Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie!

Witam wszystkich dogowiczów w imieniu swoim i Dakoty.
Dzisiaj mielismy okazję uczestniczyć w zawodach chartów za "zającem".Było suuuuuuuuuper i mimo tego, ze jechaliśmy z Białegostoku, było warto.
Najpierw obserwowalismy biegi chartów. My may rhodesiankę nawiedzoną na gonienie za zajacen, ale zywym. Nie wiedzielismy, czy Dakota załapie.
I stało się , pobiegła jak burza, nie spuszczając z oka zająca. Nawet musieliśmy prosić o zwiększenie tempa. Bo szczerze mówiąc ona jest bardzo szybka/ gania 50 km/h. Pani Ania od afganów powiedziała, ze była super. Szczerze mówiąc, to biła na głowę wiele chartów.
Szkoda,ze u nas nie ma takich mozliwości . Będę namawiać męża żeby zrobił coś w tym kierunku. To świetna zabawa dla nas i dla psaprzede wszystkim.
Warto było!!
P.Aniu, dziękujemy za mozliwość uczestnictwa i na pewno skorzystamy jeszcze z Waszej uprzejmości.
A charty to piękne psy, choć my wolimy rodki.
Małgorzata z Dakotą

Posted

Gratulacje dla Dakoty :loveu:

Dakar spisal sie gorzej, aczkolwiek i tak przeszedl moje oczekiwania, bo pogonil za zajaczkiem na pierwszej dlugiej prostej, ale gdy zorientowal sie, ze jest z folii .... zapal mu minal.

To bardzo milo ze strony organizatorow, ze pozwolili nam sprawdzic nasze psy. Dziekujemy :happy1:

Z prawdziwa przyjemnoscia ogladalam tez charty roznych ras i ich pasje do wyscigow. Swietnie spisala sie tez pewna weimarka .... :)

Posted

Ja rowniez gratuluje i zazdroszcze!
Kiedys bylam z Pomiechowku z Kenia, ktora zapluwala sie za kazdym razem jak jej "zajac" przelatywal kolo nosa....
Niestety impreza sporo sie przeciagala, ja bylam z mala Pajo i kolo 20 musialam sie poddac....

Jesli tylko bede kiedys w poblizu jakiegos treningu to chetnie bym sprobowala.

Malgosiu, a puszczacie Dakote za/przed autem?
Pytam, bo Kenia to uwielbia, jak tylko skrecamy autem w jakas lesna czy polna droge zaczyna drzec jape zeby ja wypuscic i gna ile moze przed nami. Ma swira na tym punkcie.;)
50-60km/h to jej predkosc maksymalna, ale 30km/h potrafi za to utrzymac przez kilka ladnych kilometrow.

Posted

[quote name='shangri_la']ja równiez zadzdroszcze,ehh chcialabym swoja gonczuszke kiedys sprobowac, a macie jakies fotki z tych biegów??

pozdrawiam[/quote]

Nie, fotek nie mam :-(

Posted

Pati
Nasza Dakota ma identycznie z samochodem. To dla niej najlepsza zabawa. Jak widzi,że nie wychodzimy z samochodu i że zostaje sama , to strasznie szczeka i skacze. Jak jedziemy za wolno , to wypada przed samochód i szczeka zachęcając do szybszego tempa.
Skubana jeszcze dodatkowo bawi się w polowanie na rejestrację. Raz wyrwała mi ja w biegu i musiałam łazić po lesie. Teraz mam ją przyczepioną na śruby, ale jest strasznie zdemolowana!!!!!!!!!!!
pozdrawiam Małgorzata

Posted

A to keniusia olewa inne psy i ludzi. Czasem jak ida ludzie z dzieckiem to poprostu przyspieszamy, tak zeby smignela obok nich niezauwazona:evil_lol:

Najbardziej boje sie tylko wiejskich burkow, albo tych bullowatych mixow. Takiego jak widze z daleka to zgarniam sucz do auta.

Posted

Kiedys, kiedys, jak Kaja byla piekna i mloda (:lol::lol:) wystartowala w takim coursingu w Pomiechowku :-D Biegla z dwoma terierami a pozniej z jamnikiem. Foty z przebiegu z jamolem niestety nie mam..:roll:

[img]http://img380.imageshack.us/img380/6600/schowek01ls2.jpg[/img]
Do mety nie dobiegla bo wypadla na zakrecie :lol: i sie zniechecila ;)
Jestem ciekawa jak ona teraz by sobie poradzila na torze mimo swego wieku;)