Hakita Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Trudno uwierzyć, ale to prawda…:placz: Dziś jadąc do schroniska w Obornikach Wlkp. na trasie w praktycznie w szczerym polu zobaczyłyśmy przywiązanego do drzewa przepięknego ONK-a…:placz: Bardzo się nas bał, ale po chwili, kiedy zrozumiał, że nie zrobimy mu krzywdy, oswoił się troszkę z nami. Oczywiście zabrałyśmy go ze sobą. Przez tą krótką chwilę, kiedy jechaliśmy do schroniska, zdążył już się z nami zaprzyjaźnić. I na miejscu tulił się do nas, dając wyraz nieufności do innych… Choć po bliższym poznaniu, próbował przyjaźnie reagować na innych. Piesek został w schronisku, dostał oddzielny boks, tak jak dostają go tam Psiaki hotelowane. W trakcie naszego wywiadu (to mały teren, gdzie większość osób się zna), okazało się, że Bari – bo tak ma na imię, ponoć był wiecznie bity przez swoich właścicieli (to widać, kiedy człowiek zbliża się do niego…) i zamykany w malutkiej łazience. Chcieli go oddać do schroniska, ale najwidoczniej uznali, że przywiązanie do drzewa będzie dla niego lepszym rozwiązaniem…:angryy: :angryy: :angryy: Nie skomentuję tego, bo nie istnieją słowa, którymi można opisać zachowanie tych zwyrodnialców…:angryy: :angryy: :angryy: Bari jest przepięknym Psiakiem, który pomimo tragedii, którą przeżył, dość szybko potrafi zaufać człowiekowi, który pokaże mu, że człowiek to nie zawsze zło w postaci silnej ręki… Po jakimś czasie zaczął nawet na nas skakać z radości!!! :p Bari był bardzo źle odżywiany, co zobaczycie na zdjęciach. Piękny, wielki Pies, ale bardzo wychudzony…:-( To jeszcze Dziecie, bo ma dopiero 2 latka. :-( W związku z tym, że nie było możliwości zabrania go na DT, został w schronisku. Nasze schronisko to wspaniałe miejsce, gdzie bardzo dba się o Psy. Pomimo wszystko pragnę, aby Bari znalazł swoje miejsce na tej ziemi, gdzie będzie kochany, pieszczony i nigdy więcej nie zazna okrucieństwa od ludzi… Proszę pomóżmy znaleźć mu swoje szczęście… Nie mogę przestać o nim myśleć…:placz: No i zasypię Was zdjęciami…bo mam pełno… Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Jedno uszko mam klapnięte...;) Ale spójrzcie, jaki jestem piękny...:loveu: Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Piękny prawda??? :loveu: :loveu: :loveu: A tak właśnie zaprzyjaźniłem się z osobami, które mnie zabrały...:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Kto pomoże mi znaleźć wspaniały domek i ukochanego człowieka...??? :cool3: Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Oczywiście zrobię Ślicznemu allegro, ale gdyby ktoś mógł pomóc w innych ogłoszeniach...proszę...:cool3: Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Obiecuję kochany Psiaku, że domek znajdziemy i to najlepszy!!! Quote
israel Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Jest przepiekny :) - przez to klapniete uszko wyglada troche zawadiacko :) Czy Anashar o nim wie? moze mialby chetnego - psinek jest mlody i sliczny :) Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 israel napisał(a):Jest przepiekny :) - przez to klapniete uszko wyglada troche zawadiacko :) Czy Anashar o nim wie? moze mialby chetnego - psinek jest mlody i sliczny :) Zgadza się, jest przecudowny...:loveu: Jeszcze nie miałam możliwości napisania do Anashara, mógłbyś??? ;) Będę wdzięczna...:loveu: Quote
mrowa23 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 sliczny maluch, gdzie pooglaszac chlopaka? allegro ma juz? ja moge go porozwieszac po necie jakby co ;) Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Wielkie dzięki Israel...:loveu: mrowa23 napisał(a):sliczny maluch, gdzie pooglaszac chlopaka? allegro ma juz? ja moge go porozwieszac po necie jakby co ;) Allegro mu zrobię Kochana, ale jak mogła byś jeszcze gdzieś...;) :loveu: Quote
Folen Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 A na owczarku jest? Jutro moge wstawić, chyba, że ktoś mnie ubiegnie :p Quote
Hakita Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Folen napisał(a):A na owczarku jest? Jutro moge wstawić, chyba, że ktoś mnie ubiegnie :p No właśnie nie wiem, czy Israel z Anansharem tego nie zrobią??? :cool3: Quote
mrowa23 Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 to jak zrobisz allegro to ja przekopiuje gdzie bede wiedziala ogloszenie :cool3: Quote
israel Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Nie jestem zarejestrowany na forum owczarkow. Moze Anashar jest - ale nie jestem pewien. Anashar ma strone adopcyjna owczarkow. Jesli nie znajdzie sie nikt kto juz jest zarejestrowany na forum owczarkow - zarejestruje i sie o go zamieszcze - ale zawsze lepiej jak robi to ktos kto ma juz troche postow. Quote
Hakita Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 No to czekam na wieści i z góry dziękuję za pomoc...:loveu: A nasz Ślicznotek niech znajdzie jak najszybciej domek...:loveu: Quote
Folen Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Bari na forum ONkowym - http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=11371&PN=1&TPN=1 Quote
Hakita Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 Folen, bardzo bardzo dziękuję...:loveu: BARI do góry kochany Psiaku!!! Quote
israel Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Na pewno znajdzie nalepszy domek - tymczasem do gory! Quote
Hakita Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 BARI na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=213874124 Niech mu szczęście sprzyja...:loveu: Quote
Folen Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 Banerek z Barim, może ktoś zechce sobie wstawić.. Quote
Recommended Posts