Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kalyna']A biegał i wsio znosił jak miał iść spać? tzn. był wybiegany i wybawiony, najedzony, wyszczany itp. Miał tylko spać...
ja leżałam i patrzyłam na niego to leżał..mi się oko zamknęło na chwilkę i gnojek rozkręcił imprezę.
Łącznie z wyciąganiem z szafki żarówek w pudełku i noszenie po domu, szczekanie na piszczącą zabawkę,roznoszenie śmieci po domu w tym obierek, bieganie w około stołu, wchodzenie do miski z wodą, ciągnięcie dywanów..
A na dworze to jak się rozkręcił to Sonia i Ciapek od niego uciekały do mnie, bo miały go dość.. a jakie były szczęśliwe jak mały był zamknięty... :evil_lol:

no to się wyżaliłam..

Także ten, tego ja mam szczeniaków dość.. wolałabym S i C razem wziętych w szczenięctwie niż samego, jednego G :diabloti: ale mimo to jeśli za parę lat będę mieć psa to też tylko szczeniaka... i to też po części jak G...ale mamy klateczkę to jakoś łatwiej jest..[/QUOTE]Ha ha to miałas z G przeboje :D Powiem Ci, że Kiss do tej pory ma problem z wyciszeniem. Jak jest czynnik, który bardzo go rozprasza to nie zaśnie. Byłam z nim przed wystawą w Kielcach u znajomej i pech chciał, że jej suka miała cieczkę. Kiss przez dwa dni nic nie jadł i prawie w ogóle nie spał. Spał tylko w busie jadąc na wystawę jak nie było tej suki. Już wiem, że jak kiedyś będę miała sukę to wczasie cieczki, któreś z nich będzie musiało przez ten czas mieszkać u kogoś innego, bo Kiss strasznie fiksuje. Mam ciotkę, która ma shih-tzu. Przyszła do nas raz z suką w cieczce, bo zapomniała, że mamy psa niewykastrowanego. To był koszmar. Musiałam sukę zamknąć na balkonie, bo nie dało się wytrzymać (balkon był zabudowany). teraz jak ciocia przychodzi to Kiss wariuje, bo ma z nią skojarzenie z tą suką w cieczce ha ha i jak ja widzi to dosłownie go roznosi. Jego misja życiowa to krycie ha ha Może nie jeść, nie spać, nie pić tylko kryć. Jak był mały ciężko u niego było ze spaniem, spał tylko jak ja spałam ha ha teraz też czasem tak ma, chociaż jak jestem w domu to potrafi zasnąć, gorzej jak mnie nie ma. On ma ciężki charakter, ale wiem, że to moja wina, bo za bardzo go od siebie uzależniłam. Ale wszystko jest do wypracowania, trzeba tylko czasu.
[quote name='Ty$ka']Jednak nie taki miniaturki jak mi się wydawało :P A tu neispodzianka nawet mogą mieć 33cm w kłębie, jak mój ma 38 8)
Druga za to to całkowite jej przeciwieństwo, no ale cóż ;)[/QUOTE]Ha ha większość ma więcej niż 33cm, szczególnie psy :D
No nie ma dwojga takich samych ludzi :)

• Replies 32.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Izabela124.

14000

• taxelina

1144

• Sweet

996

• agaciaaa

802

Posted

[quote name='Ty$ka']W takim razie ja chcę grzywka :loveu:[/QUOTE]Do 38cm to na pewno nie dochodzą, ale 34-35cm na pewno :) Niedługo wszyscy na dogo będą mieć grzywacze :evil_lol: A tak serio to te dwa co pokazywałam są do wzięcia :cool3:

Posted

To Gandi robił jak mieszkał w domu, czyli zaraz po przyjeździe od hodowcy...
potem było tylko gorzej.. choć te żarówki to nosił jak miał ponad 6 miesięcy..
W kojcu to śpi, ale dom=impreza... wszystko go rozprasza. bo wszystko można nosić, targać, przeciągać, gryźć.. są różne fajne zapachy i zakamarki. S. w domu się położy i leży, albo śpi.. czasami się przejdzie napić wody i to wszystko... Ale nie G., to widać jak go roznosi.
choć w Sylwka go zmiotło i chwilę spał bez klatki. Ale ja go na cały dzień z S. wypuściłam.. i ciągle biegały, potem ze mną się bawił...

Ostatnio i tak lepiej jest z wyciszeniem, ale tak samo szybko nakręca się na wsio. Będzie jak taka sierotka siedział,a pokaż mu zabawkę to :mdleje:

On jak miał 4-5 miesięcy i na szkoleniu była suka w cieczce to nie mogłam dać sobie z nim rady.. Szkoleniowiec się śmiał, że szybko zorientował się o co chodzi...

Ale Ciapek tak samo reaguje na sukę w cieczce jak Twój Kiss. Gandzika nawet nie chcę sprawdzać, bo zwariuję....
także łączę się w bólu...

U mnie Grzywacz nie miałby życia.. Ciapka mi szkoda, jak nim kulają, a Grzywki wydają mi się, że są dekilatniejszej budowy...

Posted

[quote name='kalyna']To Gandi robił jak mieszkał w domu, czyli zaraz po przyjeździe od hodowcy...
potem było tylko gorzej.. choć te żarówki to nosił jak miał ponad 6 miesięcy..
W kojcu to śpi, ale dom=impreza... wszystko go rozprasza. bo wszystko można nosić, targać, przeciągać, gryźć.. są różne fajne zapachy i zakamarki. S. w domu się położy i leży, albo śpi.. czasami się przejdzie napić wody i to wszystko... Ale nie G., to widać jak go roznosi.
choć w Sylwka go zmiotło i chwilę spał bez klatki. Ale ja go na cały dzień z S. wypuściłam.. i ciągle biegały, potem ze mną się bawił...

Ostatnio i tak lepiej jest z wyciszeniem, ale tak samo szybko nakręca się na wsio. Będzie jak taka sierotka siedział,a pokaż mu zabawkę to :mdleje:

On jak miał 4-5 miesięcy i na szkoleniu była suka w cieczce to nie mogłam dać sobie z nim rady.. Szkoleniowiec się śmiał, że szybko zorientował się o co chodzi...

Ale Ciapek tak samo reaguje na sukę w cieczce jak Twój Kiss. Gandzika nawet nie chcę sprawdzać, bo zwariuję....
także łączę się w bólu...

U mnie Grzywacz nie miałby życia.. Ciapka mi szkoda, jak nim kulają, a Grzywki wydają mi się, że są dekilatniejszej budowy...[/QUOTE]
U Ciebie inna sytuacja, bo psy mieszkają pół na dworze. Ghandi na pewno jeszcze się zmieni, bo jest młodziakiem. Kiss na szczęście sam potrafi bawić się zabawkami, podrzuca sobie, turla. Ale co jakiś czas przyjdzie do mnie, trąci mnie nosem, zabawką żebym na niego zwróciła uwagę. Ale muszę być wtedy twarda, bo jak nad nim się użalę to nie da mi spokoju ha ha Kiss też szybko zaczął reagować na cieczki. W wieku chyba 4 miesięcy chciał gwałcić swoją babcię w cieczce [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG] Grzywacze przy owczarkach na pewno są baaaardzo delikatnej budowy. Ale jeśli Twoje psy potrafią dostosować się w zabawie do danego psa (jego wielkości/wieku) to nić nie stoi na przeszkodzie byś miała grzywacza [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Gorzej jak jest inaczej

Posted

[quote name='Izabela124.']Hejka :) Jak mnie zaprosisz :D A tak serio to nie wiem[/QUOTE]

No właśnie zapraszam.. mam ostatnio sporo wolnego czasu :lol: Tylko od razu mówię, że łóżko ciągle mamy jedno :eviltong:

Posted

[quote name='agaciaaa']No właśnie zapraszam.. mam ostatnio sporo wolnego czasu :lol: Tylko od razu mówię, że łóżko ciągle mamy jedno :eviltong:[/QUOTE]
Nie mam nic przeciwko spaniu we trójkę :lol: W tygodniu masz wolne czy tylko weekendy? :razz: A zapraszasz mnie z psami? :evil_lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie mam nic przeciwko spaniu we trójkę :lol: W tygodniu masz wolne czy tylko weekendy? :razz: A zapraszasz mnie z psami? :evil_lol:[/QUOTE]

Ja też i Mariusz też, chociaż chyba wolałby we czwórkę, bo powiedział, że masz wziąć ze sobą Karolinę hahahaha :lol:
Ciągle mam wolne, ale w weekendy jestem w S-ce, więc zapraszam w tygodniu. Oczywiscie, że z psami :)

Posted

[quote name='agaciaaa']Ja też i Mariusz też, chociaż chyba wolałby we czwórkę, bo powiedział, że masz wziąć ze sobą Karolinę hahahaha :lol:
Ciągle mam wolne, ale w weekendy jestem w S-ce, więc zapraszam w tygodniu. Oczywiscie, że z psami :)[/QUOTE]Buhahaha czworokąty go kręcą? No nieźle :lol: Karolina zajęta i nawet do mnie nie ma czasu przyjechać. To przyjadę w tygodniu, ale w lutym mi najbardziej pasuje :D Może być na początku. A jak Tobie? Na szczęście jeszcze pociągi kursują z Suwałk do Białego to przyjadę z psami ha ha Ale nie wiem czy wiesz, że chcą zlikwidować te połączenia. Żal normalnie. To jeszcze Izkę Buenosową zaproś :D

Posted

[quote name='Izabela124.']Buhahaha czworokąty go kręcą? No nieźle :lol: Karolina zajęta i nawet do mnie nie ma czasu przyjechać. To przyjadę w tygodniu, ale w lutym mi najbardziej pasuje :D Może być na początku. A jak Tobie? Na szczęście jeszcze pociągi kursują z Suwałk do Białego to przyjadę z psami ha ha Ale nie wiem czy wiesz, że chcą zlikwidować te połączenia. Żal normalnie. To jeszcze Izkę Buenosową zaproś :D[/QUOTE]

Nie no czwórka w tym łózku to już przegięcie :eviltong: A czemu dopiero w lutym? Jak nie znajdę roboty, to spoko ;)
Ooo niezle a czemu?? Mało osób jeździ?
Iza u mnie bywa, spokojnie, i ją zaprosimy na winko jak cos ;)

Posted

[quote name='agaciaaa']Nie no czwórka w tym łózku to już przegięcie :eviltong: A czemu dopiero w lutym? Jak nie znajdę roboty, to spoko ;)
Ooo niezle a czemu?? Mało osób jeździ?
Iza u mnie bywa, spokojnie, i ją zaprosimy na winko jak cos ;)[/QUOTE]
22 będę w Białym, więc w sumie mogłabym zostać na dwa dni :) Bo w piątek albo sobotę jadę do Wawy, Kiss ma wystawę w niedzielę w Głogowie.
Właśnie bardzo dużo ludzi jeździ, ale chcą Suwalszczyznę odciąć od reszty Polski :(

Posted

[quote name='Izabela124.']22 będę w Białym, więc w sumie mogłabym zostać na dwa dni :) Bo w piątek albo sobotę jadę do Wawy, Kiss ma wystawę w niedzielę w Głogowie.
Właśnie bardzo dużo ludzi jeździ, ale chcą Suwalszczyznę odciąć od reszty Polski :([/QUOTE]

A co Ty będziesz robić w Białym?? :cool3: o widzisz to byłaby okazja, żeby zostać :p
No tak mi się wydawało, bo zwykle tam tłumy widzę. Ale ktos miał pomysł genialny :shake:

[quote name='Iza.']Bywa, bywa, ostatnio aż za często [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/diablotin.gif[/IMG][/QUOTE]

Nieprawda, już tęsknimy :loveu: :lol:

Posted

[quote name='agaciaaa']A co Ty będziesz robić w Białym?? :cool3: o widzisz to byłaby okazja, żeby zostać :p
No tak mi się wydawało, bo zwykle tam tłumy widzę. Ale ktos miał pomysł genialny :shake:

Nieprawda, już tęsknimy :loveu: :lol:[/QUOTE]

do lekarza jedzie :P

do poniedziałku już blisko :D haha

Posted

[quote name='Iza.']do lekarza jedzie :P

do poniedziałku już blisko :D haha[/QUOTE]

Ale do Białego, czy w bliską okolicę, do specjalisty....?? :diabloti:

Już odliczam godziny :grins:

Posted

[quote name='agaciaaa']Ale do Białego, czy w bliską okolicę, do specjalisty....?? :diabloti:

Już odliczam godziny :grins:[/QUOTE]

wiesz tam w okolicy, u nas najlepsi specjaliści w tej dziedzinie :razz:

och jak słodko :loveu: ja to minutki odliczam!! <3 :diabloti:

Posted

[quote name='Iza.']Bywa, bywa, ostatnio aż za często :diabloti:[/QUOTE]

[quote name='agaciaaa']A co Ty będziesz robić w Białym?? :cool3: o widzisz to byłaby okazja, żeby zostać :p

Nieprawda, już tęsknimy :loveu: :lol:[/QUOTE]

[quote name='Iza.']do lekarza jedzie :P

do poniedziałku już blisko :D haha[/QUOTE]

[quote name='agaciaaa']Ale do Białego, czy w bliską okolicę, do specjalisty....?? :diabloti:

Już odliczam godziny :grins:[/QUOTE]

[quote name='Iza.']wiesz tam w okolicy, u nas najlepsi specjaliści w tej dziedzinie :razz:

och jak słodko :loveu: ja to minutki odliczam!! <3 :diabloti:[/QUOTE]Podłe bitch z was :diabloti: Jadę do lekarza do Białegostoku a nie do Choroszczy :eviltong: i To nawet z rodzicem, więc miałabym do Ciebie Agatko darmowy dojazd ha ha To będziesz mnie witała 22 w swych pięknych progach? Tylko wyślij mi swój adres, bo nie pamiętam :P Ale wiem jak dojechać od dworca :eviltong:
Wy obie za często się widujecie :eviltong:

Posted

[quote name='Iza.']wiesz tam w okolicy, u nas najlepsi specjaliści w tej dziedzinie :razz:

och jak słodko :loveu: ja to minutki odliczam!! <3 :diabloti:[/QUOTE]

Dlatego właśnie pytam :) to na pewno TAM Iza jedzie.

No też miałam napisać minuty, ale do tylu to liczyć nie umiem :evil_lol:

Czy ja ostatnio przypadkiem Ci nie mówiłam, że nigdy jeszcze pizzy nie robiłam? Bo wczoraj był właśnie mój pierwszy raz :p i wyszła pyyyycha!

Posted

[quote name='agaciaaa']Dlatego właśnie pytam :) to na pewno TAM Iza jedzie.

No też miałam napisać minuty, ale do tylu to liczyć nie umiem :evil_lol:

Czy ja ostatnio przypadkiem Ci nie mówiłam, że nigdy jeszcze pizzy nie robiłam? Bo wczoraj był właśnie mój pierwszy raz :p i wyszła pyyyycha![/QUOTE]

Tak tak, tam :razz:

Ja też, ale użyje kalkulatora :D

A z czym ta pizaa ? i Gratulacje że wyszła! :cool3:
Ej to ja tez wpadam 22 w takim razie :razz: Zrobimy lasagne, Agata kupisz mięso a ja resztę :P

Posted

[quote name='Izabela124.']Podłe bitch z was :diabloti: Jadę do lekarza do Białegostoku a nie do Choroszczy :eviltong: i To nawet z rodzicem, więc miałabym do Ciebie Agatko darmowy dojazd ha ha To będziesz mnie witała 22 w swych pięknych progach? Tylko wyślij mi swój adres, bo nie pamiętam :P Ale wiem jak dojechać od dworca :eviltong:
Wy obie za często się widujecie :eviltong:[/QUOTE]

Jaaasne jasne :p spoko, nie wstydź się, nikomu nie powiemy. Adresik smskiem wyślę, bo jeszcze bym miała niespodziewanych gości jakbym publicznie napisała :diabloti: klatka naprzeciwko śmietnika :lol: ale mam nadzieję, że z kundlami przybędziesz? :cool3:

To tylko ostatnio tak wyszło :eviltong: choć ja nie mam nic przeciwko regularności takich spotkań :p

[quote name='Iza.']Tak tak, tam :razz:

Ja też, ale użyje kalkulatora :-D

A z czym ta pizaa ? i Gratulacje że wyszła! :cool3:
Ej to ja tez wpadam 22 w takim razie :razz: Zrobimy lasagne, Agata kupisz mięso a ja resztę :P[/QUOTE]

Hahaha to spędzisz weekend z kalkulatorem :lol:

Aaaa to ja własnie o lazanii mówiłam, a nie pizzy! Ale z pizzą też był pierwszy raz, to nie zaszkodzi się pochwalić :lol: z cebulką, pieczarkami, szynką, papryką no i serem :p
A możesz 22? Jak tak to suuper :p dobra a ile tego mięsa?

[quote name='Izabela124.']To ja kupię tanie wino ha ha[/QUOTE]

Ja zwykle pijam w okolicach 10 zł, także spoko, nie wybrzydzam :lol: