Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To był czas kiedy czekaliśmy na transport do domku Ijo.Rozmowa z Kropką,mogła wyglądać tak,"...dzięki Kropka,że znalazłaś mi domek...." :)

11043161_1609711632577733_69724767712652

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ijo zdrowieje. Ma ogromny apetyt na wszystko (oprócz suchej karmy :D). Polubił siedzenie na fotelu i oglądanie świata za oknem. Zaczął też szczekać ale tylko jak nas nie ma. Lubi kobiety i małe dzieci. Do obcych mężczyzn jest ostrożny. Nie widać tego dobrze bo jest psem niesamowicie opanowanym. Po prostu się cały spina w stresujących sytuacjach, ogranicza ruch. Pierwsza reakcja na aport to była ucieczka. Przykre wspomnienia?

Miał parę epizodów z warczeniem, jeden jak został zbyt energicznie pogłaskany i się przestraszył, a drugi jak dostał skórzaną kość i się podeszło do niego (próbował ją potem zakopać pod kocem :D). Poza tym zero agresji. Miskę z jedzeniem można mu zabierać bez problemu sprzed nosa. Szybko się uczy i domaga biegania na spacerach. Ukradł też kanapkę z kuchni. Po prostu psi pies.

Pozdrawiamy!

• 3 weeks later...
Posted

Ijo zdrowieje. Ma ogromny apetyt na wszystko (oprócz suchej karmy :D). Polubił siedzenie na fotelu i oglądanie świata za oknem. Zaczął też szczekać ale tylko jak nas nie ma. Lubi kobiety i małe dzieci. Do obcych mężczyzn jest ostrożny. Nie widać tego dobrze bo jest psem niesamowicie opanowanym. Po prostu się cały spina w stresujących sytuacjach, ogranicza ruch. Pierwsza reakcja na aport to była ucieczka. Przykre wspomnienia?

Miał parę epizodów z warczeniem, jeden jak został zbyt energicznie pogłaskany i się przestraszył, a drugi jak dostał skórzaną kość i się podeszło do niego (próbował ją potem zakopać pod kocem :D). Poza tym zero agresji. Miskę z jedzeniem można mu zabierać bez problemu sprzed nosa. Szybko się uczy i domaga biegania na spacerach. Ukradł też kanapkę z kuchni. Po prostu psi pies.

Pozdrawiamy!

Moni_ku nie zauważyłam Cię na wątku.Witaj,bardzo mi miło :)

Mam znów zdjęcia od Kropki a ona pewnie od Ciebie no to wrzucam:

11126567_766790036770507_813170186_n.jpg

11084523_766787963437381_1720626000_n.jp

11130613_766790110103833_239009769_n.jpg

Wiem,że ma w jednej łapce zapalenie kości a w drugiej przesunięty staw.Bardzo się cieszę,że lekarz to zdiagnozował,w schronisku nie byłoby to możliwe.Mam nadzieję,że szybko wyzdrowieje. :)

Ten ogród na pagórkach jest CUDNY!!!  :)

Posted

I jeszcze jedno.Ijo ma wciąż duże powodzenie.Ludzie dzwonią i pytają.I to dzięki Ijo inny psiak z naszego schroniska znalazł dom.To Morisek.Marysia też robiła wydarzenie na Fb.

Kiedy państwo zapytali o Ijo,poleciłam Moriska i tak dzięki Ijo,Morisek trafił do cudnego domku :)

• 4 weeks later...
Posted

Cześć dawno temu się zalogowałam i w sumie nie używałam zbyt często.

Ogród to dzieło jeszcze mojej mamy.

Teraz szukam jak Ijo oswoić z obcymi ludzmi i psami.Ludzie mówią ,,jaki kochany" podchodzą z przodu, ręka przed siebie, a Ijo się spina i warczy. Nie lubi obcych, ale tylko jak do niego podchodzą. Jak sam podejdzie to jest ok. Ma limit 3 głaśnięcia dla nowych. Na spacery po mieście zakładam mu miękki kaganiec, bo ludzie nie pytają czy mogą, szczególnie dzieci, a pies to pies ze strachu może warknąć i już pies ,,agresywny". Chociaż Ijo kocha ludzi. Moją rodzinę już wita radośnie. 

• 2 months later...