tayga Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Przepraszam za milczenie... Sprawa odbyła się 18 grudnia. Powołani przez oskarżonego świadkowie tylko mu zaszkodzili! I dobrze!! Bo sprowadził sobie kompanów od kielicha. Żona odmówiła zeznań, pewnie wolała niż nie mówić niż skłamać. Bo gdyby powiedziała prawdę pewnie by oberwała od wariata:puppydog: A prokurator jaki fajny!! Po przemowie końcowej łzy miałam w oczach. Facet - a taki wrażliwy na krzywdę zwierząt;) Odczytanie wyroku było dopiero dzisiaj. Nie jest prawomocny, oprawca ma zamiar się odwołać... Ale wierzę, że sąd nie złagodzi kary. - rok pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem na cztery lata - 1000 złotych na rzecz TOZu - podanie treści wyroku do wiadomości publicznej Myślę, ze to niewspółmierna kara, ale dobre i to! Sąd nie brał pod uwagę śmierci psa, lecz szczególne okrucieństwo jakiego w stosunku do zwierząt dopuścił się Grzegorz Z. Quote
LittleMy Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 no to oby jak najszybciej ta kara zostala wyegzekwowana. Tayga, dzieki za wiesci. masz racje, dobre i to ! Quote
Lemoniada Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Super! A Nuce życzę wspaniałego, kochajacego domu - oby Nowy Rok przyszło jej spędzić juz z własnym człowiekiem:loveu: Quote
tayga Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Zielona Góra zaniedbała wątek... szkoda. Napiszę co wiem... Nuka ma dom, znalazł się po artykule przed świętami w Gazecie Wyborczej. Pojechała na wieś, do domu, jako towarzyszka rodziny. Ma spory teren do biegania. To wszystko czego się dowiedziałam. Quote
tayga Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Mam nadzieje, że dotychczasowa opiekunka Nuki opisze adopcję ze szczegółami. Quote
Lemoniada Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Bardzo prosimy o wieści, a może i fotki? To cudowne, że Nuka znalazła domek, zasługiwała na niego jak nikt:) Ale bannerka nie zdejmę, dopóki opiekunowie nie potwierdzą na 100%. Quote
LittleMy Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 o, jak fajnie ! mam nadzeje, ze Nuka szczesliwa :) Quote
tayga Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 O tym, ze Nuka ma dom gazety nawet piszą;) [url]http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,4859962.html?nltxx=1077891&nltdt=2008-01-23-02-06[/url] Coś Wam opowiem... Ten drań, który męczył Nukę i zamordował jej syna ma znowu dwa psy. To szczeniaki! Jeden wygląda jak owczarek niemiecki i oczywiście wabi sie NUKA, drugi bardziej kundelkowaty. Przecież historia się powtórzy... mioty dwa razy w roku, głód, łańcuchy... CO ROBIĆ????????????????:placz: Quote
medar Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 [quote name='tayga']O tym, ze Nuka ma dom gazety nawet piszą;) [URL]http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,4859962.html?nltxx=1077891&nltdt=2008-01-23-02-06[/URL] Coś Wam opowiem... Ten drań, który męczył Nukę i zamordował jej syna ma znowu dwa psy. To szczeniaki! Jeden wygląda jak owczarek niemiecki i oczywiście wabi sie NUKA, drugi bardziej kundelkowaty. Przecież historia się powtórzy... mioty dwa razy w roku, głód, łańcuchy... CO ROBIĆ????????????????:placz:[/quote] Jak zwykle luka w prawie, nie ma ustawy zabraniającej posiadania zwierząt - pomimo wyroku za znecanie się. Pozostaje być czujnym i obserwować. Gdyby coś było nie tak, daj mi znać. Quote
tayga Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Dziękuję[COLOR=Black] [B]medar [/B];) Wiedziałam, ze na Ciebie mogę liczyć. "Posiadłość" obserwuję, na razie nic nie widzę niepokojącego. Szczeniaki są głównie w mieszkaniu, na dworze bywają sporadycznie. Ale niech tylko stanie im się krzywda!! [U][/U][/COLOR][B][/B] Quote
LittleMy Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 no ale to jest nienormalne! wydaje mi sie, pozniej poszukam, ze mozna prawnie zakazac posiadania zwierzecia. czy mamy czekac, az juz bedzie za pozno...? Quote
Lemoniada Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 To jest naprawdę nienormalne:shake: I co, i do końca życia już tak będzie, w koło Macieju? Oni będą brać psy i katować, Wy będziecie stawać na głowie żeby je uratować, znaleźć domy, a jak się wreszcie po wielu staraniach uda oni już będą mieli następne? I cała walka na nowo? Chyba trzeba będzie znów zainteresować tą sprawą policję, przecież te szumowiny jawnie sobie lekceważą nakaz Sądu! A cierpią niewinne stworzenia. Quote
tayga Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 To na prawdę szumowiny! Bardzo uważają żebym nie widziała psiaków, ale mam okna nad ich podwórkiem. Ma wyrok za szczególne okrucieństwo w traktowaniu zwierząt... więc niech tylko szczeniaki pisną, lub trafią na łańcuch dzwonie na policję. Odwieszą mu karę i jakiś czas będzie spokojniej... Już nie mam siły na takich "ludzi":shake: Quote
Lemoniada Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Nuczko, kochanie, co u Ciebie? Jak Ci jest w nowym domku, dogadałaś się juz z pańciostwem? Quote
andre Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 hej! Ciesze sie bardzo, ze o los Nuki dopytuje az tyle osob. Przekazalem Oli, ktora sprawowala nad nia bezposrednia opieke prosbe o wpis na forum. Co do nastepnych psow, to tak jak pisal Jurek - obserwuj, pisz, a bedziemy wszyscy dzialac. Niestety jest wlasnie tak, ze we wszystkich najgorszych przypadkach sytuacja sie powtarza na ogol... AM Quote
andre Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 hej! dokladne info na temat adopcji Nuki zapodam za Ola jutro lub pojutrze, a tymczasem krotkie info (wczoraj dzwonila akurat jej nowa opiekunka), ze "tak w ogóle są Nuką zachwyceni. Same achy i ochy. Inteligentna, kochana. I jest oczywiście Nusią, a nie Nuką:)" :) AM Quote
Lemoniada Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Super! Czekamy zatem na wieści od Oli. Wiedziałam, że taka śliczna suńka znajdzie w końcu swoją bezpieczną przystań:loveu: Quote
Recommended Posts