Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[url]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7307.jpg[/url] Aaa :loveu:
[url]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7351.jpg[/url] Cudo :loveu:
O tak kolory bardzo ładne, intensywne :)

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='kaskaSz'][URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7322.jpg[/URL] piękna fotka, obrabiane w czymś czy prosto z aparatu? Reszta też mi się bardzo podoba, kolory, itp.[/QUOTE]W picasiejedynie poprawiam kontrast, zmniejszam i czasem nasycam. Nic więcej nie robię, bo nie mam odpowiedniego programu

[quote name='darii_iia']Uwielbiam patrzeć na tą dwójkę. :loveu:[/QUOTE]Ale mieszkać już byś z nimi nie chciała :lol:

[quote name='DomixX'][URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7307.jpg[/URL] Aaa :loveu:
[URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7351.jpg[/URL] Cudo :loveu:
O tak kolory bardzo ładne, intensywne :)[/QUOTE]Heja :)

[quote name='dagaa111'][URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7324.jpg[/URL]
świetnie się ogląda ich gonitwy :loveu:[/QUOTE]A jeszcze lepiej jest na żywo :D

[quote name='Aleksandrossa']Szaleńce :cool3:
Nie wiem czy pytałam- będziecie młodego wystawiać ;)?[/QUOTE]Już go wystawiam :) To jest egzemplarz wystawowy i hodowlany, więc nawet muszę :D

Posted (edited)

[B]Stwierdzam, że Kiss jest niezniszczalny. Poszłam z nim na pierwszą w jego życiu przejażdżkę rowerową. Zachowywał się super. Biegł luzem za mną. Bałam się trochę, że coś mu strzeli i wpadnie pod koła albo mi zwieje a on nic, biegł za mną cały czas. Tylko dwa razy się zatrzymał na siku, bo ja pod górkę jechałam ([/B]:evil_lol:[B]). Boi się biec na smyczy przy rowerze, ale będę z tym pracowała. Bo chcę pojeździć z nim po mieście, bo jak na razie jechaliśmy polną drogą. Na pierwszy raz nie chciałam robić zbyt dużego dystansu (moja słaba forma [/B]:lol:[B]). Ale chyba mogłam trochę dłużej z nim pojeździć, bo w ogóle się nie zmęczył. Teraz maltretuje misia i zaczepia Bobika do zabawy. Nie wiem skąd on bierze energię. Ja czuję się wyczerpana, a on tych ok.5km nie odczuł w ogóle :diabloti:[/B]

Edited by Izabela124.
Posted

[quote name='emdziolek']masz grzywacza? :O Wow :)
Ale nowości.
Pozdrowienia z anglii :)[/QUOTE]
Ano mam grzywunię :loveu: I na jednej się nie skończy :lol:
A co Ty w Anglii robisz? Wywiało Cię tak daleko

Posted

[quote name='Izabela124.'][B]Nie wiem skąd on bierze energię. Ja czuję się wyczerpana, a on tych ok.5km nie odczuł w ogóle :diabloti:[/B][/QUOTE]
Pff czujesz się wyczerpana po 5km, ja ostatnio zrobiłam ok 35 tyle że bez psa:eviltong:

Posted

[quote name='Izabela124.']Ano mam grzywunię :loveu: I na jednej się nie skończy :lol:
A co Ty w Anglii robisz? Wywiało Cię tak daleko[/QUOTE]

a co moge robic w anglii? :P Pracuje, żyje. Billy ma frajde bo tu wszystko dla niego jest nowe i każdy spacer jest niesamowitym przeżyciem dla niego hehe :) Ale ludzie tu mają dziwną mentalność odnośnie swoich pupili. Drażni mnie to.
Skąd u Ciebie pomysł na grzywacza?? :O Kiedys myslałaś o owczarku szetlandzkim :P Ale sie pozmieniało !

Posted

[quote name='Klaudia&Aza']Pff czujesz się wyczerpana po 5km, ja ostatnio zrobiłam ok 35 tyle że bez psa:eviltong:[/QUOTE]Nie jeździłam rok :eviltong: Jutro zrobię dłuższą trasę :lol:

[quote name='emdziolek']a co moge robic w anglii? :P Pracuje, żyje. Billy ma frajde bo tu wszystko dla niego jest nowe i każdy spacer jest niesamowitym przeżyciem dla niego hehe :) Ale ludzie tu mają dziwną mentalność odnośnie swoich pupili. Drażni mnie to.
Skąd u Ciebie pomysł na grzywacza?? :O Kiedys myslałaś o owczarku szetlandzkim :P Ale sie pozmieniało ![/QUOTE]Tak myślałam, że pracujesz :lol: Zabierz mnie do siebie :evil_lol: Billy musi mieć na prawdę radochę. Ale on już musi być wielki, strasznie długo go nie widziałam. A jak tam Vega? Z mamą została?
Czemu mają dziwną mentalność?
Miał być szetland, ale krycie się nie powidło i trafił do mnie grzywacz :lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']

Tak myślałam, że pracujesz :lol: Zabierz mnie do siebie :evil_lol: Billy musi mieć na prawdę radochę. Ale on już musi być wielki, strasznie długo go nie widziałam. A jak tam Vega? Z mamą została?
Czemu mają dziwną mentalność?
Miał być szetland, ale krycie się nie powidło i trafił do mnie grzywacz :lol:[/QUOTE]

Vega miewa sie jak najlepiej i dalej mieszka tam gdzie mieszkała :). Zdrowa ale po sterylce jest gruba jak świnka :P Powoli zaczyna sie starzec wiec juz nie ma tyle energii co dawniej. Teraz 10 minut pobiega i juz do domu chce wracać. Taki leń sie z niej zrobił.

Tutaj w anglii jak sie idzie z psem i widzi sie kogos z drugim psiakiem który sie strasznie cieszy na widok innego psa, to mozna zapomniec ze własciciel pozwoli sie chodziac psom przywitać. Mało kto pozwala psom pobiegac luzem a juz broń boże z drugim psem. Trzymaja te psy całe dnie w domach nie dajac im nawet najmniejszej rozrywki. Dziwaki.
Wiec Billi nie ma za bardzo towarzystwa. Towarzystwo ma tylko wtedy kiedy odwiedzamy moją siostre która ma mieszańca border collie z którą zaczynam trenować frisbee :)

I jak ci sie podobają grzywki?
My mamy zamiar kupic drugiego psiaka za jakis czas i pewnie bedzie to staffik. Ale to jeszcze troche czasu potrwa. Pewnie kupimy w jakiejs polskiej hodowli bo tu oni jacys dziwni są, badan psom nie robią, rozmnazają co popadnie.. masakra.

Posted

[quote name='emdziolek']Vega miewa sie jak najlepiej i dalej mieszka tam gdzie mieszkała :). Zdrowa ale po sterylce jest gruba jak świnka :P Powoli zaczyna sie starzec wiec juz nie ma tyle energii co dawniej. Teraz 10 minut pobiega i juz do domu chce wracać. Taki leń sie z niej zrobił.

Tutaj w anglii jak sie idzie z psem i widzi sie kogos z drugim psiakiem który sie strasznie cieszy na widok innego psa, to mozna zapomniec ze własciciel pozwoli sie chodziac psom przywitać. Mało kto pozwala psom pobiegac luzem a juz broń boże z drugim psem. Trzymaja te psy całe dnie w domach nie dajac im nawet najmniejszej rozrywki. Dziwaki.
Wiec Billi nie ma za bardzo towarzystwa. Towarzystwo ma tylko wtedy kiedy odwiedzamy moją siostre która ma mieszańca border collie z którą zaczynam trenować frisbee :)

I jak ci sie podobają grzywki?
My mamy zamiar kupic drugiego psiaka za jakis czas i pewnie bedzie to staffik. Ale to jeszcze troche czasu potrwa. Pewnie kupimy w jakiejs polskiej hodowli bo tu oni jacys dziwni są, badan psom nie robią, rozmnazają co popadnie.. masakra.[/QUOTE]Bobik też już staruch, ale chociaż bawi się z Kissim :) Ale szybko się męczy.
Na stałe zostajesz w Anglii?
Rzeczywiście dziwni Ci właściciele psów.
Grzywacze bardzo mi się zawsze podobały, super rasa, ale początki są trudne. Już planuję drugiego grzywacza :D
Dobrze, że Billi może pobawić się z psem siostry :) Staffiki fajne psy, dobry wybór :)

Posted

raczej zostaniemy na stałe ale jeszcze zobaczymy.
Ja bym chyba grzywki nie wzieła chodziaż je kooocham. ale do nich trzeba miec cierpliwosc.
Sliczny ten twój maluch. Mam nadzieje ze kiedys go poznam osobiscie.
No staffiki sa super, podoba mi sie ich energicznosc :)
Jakbys chciała zobaczyc fotki billiego to wskocz na mojego fb :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Miał być szetland, ale krycie się nie powidło i trafił do mnie grzywacz :lol:[/QUOTE]
No właśnie, ja zanim odwiedziłam twoją galerię to po avku stwierdziłam że masz szetlanda a tu wchodzę patrzę a tu grzywek:)

Posted

[quote name='emdziolek']raczej zostaniemy na stałe ale jeszcze zobaczymy.
Ja bym chyba grzywki nie wzieła chodziaż je kooocham. ale do nich trzeba miec cierpliwosc.
Sliczny ten twój maluch. Mam nadzieje ze kiedys go poznam osobiscie.
No staffiki sa super, podoba mi sie ich energicznosc :)
Jakbys chciała zobaczyc fotki billiego to wskocz na mojego fb :)[/QUOTE]Jak masz szansę to zostań, w Polsce to masakra, sama chciałabym wyjechać.
Oj trzeba mieć cierpliwość, nie jest to rasa dla każdego. Czasem mam ochotę Kissa oddać albo wywalić przez okno :diabloti: Najgożej było na początku. Teraz jest w miarę normalnym psem i nie sra i nie sika w domu ha ha
Weź mnie zaproś, bo tyle Emilii mi wyskoczyło, że szok ha ha

[quote name='Klaudia&Aza']No właśnie, ja zanim odwiedziłam twoją galerię to po avku stwierdziłam że masz szetlanda a tu wchodzę patrzę a tu grzywek:)[/QUOTE]Bo zawsze marzyłam o szetlandzie i nadal marzę :) Grzywek to taki przypadek ha ha Ale nie żałuję

Posted

[quote name='Izabela124.']Jak masz szansę to zostań, w Polsce to masakra, sama chciałabym wyjechać.
Oj trzeba mieć cierpliwość, nie jest to rasa dla każdego. Czasem mam ochotę Kissa oddać albo wywalić przez okno :diabloti: Najgożej było na początku. Teraz jest w miarę normalnym psem i nie sra i nie sika w domu ha ha
Weź mnie zaproś, bo tyle Emilii mi wyskoczyło, że szok ha ha
[/QUOTE]

Dlatego podziwiam ze sie zdecydowałas na grzywka bo to rasa "ciężka w obsłudze" hehe :diabloti:
My juz po Billim pewnie buldożka już nie weźmiemy. Strasznie skrzywdzona jest ta rasa na chwile obecną. Te psy już ledwo oddychaja maja tak skrócone drogi oddechowe. A szkoda :( Bo rasa cudowna. Ale moim zdaniem jednak głupotą jest hodowac takie psy które później przez całe zycie sie męcza ze wzgledu na ich budowe ciała. Weźmiemy wiec jakis "prototyp" psa :diabloti: Czyli długi pysk, ogon i tłuw w miare normalnej długości.
A może jeszcze kiedyś sie ta rasa " naprawi" bo narazie to masakra jest...

Posted

[quote name='C&B']Grzywki to często przypadki :diabloti:[/QUOTE]Oj tak :cool3:

[quote name='emdziolek']Dlatego podziwiam ze sie zdecydowałas na grzywka bo to rasa "ciężka w obsłudze" hehe :diabloti:
My juz po Billim pewnie buldożka już nie weźmiemy. Strasznie skrzywdzona jest ta rasa na chwile obecną. Te psy już ledwo oddychaja maja tak skrócone drogi oddechowe. A szkoda :( Bo rasa cudowna. Ale moim zdaniem jednak głupotą jest hodowac takie psy które później przez całe zycie sie męcza ze wzgledu na ich budowe ciała. Weźmiemy wiec jakis "prototyp" psa :diabloti: Czyli długi pysk, ogon i tłuw w miare normalnej długości.
A może jeszcze kiedyś sie ta rasa " naprawi" bo narazie to masakra jest...[/QUOTE]Sama siebie podziwiam ha ha Ile ja nerwów przez niego straciłam to tylko ja sama wiem ha ha
Buldożki są cudowne, zawsze chciałam mieć płowego buldożka z hodowli Draczyn, ale Pani Krysia nie żyje od paru lat, ale jej hodowla nadal jest kontynuowana
Wątpię żeby ta rasa jeszcze się naprawiła

Posted

ale dumny ze swojego ogonka :)
[url]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7300.jpg[/url]

Bobiś ma śliczny portrecik :)
[url]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7307.jpg[/url]

Posted

[quote name='Alicja']ale dumny ze swojego ogonka :)
[URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7300.jpg[/URL]

Bobiś ma śliczny portrecik :)
[URL]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobik/IMG_7307.jpg[/URL][/QUOTE]Bobik to idealny pies dla fotografa, bo chętnie pozuje :)

Posted

[quote name='Alicja']ja też wrzuciłam kilka , niekoniecznie udanych i idę spać :)[/QUOTE]Dla mnie fotki nie muszą być idealne :D Ważne żeby były różne sytuacje udokumentowane i później żebym mogła wspominać. Dobranoc :)

Posted

[quote name='Milena9']Witam ;)
Świetne te foty :)[/QUOTE]Witaj :)

[quote name='Klaudia&Aza']Dzień dobry Pani profesor:diabloti: jak mija popołudnie?:D[/QUOTE]Popołudnie strasznie upalne i nic nie chce mi się robić :lol: