Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry :evil_lol:

Niedawno urodziły się w mojej hodowli pierwsze szczeniaczki, no i przyszedł czas na zakup karty miotu. Tak jak Pani w Związku przedstawiła sprawę, to okazało się, że wypełnienie karty miotu to taka prosta sprawa :evil_lol:
Jednak się myliłam.

Mam kilka pytań i prosiłabym o pomoc w rozwiązaniu moich problemów :loveu:

1. W rubryce "Płeć" wpisujemy "K" i "M" czy "P" i "S" czy znaczki płci ?

2. W rubryce "Nazwa" wpisujemy tylko imię, czy imię z przydomkiem?

3. Podejrzewam, że "Tatuaż" i "Nr metryki" wypełnia osoba odbierająca miot :evil_lol:

4. "Nr rej." przydomka hodowlanego to w przypadku zatwierdzania przydomka przez FCI to "FCI Number"?

5. "Nr kolejny miotu" - to informacja który to miot w mojej hodowli? Czy zostawić to puste, bo wypełniają to ludzie z Oddziału?

:modla: help :modla:

Posted

1. pies/suka
2. nazwa z przydomkiem (ja dodaje też tytuły)
3. tatuaż osoba odbierająca miot, nr metryki osoba wystawiająca metryki
4. FCI number
5.nr kolejny miotu Ty

Posted

W punkcie drugim to jak sądzę chodzi o imiona szczeniąt, nie rodziców, więc tytułów raczej nie dodasz :-)
Ja wpisałam z przydomkiem, ale podejrzewam, że nie jest to konieczne, bo przeciez tam powyżej jest już wpisany przydomek. Ale nic sie jak widać nie dzieje, jeśli wpiszesz z przydomkiem.
Tatuaże wpisałam sama, bo moje psiaki tatuowane były sporo przed przeglądem i bałam się jakiegoś zamieszania później, pomylenia imion w stosunku do numerków, a było to z kolei ważne, bo nabywcy sami nadawali imiona i nie chciałam ich zawieść.

Posted

Ja przy rodzicach nie wpisywałam tytułów, najwyżej później doślę do ZG czy jakoś, nie wiem, w każdym razie dziekuje za udzielenie odpowiedzi :)
Chodziło mi też o imiona szczeniąt, ale Cavisia, dzięki za odpowiedź :)

Numer kolejny miotu, to jest to numer miotu w mojej hodowli?

Posted

Nr kolejny miotu, to nr miotu w twojej hodowli.
Niestety nie mam przed oczyma karty miotu, i nie pamiętałam czy pkt 2 dotyczy rodziców i szczeniąt. Jeżeli rodziców to ja zawsze piszę j.w. napisałam, jeżeli szczeniąt to bez przydomka i tytułów oczywiście.