ewatonieja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 poczytałam troche ich forum,rzeczywiście deklaruja wsparcie finansowe,rozważali możliwośc operacji w luksemburgu, Szwajcarii :p oni tez maja problemy ze znalezieniem osoby piszącej,mówiącej po polsku i angielsku :)) tez się martwili obciętym ogonem ;) Quote
Ada-jeje Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Niemiecka Fudacja rottkow wyraznie pyta o stosunek agresywnosci naszego rottka do innych zwierzat bo na dzien dzisiejszy nie maja dla niego zadnego DT czyli bedzie przylaczony do stada. Nie mam pojecie jak wygladaja schroniska w Szwecji co oni maja na mysli mowiac o stadzie. Oprocz tego jest tam rowniez mowa o jeszcze jednym rottku ktory tez ma przyjechac z Polski i zamierzaja ten transport polaczyc do Niemiec i dalej maja w planie wyslac ich samolotem do Szwecji. Quote
Diana S Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='ewatonieja']poczytałam troche ich forum,rzeczywiście deklaruja wsparcie finansowe,rozważali możliwośc operacji w luksemburgu, Szwajcarii :p oni tez maja problemy ze znalezieniem osoby piszącej,mówiącej po polsku i angielsku :)) tez się martwili obciętym ogonem ;)[/quote] dlaczego martwili sie obcietym ogonem? Co z jego operacja? Quote
Ada-jeje Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Niemiecka Fundacja martwi sie obcietym ogonem bo w Szwecji to jest niedopuszczalne, i nie ma to znaczenia ze jest to pies z innego kraju,gdyby mial obciety ogon nie moglby byc wyadoptowany do Szwecji. Quote
Diana S Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Rozumiem.. a nie moga wziac pod uwage ze to inny kraj i obyczaj? ze u nas kiedys obcinali ogony?... kurcze nie moze byc ze jego ogon by go zdyskwalifikowal na raj na ziemi... Quote
ewatonieja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 no to Szwecja wchodzi w gre czy Szwajcaria? :cool3: Quote
daisy Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Ada-jeje']Niemiecka Fundacja martwi sie obcietym ogonem bo w Szwecji to jest niedopuszczalne, i nie ma to znaczenia ze jest to pies z innego kraju,gdyby mial obciety ogon nie moglby byc wyadoptowany do Szwecji.[/quote] Pisza o domu tymczasowym w Szwajcarii .......nie w Szwecji ;) Quote
Izunia86 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ale to chyba i tak nie tak wazne bo : [quote name='Moriaaa']Rottek nie ma ciętego ogona ani uszu.[/quote] Wiec kwestia ciec nie ma znaczenia ,uff :cool3: Quote
daisy Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Moriaaa'][B]Boże cioteczki przepraszam....DT jest w Szwajcarii..ja nieprzytomna jestem:shake:[/B] [B]Czy ktoś wie jakie muszą być formalności do wyjazdu psa do Szwajcarii??[/B][/quote] dla przypomnienia Quote
Ada-jeje Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Faktycznie chodzi o Szwajcarie a nie o Szwecje jak pisalam wczesniej.PRZEPRASZAM Quote
Cangurotto Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Ulaa']Szwajcaria :loveu: a nie znaleźliby się tam chętni do adopcji mnie? :p To cudowny kraj pod względem stosunku do zwierząt. Znajoma opowiadała mi, jak była u rodziny męża, na zwyczajnej szwajcarskiej wsi, żadne tam agroturystyki. Krowy wyczesane, każda miała tabliczkę z imieniem, medale z wystaw (bo tam to powszechne hobby na wsi!), dzwonek ręcznie robiony. Wszystko było piękne, zadbane, zwierzaki dopieszczone. To była ZWYKŁA wieś, nie na pokaz (wizyta także była niezapowiedziana). Zresztą widać też w internecie na stronach hodowli psów: u nich program wczesnej socjalizacji szczeniąt to norma! Ale czyw innym kraju możnaby wyhodować takie psy jak berneńczyki, które żywią się miłością na równi z jedzeniem? :loveu: Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale wysłanie psiaka do Szwajcarii wróży mu cudowną przyszłość (tfu tfu) :loveu:[/quote] Faktycznie :/ [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74469[/URL] Quote
ewatonieja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 cudownie prawda? a z takiego Rottka ... jednak adopcje pilotowane przez Fundacje nie sa chyba zagrożone takim finałem? Quote
Ulaa Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='Cangurotto']Faktycznie :/ [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74469[/URL][/quote] TYPOWE. Pochwal coś lub kogoś, a od razu znajdzie się ktoś, kto skrytykuje. Pisząc posta, wiedziałam, że ktoś odpowie "w nieprawda bo..." Proponuję osobiście jechać i zobaczyć jak tam traktują zwierzęta, a potem porównać to z realiami polski i z tego wyciągać wnioski, a nie z 1 strony internetowej. Quote
Ada-jeje Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Na tym swiecie juz niczego nie mozna byc pewnym.A swoja droga to dlaczego niemieckiej Fundacji tak bardzo zalezy na wyadoptowaniu rottkow do Szwajcari, przeciez to niemiecka rasa a oni sa bardzo wrazliwi na psy ras niemieckich, dlatego mozemy wierzyc ze nic zlego nie spotka nasze psy. Quote
Cangurotto Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='Ulaa']TYPOWE. Pochwal coś lub kogoś, a od razu znajdzie się ktoś, kto skrytykuje. Pisząc posta, wiedziałam, że ktoś odpowie "w nieprawda bo..." Proponuję osobiście jechać i zobaczyć jak tam traktują zwierzęta, a potem porównać to z realiami polski i z tego wyciągać wnioski, a nie z 1 strony internetowej.[/quote] :thumbs: jutro wykupie wycieczke :p P.S. nic nie skrytykowalam podalam tylko link i przede wszystkim nie porownalam z tym co sie wyprawia w Polsce pozdrawiam Quote
Ulaa Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='Cangurotto']:thumbs: jutro wykupie wycieczke :p pozdrawiam[/quote] zabierz mnie, zabierz!! :multi: [SIZE=1]sorry za offa w wątku rottka :oops:[/SIZE] Quote
Cangurotto Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='Ulaa']zabierz mnie, zabierz!! :multi: [SIZE=1]sorry za offa w wątku rottka :oops:[/SIZE][/quote] Ok. Kto dolaczy? [SIZE=1]rowniez przepraszam za offa :ices_bla: [/SIZE] Quote
Betbet Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 to ja powrócę do wątku przewodniego. strasznie jestem niecierpliwa...co tam z naszym rpzyjacielem sie wyjaśni...gdzie w koncu powedruje i jak szybko uda sie go operować! Quote
Diana S Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='Betbet']to ja powrócę do wątku przewodniego. strasznie jestem niecierpliwa...co tam z naszym rpzyjacielem sie wyjaśni...gdzie w koncu powedruje i jak szybko uda sie go operować![/quote] wlasnie jak z Rottkiem? kiedy ponawiam ma miec zabieg? Quote
jola od jadzi Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Rottek dopiero w poniedziałek jedzie do dr Garncarza na umówioną wizytę więc trzymajcie kciuki,żeby wszystko poszło dobrze Quote
t_kasiek Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 jejku....jaki biedaczek....ale jak to wogóle możliwe ??? takie smutne, biedne te oczęta :( Quote
Diana S Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 [quote name='jola od jadzi'] trzymajcie kciuki,żeby wszystko poszło dobrze[/quote] trzymam i to bardzo moooccccnnnnoooo :thumbs::thumbs::thumbs::laugh2_2: Quote
dogoholiczka Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 [quote name='Osiolek']Moriaaa, jeszcze jedno o Szwecji - tu wizyty u weta sa koszmarnie drogie, w zwiazku z czym wszystkie psy sie ubezpiecza od kosztow weterynaryjnych. Dowcip polega na tym, ze choroba ktora byla przed podpisaniem ubezpieczenia nie podlega mu, czyli wlasciciel musi placic za to sam. [/quote] [COLOR=blue]Podpisuje sie pod slowami "Osiolka" Mieszkalam w Szwecji, mam tam rodzine i przyjaciol + Milka(avatar) jest Svenska flicka:lol: Trzeba naprawde byc baaardzo czujnym w temacie "rottek"[/COLOR] P.S. Betbet, przelew z licytacji poszedl dopiero w piatek - mama byla zawalona w pracy - kontrola z ZUS'u:angryy: Quote
Angel_ Posted July 15, 2007 Posted July 15, 2007 Biedne pisko :( Mam ogromną słabość do rottków :( Trzymam mocno za niego kciuki! Quote
Moriaaa Posted July 16, 2007 Author Posted July 16, 2007 [B]Dogoholiczka..pies ma tymczas w Szwajcarii..już to trzeci raz pisze.[/B] Quote
Recommended Posts