Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za milczenie...

Sprawa odbyła się 18 grudnia. Powołani przez oskarżonego świadkowie tylko mu zaszkodzili! I dobrze!! Bo sprowadził sobie kompanów od kielicha. Żona odmówiła zeznań, pewnie wolała niż nie mówić niż skłamać. Bo gdyby powiedziała prawdę pewnie by oberwała od wariata:puppydog:

A prokurator jaki fajny!! Po przemowie końcowej łzy miałam w oczach. Facet - a taki wrażliwy na krzywdę zwierząt;)

Odczytanie wyroku było dopiero dzisiaj.
Nie jest prawomocny, oprawca ma zamiar się odwołać... Ale wierzę, że sąd nie złagodzi kary.

- rok pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem na cztery lata
- 1000 złotych na rzecz TOZu
- podanie treści wyroku do wiadomości publicznej

Myślę, ze to niewspółmierna kara, ale dobre i to!
Sąd nie brał pod uwagę śmierci psa, lecz szczególne okrucieństwo jakiego w stosunku do zwierząt dopuścił się Grzegorz Z.

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zielona Góra zaniedbała wątek... szkoda.
Napiszę co wiem...
Nuka ma dom, znalazł się po artykule przed świętami w Gazecie Wyborczej.
Pojechała na wieś, do domu, jako towarzyszka rodziny. Ma spory teren do biegania.
To wszystko czego się dowiedziałam.

Posted

O tym, ze Nuka ma dom gazety nawet piszą;)

[url]http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,4859962.html?nltxx=1077891&nltdt=2008-01-23-02-06[/url]

Coś Wam opowiem...
Ten drań, który męczył Nukę i zamordował jej syna ma znowu dwa psy. To szczeniaki! Jeden wygląda jak owczarek niemiecki i oczywiście wabi sie NUKA, drugi bardziej kundelkowaty.
Przecież historia się powtórzy... mioty dwa razy w roku, głód, łańcuchy...

CO ROBIĆ????????????????:placz:

Posted

[quote name='tayga']O tym, ze Nuka ma dom gazety nawet piszą;)

[URL]http://miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,4859962.html?nltxx=1077891&nltdt=2008-01-23-02-06[/URL]

Coś Wam opowiem...
Ten drań, który męczył Nukę i zamordował jej syna ma znowu dwa psy. To szczeniaki! Jeden wygląda jak owczarek niemiecki i oczywiście wabi sie NUKA, drugi bardziej kundelkowaty.
Przecież historia się powtórzy... mioty dwa razy w roku, głód, łańcuchy...

CO ROBIĆ????????????????:placz:[/quote]

Jak zwykle luka w prawie, nie ma ustawy zabraniającej posiadania zwierząt - pomimo wyroku za znecanie się. Pozostaje być czujnym i obserwować. Gdyby coś było nie tak, daj mi znać.

Posted

Dziękuję[COLOR=Black] [B]medar [/B];)
Wiedziałam, ze na Ciebie mogę liczyć.
"Posiadłość" obserwuję, na razie nic nie widzę niepokojącego. Szczeniaki są głównie w mieszkaniu, na dworze bywają sporadycznie.
Ale niech tylko stanie im się krzywda!!

[U][/U][/COLOR][B][/B]

Posted

To jest naprawdę nienormalne:shake: I co, i do końca życia już tak będzie, w koło Macieju? Oni będą brać psy i katować, Wy będziecie stawać na głowie żeby je uratować, znaleźć domy, a jak się wreszcie po wielu staraniach uda oni już będą mieli następne? I cała walka na nowo? Chyba trzeba będzie znów zainteresować tą sprawą policję, przecież te szumowiny jawnie sobie lekceważą nakaz Sądu! A cierpią niewinne stworzenia.

Posted

To na prawdę szumowiny!
Bardzo uważają żebym nie widziała psiaków, ale mam okna nad ich podwórkiem.
Ma wyrok za szczególne okrucieństwo w traktowaniu zwierząt... więc niech tylko szczeniaki pisną, lub trafią na łańcuch dzwonie na policję. Odwieszą mu karę i jakiś czas będzie spokojniej...
Już nie mam siły na takich "ludzi":shake:

• 3 weeks later...
Posted

hej!

Ciesze sie bardzo, ze o los Nuki dopytuje az tyle osob. Przekazalem Oli, ktora sprawowala nad nia bezposrednia opieke prosbe o wpis na forum.

Co do nastepnych psow, to tak jak pisal Jurek - obserwuj, pisz, a bedziemy wszyscy dzialac. Niestety jest wlasnie tak, ze we wszystkich najgorszych przypadkach sytuacja sie powtarza na ogol...

AM

Posted

hej!

dokladne info na temat adopcji Nuki zapodam za Ola jutro lub pojutrze, a tymczasem krotkie info (wczoraj dzwonila akurat jej nowa opiekunka), ze "tak w ogóle są Nuką zachwyceni. Same achy i ochy. Inteligentna, kochana. I jest oczywiście Nusią, a nie Nuką:)"

:)

AM