Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, jesli to możliwe proszę o pomoc-jestem począkującymhodowcą. Mam w domu 2 pieski: sukę hodowlaną i psareproduktora (ZKwP)- suka jest w trakcie cieczki, a właściwie tojuż w środkowej fazie-odstawia ogon, choć jeszcze trochę krwawiale kolor jest jasniejszy krwi aniżeli był na poczatku; mam problemz psem-nie chce kryć (byłby to ich pierwszy raz). Zachowuje się wtaki sposób: liże suczkę w jej okolicach, ona sama do niegoprzychodzi, choć on tez jest zainteresowany. Naczytałam się wieluopinii np., ze pies wyczuje ten moment i sam wskoczy-tak tez mówiliznajomi hodowcy. Dziś zaczyna się 9 dzień-odseparowałam ich dziś,jutro zamierzam zrobić to samo-będą się widziały po 15-tej.Wspomnę, źe pies zawsze bawił się misiem-obawiam się, zepopełniłam błąd. Oczywiście próbowałam mu pomóc-tzn.pokazałamaby wskoczył-a on odskakuje i później liże ją nadal. W czym tkwiproblem?

Posted (edited)

A co tak cudownego dla populacji rasy wniesie ten pies w połączeniu z Twoją suką ? Napisałaś że jesteś początkujacym hodowcą, no jak na hodowcę to wiedzy nie masz żadnej. Myślę, że zanim nie podasz danych swoich psów, to nikt Ci nie udzieli odpowiedzi, bo to wygląda na domowej rozmnażanie klubu Burka lub Azorka, a nie hodowlę ZKwP.

Edited by Brezyl
Posted

Ataki złośliwych ludzi nie mają granic...pisze wyraźnie -jestem początkującym hodowcą - teorię każdy może przyswoić, a w praktyce może być zupełnie inaczej

• Upvote 1
Posted

[quote name='latawce']Ataki złośliwych ludzi nie mają granic...pisze wyraźnie -jestem początkującym hodowcą - teorię każdy może przyswoić, a w praktyce może być zupełnie inaczej[/QUOTE]

Więc może warto trochę poczekać i zdobyć przynajmniej podstawy wiedzy kynologicznej. Dalej czekam na imiona psów z przydomkami, bo za bardzo w tą hodowlę ZKwP nie wierzę.

• 1 year later...
Posted

Witam, jesli to możliwe proszę o pomoc-jestem począkującymhodowcą. Mam w domu 2 pieski: sukę hodowlaną i psareproduktora (ZKwP)- suka jest w trakcie cieczki, a właściwie tojuż w środkowej fazie-odstawia ogon, choć jeszcze trochę krwawiale kolor jest jasniejszy krwi aniżeli był na poczatku; mam problemz psem-nie chce kryć (byłby to ich pierwszy raz). Zachowuje się wtaki sposób: liże suczkę w jej okolicach, ona sama do niegoprzychodzi, choć on tez jest zainteresowany. Naczytałam się wieluopinii np., ze pies wyczuje ten moment i sam wskoczy-tak tez mówiliznajomi hodowcy. Dziś zaczyna się 9 dzień-odseparowałam ich dziś,jutro zamierzam zrobić to samo-będą się widziały po 15-tej.Wspomnę, źe pies zawsze bawił się misiem-obawiam się, zepopełniłam błąd. Oczywiście próbowałam mu pomóc-tzn.pokazałamaby wskoczył-a on odskakuje i później liże ją nadal. W czym tkwiproblem?

Widocznie piesek wyczuł,że jajeczkowanie się jeszcze nie rozpoczęło i czeka. Mądra psina. Pozdrawiam