Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='magdabroy']Ma jednego samca ;) Nigdy nie planowała hodowli. Ale trenują agility i chyba z dobrym skutkiem, bo u nich w domu stoi kilka pucharów ;) Ja gustuję w dużych psach, ale Bengi ma w sobie coś :loveu:[/QUOTE]Szetlandy świetnie sprawdzają się w agility :) Dużo ich jest na zawodach. Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']Na pewno Ci się uda, musisz być tylko wytrwała i konsekwentna :)[/QUOTE] takkk:evil_lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']takkk:evil_lol:[/QUOTE]:) [B]Kiss odkrył dziś, że butelka to świetna zabawka :lol:[/B] Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']:) [B]Kiss odkrył dziś, że butelka to świetna zabawka :lol:[/B][/QUOTE] ja raz w domu, jak Cezar był jeszcze gnojkiem, rzuciłam mu butelkę, myślałam, że dom mi rozniesie:evil_lol: tylko na suficie go nie bylo:evil_lol: Quote
darii_iia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']:) [B]Kiss odkrył dziś, że butelka to świetna zabawka :lol:[/B][/QUOTE] Oj, tak. Luka nauczył się już nawet odkręcać nakrętki z butelek...bo woli się bawić gdy jej nie ma. :D Ma to swoje minusy, bo ostatnio zalał kanapę, na której była pełna butelka z wodą. :lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='unikatowydiament']witamy się :) :)[/QUOTE]Witaj :) [quote name='justysiek']ja raz w domu, jak Cezar był jeszcze gnojkiem, rzuciłam mu butelkę, myślałam, że dom mi rozniesie:evil_lol: tylko na suficie go nie bylo:evil_lol:[/QUOTE]Ha ha Kiss też wariuje :D Odpoczywa i zaczyna od nowa:lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='darii_iia']Oj, tak. Luka nauczył się już nawet odkręcać nakrętki z butelek...bo woli się bawić gdy jej nie ma. :D Ma to swoje minusy, bo ostatnio zalał kanapę, na której była pełna butelka z wodą. :lol:[/QUOTE]Butelki pełne z wodą stoją wysoko, więc Kiss nie ma do nich dostępu :) Grzywacze to cwane bestie i w mig uczą się niepotrzebnych rzeczy :D Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']Butelki pełne z wodą stoją wysoko, więc Kiss nie ma do nich dostępu :) Grzywacze to cwane bestie i w mig uczą się niepotrzebnych rzeczy :D[/QUOTE] nie tylko grzywacze:evil_lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']nie tylko grzywacze:evil_lol:[/QUOTE]No na pewno :D Bobik np nie lubi bawić się butelkami, nigdy go nie interesowały. Z resztą on tylko pluszaki lubi :D Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']No na pewno :D Bobik np nie lubi bawić się butelkami, nigdy go nie interesowały. Z resztą on tylko pluszaki lubi :D[/QUOTE] Cezar bawi się wszystkim, nawet swoimi kośćmi:evil_lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']Cezar bawi się wszystkim, nawet swoimi kośćmi:evil_lol:[/QUOTE]Jakimi swoimi kośćmi? :cool3: Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']Jakimi swoimi kośćmi? :cool3:[/QUOTE] takimi gnatami do gryzienia:eviltong: troche pogryzie,a potem przynosi do zabawy:evil_lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']takimi gnatami do gryzienia:eviltong: troche pogryzie,a potem przynosi do zabawy:evil_lol:[/QUOTE] Już teraz rozumiem :eviltong: Moje jak jedzą takie gnaty to brudzą cały dom :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.']Już teraz rozumiem :eviltong: Moje jak jedzą takie gnaty to brudzą cały dom :evil_lol:[/QUOTE] mój je na podworku:evil_lol:a wczesniej jadl na swoim kocyku:diabloti: Quote
Kaaasia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Izabela124.'] Jak oglądam mioty szetlandów to cały czas mam ochotę napisać maila do hodowcy, ze biorę jednego :D[/QUOTE] Widzę, że nie tylko ja mam tak zwichrowaną głowę- tylko że ja na boksery ;) [quote name='Izabela124.'] [B]Kiss odkrył dziś, że butelka to świetna zabawka :lol:[/B][/QUOTE] Tak, butelka to najlepsza zabawka zwłaszcza po 22 :evil_lol: Jak nakręcacie psy na piłki na sznurku, bo Oli to tylko kocha sznurek :roll: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']mój je na podworku:evil_lol:a wczesniej jadl na swoim kocyku:diabloti:[/QUOTE]Ja mieszkam w bloku :diabloti: [quote name='Kaaasia']Widzę, że nie tylko ja mam tak zwichrowaną głowę- tylko że ja na boksery ;) Tak, butelka to najlepsza zabawka zwłaszcza po 22 :evil_lol: Jak nakręcacie psy na piłki na sznurku, bo Oli to tylko kocha sznurek :roll:[/QUOTE]Dobrze, że nie jesteśmy same :D Albo jak ktoś do mnie dzwoni :lol: Pisałam wcześniej Justynie. Baw się/nagradzaj tą piłką tylko przez krótki czas i potem chowaj ją. I tak codziennie. Piłka musi być dla psa najlepszą zabawką, najatrakcyjniejszą. Przy nagradzaniu nią mów do niego czule i z entuzjazmem Quote
Kaaasia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Oli jeszcze lubi zabawę butelką z wodą (ale to na działce) :evil_lol: Mnie chodzi o to żeby on chciał np przeciągać się tą piłką bo dla niego istnieje tylko sznurek :diabloti: a za piłkę mogę trzymać ja :eviltong: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='Kaaasia']Oli jeszcze lubi zabawę butelką z wodą (ale to na działce) :evil_lol: Mnie chodzi o to żeby on chciał np przeciągać się tą piłką bo dla niego istnieje tylko sznurek :diabloti: a za piłkę mogę trzymać ja :eviltong:[/QUOTE] Nie jestem jakiś super szkoleniowcem, więc nie umiem tego w prosty sposób wytłumaczyć :D Tłumaczę Ci tak jakbym sama robiła :) No to nie dawaj mu tego sznurka tylko piłkę. W ogóle nie dawaj mu sznurkiem się bawić Quote
darii_iia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Kaaasia'] Mnie chodzi o to żeby on chciał np przeciągać się tą piłką bo dla niego istnieje tylko sznurek :diabloti: a za piłkę mogę trzymać ja :eviltong:[/QUOTE] Mam ten sam problem. :lol: Piłki bez sznurka uwielbia. Ale jak jest na sznurku, to już woli sznurek albo wgl nie chce się tym bawić. :roll: Mam zamiar wprowadzić, metodę. Że za złapanie piłki, dostanie smaczek. Tak go nauczyłam bawienia się firsbee i powoli zamiast dostawania smaczka za złapanie dysku, szarpię się z nim tym dyskiem, a sprawia mu to dużo radości. ;) Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Kaaasia']Oli jeszcze lubi zabawę butelką z wodą (ale to na działce) :evil_lol: Mnie chodzi o to żeby on chciał np przeciągać się tą piłką bo dla niego istnieje tylko sznurek :diabloti: a za piłkę mogę trzymać ja :eviltong:[/QUOTE] to jak u mnie, nie jestem sama!:evil_lol: Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Dawaj mu smaczka tak jak pisze Daria, najpierw za chociażby przez chwile trzymania piłki w pysku. Potem stopniowo wydłużaj ten czas Quote
Izabela124. Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [B]Zajrzyjcie na bazarek z fajnymi koszulkami (męskie i damskie, różne rozmiary, psie motywy): [/B][url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229756-Klimatyczne-koszulki-i-bluzy-dla-ka%C5%BCdego-pisarza-na-Tomasz%C3%B3w-do-5-sierpnia-20-00[/url] Quote
Kaaasia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='justysiek']to jak u mnie, nie jestem sama!:evil_lol:[/QUOTE] A już myślałam, że tylko mój pies jest upośledzony w tym temacie :evil_lol: Quote
justysiek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='Kaaasia']A już myślałam, że tylko mój pies jest upośledzony w tym temacie :evil_lol:[/QUOTE] mój też:diabloti: Quote
Recommended Posts