy tam jest jakis specjalny telefon jesli chodzi o interwencje w terenie????Piesek ma krotka siersc i dlugi zawiniety ogonek,szpiczaste uszy,moze ktos juz o nim slyszal?? Jest zimno i mokro a on jest w takim stanie ze niewiem jak dlugo pociagnie jeszcze...:([/FONT][/COLOR][/QUOTE] Nie uciekł nam zaden psiak. W tym tygodniu domki znalazły::multi: Wili, Ajaks, Żuczka, Fux bez łapki, suczka Koko, suczka Trini nie wiem czy była na wątku, Bolek, Baran, Ptyś, suczka Ruda Domki znalazło też 5 szczeniaczków z ogłoszenia bardzo duży odzew ale doszło kolejnych 6 tak ze ciągle ta sama liczka z ogłoszenia w gazecie poszła do domku też Figa mieszka w domu z ogrodem z huskim. Quote
natie Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Justyna_wolontariat']Nie uciekł nam zaden psiak. W tym tygodniu domki znalazły::multi: Wili, Ajaks, Żuczka, Fux bez łapki, suczka Koko, suczka Trini nie wiem czy była na wątku, Bolek, Baran, Ptyś, suczka Ruda Domki znalazło też 5 szczeniaczków z ogłoszenia bardzo duży odzew ale doszło kolejnych 6 tak ze ciągle ta sama liczka z ogłoszenia w gazecie poszła do domku też Figa mieszka w domu z ogrodem z huskim.[/QUOTE] wow! :) a po Ptysia ci z Bielska jednak przyjechali? :) Quote
Justyna_wolontariat Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Tak Ptyś pojechał do Bielska gdybyśmy mieli tak 50 Ptysiów to każdy miałby domek ludzie się w nim zakochali. Mam jeszcze na jutro umówionych kilka osób po szczeniaczki a nóz okaża się fajni zobaczymy Quote
natie Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Justyna_wolontariat']Tak Ptyś pojechał do Bielska gdybyśmy mieli tak 50 Ptysiów to każdy miałby domek ludzie się w nim zakochali. Mam jeszcze na jutro umówionych kilka osób po szczeniaczki a nóz okaża się fajni zobaczymy[/QUOTE] właśnie wiem, bo ta pani która była rezerwowa ciągle do mnie wczoraj i dzisiaj pisała czy coś wiem o Ptysiu, czy przyjechali po niego.. zaproponowałam jej inne pieski ale nie chce.. chce takiego jak Ptyś :( Quote
agumka Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 (edited) [quote name='Justyna_wolontariat'] W tym tygodniu domki znalazły::multi: Wili, Ajaks, Żuczka, Fux bez łapki, suczka Koko, suczka Trini nie wiem czy była na wątku, Bolek, Baran, Ptyś, suczka Ruda z ogłoszenia w gazecie poszła do domku też Figa mieszka w domu z ogrodem z huskim.[/QUOTE] A Bolek ten z ogłoszenia? Super że Fidze się udało !! A jakieś poza tym telefony były? :) Nie dopisałaś Pixelka :loveu: Edited October 27, 2012 by agumka Quote
Skibka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Ja mam takie pytanko dlaczego w Tesco tylko na święta stoi ten kosz na jedzenie dla psiaków? Przecież jeżeli stał by cały czas taki kosz to zawsze kto by coś kupił dla nich..Ostatnio była promocja na jakąś karmę rodzice chcieli kupić ale mamy dosyć daleko do Rudy a tak można by było wrzucic do kosza.. Czy właściciel Tesco nie wyraża na to zgody? Quote
agucha007 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Skibka']Ja mam takie pytanko dlaczego w Tesco tylko na święta stoi ten kosz na jedzenie dla psiaków? Przecież jeżeli stał by cały czas taki kosz to zawsze kto by coś kupił dla nich..Ostatnio była promocja na jakąś karmę rodzice chcieli kupić ale mamy dosyć daleko do Rudy a tak można by było wrzucic do kosza.. Czy właściciel Tesco nie wyraża na to zgody?[/QUOTE] nie wiem jak to wygląda ze strony formalnej, ale napewno potrzebna jest zgoda i mnóstwo innych papierków: umowy, prośby... a poza tym ochrona musiałaby mieć dodatkową robotę, a wiadomo jak to jest... nie każda firma chce brać na siebie dodatkowe obowiązki bez wynagrodzenia Quote
eliza_sk Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Witam, czy mógłby ktoś pomóc w [B]wizycie przedadopcyjnej w Rudzie Śląskiej.[/B] Mamy czas do weekendu - chodzi o szczeniaka. Quote
Pianka Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 ogłoszenia na piątek zamówione koszt to 119,88. Na następny piątek 9 listopada proponuje Krówke, Jule i moze jakiś staruszek np. Tarzan? Quote
agucha007 Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 [quote name='Pianka']ogłoszenia na piątek zamówione koszt to 119,88. Na następny piątek 9 listopada proponuje Krówke, Jule i moze jakiś staruszek np. Tarzan?[/QUOTE] Jestem ZA :) Dżekusi tej w typie rottweilera...też w przyszłości zamówimy cio? Quote
Recommended Posts