Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trudno uwierzyć, ale to prawda…:placz:
Dziś jadąc do schroniska w Obornikach Wlkp. na trasie w praktycznie w szczerym polu zobaczyłyśmy przywiązanego do drzewa przepięknego ONK-a…:placz:
Bardzo się nas bał, ale po chwili, kiedy zrozumiał, że nie zrobimy mu krzywdy, oswoił się troszkę z nami. Oczywiście zabrałyśmy go ze sobą.
Przez tą krótką chwilę, kiedy jechaliśmy do schroniska, zdążył już się z nami zaprzyjaźnić.
I na miejscu tulił się do nas, dając wyraz nieufności do innych… Choć po bliższym poznaniu, próbował przyjaźnie reagować na innych.
Piesek został w schronisku, dostał oddzielny boks, tak jak dostają go tam Psiaki hotelowane.
W trakcie naszego wywiadu (to mały teren, gdzie większość osób się zna), okazało się, że Bari – bo tak ma na imię, ponoć był wiecznie bity przez swoich właścicieli (to widać, kiedy człowiek zbliża się do niego…) i zamykany w malutkiej łazience. Chcieli go oddać do schroniska, ale najwidoczniej uznali, że przywiązanie do drzewa będzie dla niego lepszym rozwiązaniem…:angryy: :angryy: :angryy:
Nie skomentuję tego, bo nie istnieją słowa, którymi można opisać zachowanie tych zwyrodnialców…:angryy: :angryy: :angryy:
Bari jest przepięknym Psiakiem, który pomimo tragedii, którą przeżył, dość szybko potrafi zaufać człowiekowi, który pokaże mu, że człowiek to nie zawsze zło w postaci silnej ręki…
Po jakimś czasie zaczął nawet na nas skakać z radości!!! :p
Bari był bardzo źle odżywiany, co zobaczycie na zdjęciach. Piękny, wielki Pies, ale bardzo wychudzony…:-(
To jeszcze Dziecie, bo ma dopiero 2 latka. :-(
W związku z tym, że nie było możliwości zabrania go na DT, został w schronisku. Nasze schronisko to wspaniałe miejsce, gdzie bardzo dba się o Psy.
Pomimo wszystko pragnę, aby Bari znalazł swoje miejsce na tej ziemi, gdzie będzie kochany, pieszczony i nigdy więcej nie zazna okrucieństwa od ludzi…
Proszę pomóżmy znaleźć mu swoje szczęście…
Nie mogę przestać o nim myśleć…:placz:

No i zasypię Was zdjęciami…bo mam pełno…

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest przepiekny :) - przez to klapniete uszko wyglada troche zawadiacko :)

Czy Anashar o nim wie? moze mialby chetnego - psinek jest mlody i sliczny :)

Posted

israel napisał(a):
Jest przepiekny :) - przez to klapniete uszko wyglada troche zawadiacko :)

Czy Anashar o nim wie? moze mialby chetnego - psinek jest mlody i sliczny :)

Zgadza się, jest przecudowny...:loveu:
Jeszcze nie miałam możliwości napisania do Anashara, mógłbyś??? ;)
Będę wdzięczna...:loveu:

Posted

Wielkie dzięki Israel...:loveu:

mrowa23 napisał(a):
sliczny maluch, gdzie pooglaszac chlopaka? allegro ma juz? ja moge go porozwieszac po necie jakby co ;)

Allegro mu zrobię Kochana, ale jak mogła byś jeszcze gdzieś...;) :loveu:

Posted

Folen napisał(a):
A na owczarku jest? Jutro moge wstawić, chyba, że ktoś mnie ubiegnie :p

No właśnie nie wiem, czy Israel z Anansharem tego nie zrobią??? :cool3:

Posted

Nie jestem zarejestrowany na forum owczarkow. Moze Anashar jest - ale nie jestem pewien. Anashar ma strone adopcyjna owczarkow.
Jesli nie znajdzie sie nikt kto juz jest zarejestrowany na forum owczarkow - zarejestruje i sie o go zamieszcze - ale zawsze lepiej jak robi to ktos kto ma juz troche postow.